Scana Tommy Johnsen_Managing Director in PSW Technology and Styrk Bekkenes_CEO in Scana ASA_1jpg

Riggmarkedet er i bedring globalt

Scana-selskap tildelt kontrakt for stigerørsystem til dypt vann

Scana-eide PSW Technology har signert en viktig avtale med Northern Ocean Operations Ltd. («Northern Ocean») for et stigerørsystem til dypvannsrigg. Avtalen inkluderer et komplett marint stigerørsystem til Northern Ocean for ultra dypvannsoperasjoner. Arbeidet omfatter også prosjektledelse, inspeksjon, reparasjon og logistikk av stigerørssystemet.

Arbeidet starter umiddelbart og drar nytte av selskapets kjernetjenester innen logistikk, resertifisering, klargjøring og vedlikehold. Utstyr og tjenester vil bli levert fra PSWs moderne fasiliteter på Mongstad. Dette er en vesentlig (2) kontrakt for selskapet.

 - Avtalen viser den unike ekspertisen PSW har knyttet til brønnkontroll og boreutstyr for riggmarkedet. PSW har samarbeidet med internasjonale boreentreprenører siden 2010 om vedlikehold av undervanns- og boreutstyr. PSW er takknemlig for tilliten, som den valgte leverandøren for dette viktige prosjektet, sier administrerende direktør i Scana, Styrk Bekkenes.


 - Riggmarkedet er i bedring globalt, og PSW Technology er godt posisjonert for å betjene det økende aktivitetsnivået. Det er en stor anerkjennelse at Northern Ocean har tildelt denne kontrakten til PSW Technology, fortsetter PSW Technologys administrerende direktør Tommy Johnsen.

 - Sammen med PSW vil Northern Ocean kunne levere en av verdens mest avanserte boreenheter i et gryende marked for ultradypvannsboring. Vi fortsetter å dra nytte av vårt sterke forhold til selskaper som er løsningsorienterte og lar oss levere trygg ytelse på riggene våre, sier Scott McReaken, administrerende direktør i Northern Ocean-gruppen.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.