OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal vi strekke oss enda lenger

Schneider Electric nær bærekraft-pallen i Corporate Knights-rangering

Corporate Knights rangerer Schneider Electric som nummer fire på sin 2022-liste over verdens mest bærekraftige selskap. I fjor gikk Schneider Electric helt til topps i den prestisjetunge kåringen. - Vi er først og fremst veldig stolte av å komme så høyt på det mange kaller bærekraftens Nobel-utdeling. Før årets kåring gikk vi ut og oppfordret andre bedrifter til å stjele vår posisjon. Vi gratulerer Vestas, som fikk førsteplassen i år.

Det er vel fortjent. Nå skal vi strekke oss enda lenger og gjøre det vi kan for å komme på pallen igjen neste år, sier administrerende direktør for Schneider Electric Norge, Karoline Nystrøm.

Årets mest bærekraftige selskap er Vestas, energibransjens globale partner for bærekraftige energiløsninger. De designer, produserer, installerer og utfører service på vindturbiner over hele verden, og med 145 GW vindturbiner i 85 land har de installert mer vindkraft enn noen andre.

Det er ingen norske selskaper på topp 50-rankingen, men Atea (51. plass) og Storebrand (55. plass) nærmer seg med stormskritt.

Rankingen

Det kanadiske medie- og forskningsselskapet Corporate Knights undersøker over 6 900 bedrifter over hele verden hvert år for å anerkjenne de mest bærekraftige. Global 100-metoden baserer seg på 23 nøkkelparametere. 50 % av skåringen vekter selskapenes andel av omsetning knyttet til bærekraftteknologi og -investeringer. Det som skiller ut de «Global 100» mest bærekraftige selskaper - ifølge Corporate Knights – er at de genererer mer enn fire ganger så mye inntekt per tonn karbonutslipp enn gjennomsnittsselskapet i «MSCI All Country World» indeksen.

Schneider Electric har vært rangert på Corporate Knights 'Global 100 listen hvert år siden 2012. Dette takket være Schneider Electrics integrering av bærekraft i sin forretningsstrategi. I 2021 forsterket Schneider Electric sin bærekraft-konsulentvirksomhet for å støtte flere partnere og kunder i deres egen bærekraftsreise.

- Vi har brukt tittelen «verdens mest bærekraftige selskap» aktivt hele dette året, blant annet under Innovation Day, COP26 og Innovation Talk. Vi ser frem til å fortsette 2022 med samme kraften i egen business, samtidig som vi vil bistå kunder og partnere med å nå deres bærekraftmål ved å dele av vår erfaring og bruke våre løsninger for energieffektivitet. Husk at bærekraft er ingen konkurranse, men først og fremst en konkurransefordel, sier direktør for bærekraft i Schneider Electric Norge, Jonas Normann.

For mer informasjon om Schneider Electrics Environmental, Social and Governance (ESG) kan du se her: Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Knut Ivar Helland

Beckhoff Automation AS øker staben i Ålesund

Bred erfaring vil komme godt med i den videre satsingen

Beckhoff Automation AS fortsetter veksten og ser et økende behov på Nordvestlandet, så derfor har vi valgt å utvide staben vår i denne regionen. Marius Nedrelid starter den 1. april i stillingen som Applikasjonsingeniør ved vårt avdelingskontor i Ålesund.

les mer...
Palo Alto crop

Palo Alto Networks forenkler AI-drevet OT-sikkerhet

Kan enkelt aktiveres – uten å installere ekstra sensorer

Ny Zero Trust OT sikkerhetsløsning sikrer kritisk infrastruktur uten ekstra sensorer. Bruk av operasjonell teknologi (OT) vokser raskt, og det gjør også nettangrep på OT-miljøer. Angrep som forstyrrer driften og forårsaker skade som strekker seg langt utover inntekter og omdømme, menneskelig sikkerhet og kritisk infrastruktur.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...