Norsk Titanium - Ignition_3D-printer crop

Scada-systemet som er modent, frempå – og med masse muligheter

Primæroppgaven hans er å programmere maskinens PLSer, for dernest å lede utviklingen av Ignition. – Den største flaskehalsen er at jeg har vært alene med alle oppgavene, sier Jon Forbord. Han er en av tre automasjonsingeniører hos Norsk Titanium. De har ansvaret for hvert sitt felt hos Norsk Titanium, og en av Forbords oppgaver er å styre Scada-systemet Ignition

Den omtalte flaskehalsen forsvant som dugg for solen etter at fikk med seg en imponerende dyktig student på laget.

Forbord var på jakt etter en plattform til problemløsing. Et helt år brukte Forbord på å tilegne seg kunnskap om de ulike tilbudene på markedet. Vel forberedt kunne han presentere Scada-plattformen Ignition for ledelsen. Med testdemo på skjermen kom de til ferdig dekket bord, og bestilling kunne gjennomføres.

– Etter å gjort en nøye analyse av hva som fantes på markedet, gikk vi i april i fjor til innkjøp av den web-baserte plattformen Ignition. Flere plattformer ble vurdert, men ingen kunne måle seg med Ignition, forteller Forbord, og utdyper: – Ignition er lett å lære seg, den snakker med alle – og du kan laste det ned og teste det på egenhånd, uten å måtte snakke med en eneste selger. Du kan lære på egne premisser.

Last ned hele artikkelen i siste utgave av AMNYTT

Freyr CQP 2 (1) crop

Automasjon og digitale tvillinger gir superrasjonell batteriproduksjon

Siemens og FREYR kunngjorde på Hannover-messen et strategisk partnerskap for bærekraftig batteriproduksjon med bruk av automatiserings- og digitaliserings teknologi. Selskapene vil forene krefter gjennom hele prosessen fra batteridesign til automatisering av produksjonslinjene.

les mer...
Atea Thomas Tømmernes crop

Norske virksomheter er dårlig forberedt på nettkriminalitet

Største utfordringene handler om manglende kompetanse og investeringer

En fersk undersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av Atea viser at norske virksomheter er lite forberedt på det stadig mer komplekse digitale trusselbildet. Tre av fire norske virksomheter sier de ikke vil eller har planer om å øke it-sikkerhetsinvesteringene i året som kommer.

les mer...
Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

I Norge og Norden er det Roar Søvik som vil lede virksomheten

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...