SONY DSC

Temaet er innovative løsninger for fremtiden

Seminarsuksess utvides

Først var det to firmaer som samarbeidet om å samle gode fagfolk til faglig oppdatering. Så ble de tre, men samme gode erfaring. Nå går Phoenix Contact, Endress+Hauser, Rittal og Eplan sammen om å arrangere et seminar hvor temaet er innovative løsninger for fremtiden.

Sjelden kan deltakere på et leverandørarrangement få presentert et så bredt produkt og faglig program som arrangørene har satt sammen. Produktspektene utfyller hverandre godt.

Seminaret innledes med presentasjon av instrumenterings temaer. Så følger foredrag om kommunikasjon og strømforsyning. Deretter presenteres moderne løsninger for styreskap, dette er et tema som blir stadig viktigere med mer avansert instrumentering og kommunikasjonsløsninger. Avslutningsvis blir løsning for programvarebasert konstruksjon og dokumentasjon presentert.

Første seminarsamarbeid var mellom Endress+Hauser og Phoenix Contact i 2010. Erfaringene var gode og det ble avholdt flere felles seminarer. I 2012 inngikk Phoenix Contact og Ritall et liknende samarbeid. Også her ble det høstet positive erfaringer. I fjor arrangerte de to sist nevnte selskapene en felles buss-turne. Det er all denne erfaring som nå er grunnlaget for seminaret som arrangeres 8. mai i Stavanger.

 

Felles forretningsfilosofi

Siden alle de involverte selskapene er familieeide og har samme grunnleggende forretningsfilosofi er det enkelt å samarbeide. Langsiktighet og faglig solid arbeidsstokk er fellesnevner for selskapenes strategi.

Flere og flere sluttbrukere ønsker å redusere antall leverandører til sine prosjekter. Ved at komplementære leverandører samarbeider oppnås sluttbrukernes ønsker.

 

Viktig med det sosiale

Etter de faglige innleggene avsluttes foredragsserien med et innlegg om: Kultur, kommunikasjon og motivasjon ved Pellegrino Riccardi. Selvsagt er det en utstilling i forbindelse med arrangementet, hvor deltakerne både får faglig informasjon og kan skaffe seg interessant faglige kontakter.

Arrangementet avsluttes med middag hvor dagens konferansier, Tom Mathisen, vil være toastmaster.

Ytterligere informasjon og påmelding: www.rittal.no/stavanger-2014

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.