Schneider Jean-Pascal Tricoire crop

Selv med noe dystrere utsikter ser Schneider Electric positivt på fremtiden

Schneider Electric leverer rekordresultater fra 2015

Selskapet kan skilte med økt omsetning og utbytte i et år preget av fall i oljeprisen, mye usikkerhet og store politiske endringer. Likevel gjør de seg klare for magrere tider i år og ruster seg for et mer krevende 2016.

Mange piler peker oppover i Schneider Electrics internasjonale årsregnskap. Takket være rask tilpasning til endrede omgivelser og mange bein å stå på i flere markeder og regioner, har omsetningen økt med 6,8 prosent til 26,6 milliarder euro. Driftsresultatet (EBITDA) landet på 3,6 milliarder euro, en økning på fem prosent.

Robust forretningsmodell

Til tross for gode tall i et krevende 2015, ruster Schneider Electric seg for motgang i det nye året. De trekker spesielt fram usikkerheten i olje- og gassnæringen, amerikansk industri og i Kina.

Selv med noe dystrere utsikter ser Schneider Electric positivt på fremtiden, og er trygge på at forretningsmodellen deres vil takle det som kommer.

- I et utfordrende miljø leverer vi rekordstor omsetning og overskudd, i tillegg til sterk vekst i kontantstrømmen. Dette viser hvor robust forretningsmodellen vår er, sier Jean-Pascal Tricoire, styreformann og CEO i Schneider Electric.

Han trekker frem det globale partnernettverket som en viktig del av forretningsmodellen, og et fundament for videre vekst.

Oljesuksess for selskapet i Norge- Partnerne representerer fundamentet også i selskapets norske forretningsmodell, sier Dagfinn Ringås, Country President i Norge. Tallene for selskapet totalt sett speiler utviklingen i Norge med ett viktig unntak. Til tross for global nedgang i olje og gassnæringen, har vi opplevd suksess med store elektroleveranser til Johan Sverdrup-feltet i året som gikk.

Den norske sjefen forventer vekst fremover.

- Vi har hatt en bra start på året. Selv i et utfordrende marked, vil det være kraftig vekst innenfor mange områder og segmenter i Norge de neste årene, og behov for vår teknologi innenfor energistyring og automasjon. Vi vil jobbe mot viktige sluttkunder og partnere innen bygg, transport, olje & gass, akvakultur og bolig, og ha et spesielt fokus på å levere kvalitetsprodukter, løsninger og servicetjenester, sier Dagfinn Ringås i Schneider Electric Norge.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon.