OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal vi strekke oss enda lenger

Schneider Electric nær bærekraft-pallen i Corporate Knights-rangering

Corporate Knights rangerer Schneider Electric som nummer fire på sin 2022-liste over verdens mest bærekraftige selskap. I fjor gikk Schneider Electric helt til topps i den prestisjetunge kåringen. - Vi er først og fremst veldig stolte av å komme så høyt på det mange kaller bærekraftens Nobel-utdeling. Før årets kåring gikk vi ut og oppfordret andre bedrifter til å stjele vår posisjon. Vi gratulerer Vestas, som fikk førsteplassen i år.

Det er vel fortjent. Nå skal vi strekke oss enda lenger og gjøre det vi kan for å komme på pallen igjen neste år, sier administrerende direktør for Schneider Electric Norge, Karoline Nystrøm.

Årets mest bærekraftige selskap er Vestas, energibransjens globale partner for bærekraftige energiløsninger. De designer, produserer, installerer og utfører service på vindturbiner over hele verden, og med 145 GW vindturbiner i 85 land har de installert mer vindkraft enn noen andre.

Det er ingen norske selskaper på topp 50-rankingen, men Atea (51. plass) og Storebrand (55. plass) nærmer seg med stormskritt.

Rankingen

Det kanadiske medie- og forskningsselskapet Corporate Knights undersøker over 6 900 bedrifter over hele verden hvert år for å anerkjenne de mest bærekraftige. Global 100-metoden baserer seg på 23 nøkkelparametere. 50 % av skåringen vekter selskapenes andel av omsetning knyttet til bærekraftteknologi og -investeringer. Det som skiller ut de «Global 100» mest bærekraftige selskaper - ifølge Corporate Knights – er at de genererer mer enn fire ganger så mye inntekt per tonn karbonutslipp enn gjennomsnittsselskapet i «MSCI All Country World» indeksen.

Schneider Electric har vært rangert på Corporate Knights 'Global 100 listen hvert år siden 2012. Dette takket være Schneider Electrics integrering av bærekraft i sin forretningsstrategi. I 2021 forsterket Schneider Electric sin bærekraft-konsulentvirksomhet for å støtte flere partnere og kunder i deres egen bærekraftsreise.

- Vi har brukt tittelen «verdens mest bærekraftige selskap» aktivt hele dette året, blant annet under Innovation Day, COP26 og Innovation Talk. Vi ser frem til å fortsette 2022 med samme kraften i egen business, samtidig som vi vil bistå kunder og partnere med å nå deres bærekraftmål ved å dele av vår erfaring og bruke våre løsninger for energieffektivitet. Husk at bærekraft er ingen konkurranse, men først og fremst en konkurransefordel, sier direktør for bærekraft i Schneider Electric Norge, Jonas Normann.

For mer informasjon om Schneider Electrics Environmental, Social and Governance (ESG) kan du se her: Ofte stilte spørsmål (FAQ)

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.