Scneider Invensys crop

Olje og gass industrien er et uttalt satsingsområde

Schneider Electric og Invensys

Schneider har i lengre tid sett etter muligheter for å øke sin produkttilbud i «high end» delen av automatiseringsmarkedet. Med overtakelsen av Invensys vil selskapet styrke sin posisjon i markeder som olje og gass, kjemi, gruvedrift og farmasøytisk industri.

Nå er alle formelle og økonomisk forhold på plass, og selskapet kan gi noen detaljer om hvorledes fremtiden vil se ut. Olje og gass industrien er et uttalt satsingsområdet. For å bli en aktuell leverandør i Nordsjøen arbeides det nå med å se på i hvor stor utstrekning aktuelle produkter og løsninger tilfredsstiller kraven i NORSOK. AMNYTT snakket med Lars Torstveit som er salgsdirektør i Schneider Electric for Olje og gass markedet, og Neil Crowe tidligere ansatt i Invensys i England, men ved overtakelsen representerer han nå Schneider Electric. Det nye produktspekteret omfatter både DCS og sikkerhetssystemer, i tillegg til det velkjente elektro sortimentet og velkjente HMI og SCADA løsninger. Det er spesielt inne de to førstnevnte produktspektrene, DCS og sikkerhetssystemer, det nå arbeides med å få frem løsninger som oppfyller NORSOK kravene.

Foreløpig vil den olje og gass rettede virksomheten skje fra hovedkontoret i Oslo. Så vil utviklingen avgjøre om det blir etablert kontorer i andre deler av landet som er nærmere den aktive oljevirksomheten.

Innen SCADA og HMI produkter rår Schneider Electric nå over to sterke merkevarer; Citect og InTouch. Foreløpig vil begge produktseriene bli markedsført av det personellet som har hatt ansvaret frem til i dag. For Citect ved Autic er det ikke  foreløpig planlagt noen endringer. Wonderware Scandinavia og Invensys personell vil i løpet av ikke for lang tid bli inkorporert i Schneider organisasjonen. Når det gjelder produktene vil utviklingen gå mot et system, men endringene vil gjøres gradvis. Ved hver oppgradering vil vi søke å utvikle produktene til ett system. Hvor raskt denne prosessen vil gå, er det vanskelig å si noe om i dag sa Crowe og Torstveit til AMNYTT. Vi vil hele tiden beholde det vi ser dekker markedets krav og så foreta felles utvikling av elementer som krever forbedring.

 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.