Marius Beck Dahle

Denne løsningen gir mye bedre oversikt

Sentraliserer kontrollen av produksjonen

Elkem Bremanger har etablert en felles kontrollsentral. For å overvåke hele anlegget fra ett kontrollrom har de satt opp en 17 meter bred videovegg med 51 monitorer. Per i dag er tre av produksjonsanleggene samlet i det nye systemet – og de er i gang med å planlegge integreringen av de åtte andre anleggene.

Elkem sitt anlegg i Bremanger har 11 mindre fabrikker der alle hadde hvert sitt kontrollrom. Noe som nødvendigvis har medført fremvekst av egne rutiner og suboptimalisering.

– Kongstanken er å slå alle sammen til ett sentralt kontrollrom, og dermed få bedre oversikt og mer rasjonell drift, sier verksdirektør Arne Werge-Olsen i Elkem Bremanger.

– I denne sammenheng har det også vært behov for å få på plass et felles styringssystem som kan integrere data fra lokale styringssystem og komponenter fra ulike leverandører, samt å levere anvendelig sanntidsinformasjon, sier Elkems it- & automasjonsansvarlig, Per Erik Rise.

Last ned artikkel her.

Kotek XL_Prime_fam crop

Horner XL Prime betjenings- og styringssystemer

Kombinerer PLS, operatørgrensesnitt, I/O og nettverk i en integrert alt-i-ett-en

Horner XL-Prime, som forhandles av Kotek AS, benyttes til styring og automatisering av små og mellomstore maskiner.  Berøringsskjermene i XL Prime-serien er det nyeste tilskuddet til Horner Automations neste generasjons OCS-produktserie.

Pepperl_Einlagenscanner crop

Gir raske og presise målinger

En videreutvikling av den klassiske time-of-flight-teknologien

Pepperl+Fuchs tilbyr en ny LiDAR-sensor med en skannehastighet på hele 100 Hz – ideell for høyhastighetsapplikasjoner. R2300, som er en enstråleskanner, oppnår denne eksepsjonelt høye skannehastigheten ved å skanne på kun ett plan. Sensoren tilbyr den samme kombinasjonen av høy ytelse og kostnadseffektivitet som kjennetegner flerlagsskannere i R2300-serien. 

Untitled design - 1

Er AI relevant for prosessindustrien?

Og hvordan spiller no-code AI en rolle på veien til suksess? Prosessindustrien står overfor utfordringer som påvirker vekst og lønnsomhet. Utfordringene inkluderer økende energikostnader, økt konkurranse, og strenge regulatoriske krav. Det er tydelig for mange industrielle selskaper at de må finne nye måter å optimalisere prosessene og forbedre effektiviteten for å fortsette være konkurransedyktige. 

Focus on crop

Focus-1 levers nå i eksplosjonssikker utførelse

Ventilhuset til Focus 1 ble optimalisert for å gi best mulig løsning

Produsentene av verdens første autonome reguleringsventil, Krohne Instumentation og Samson, utvider produktporteføljen.  Nå er ventil tilgjengelig i EX utførelse.