1174900574

Bedrifter kan bruke resirkuleringsprinsipper i sine egne forretningsprosesser

SAP lanserer ny løsning som skal fremme sirkulær økonomi

SAP lanserer nå SAP Responsible Design and Production – en programvareløsning som fremmer bærekraftig produktdesign og overgangen til en mer sirkulær økonomi. Dette er den seneste løsningen i en voksende portefølje av applikasjoner med fokus på bærekraft. Formålet er å hjelpe bedrifter med å tilspisse sine verktøy for måling og håndtering av data.

I en tid hvor bærekraftsrelatert lovgivning i økende grad innføres for bedrifter, eks. plastavgifter, gjør SAP Responsible Design and Production-løsningen det mulig for bedrifter å tilpasse seg raskt. Den nye løsningen hjelper bedrifter med å få bedre kontroll på materialstrømmer i deres prosesser, inkludert sporing og overholdelse av regler som kan endres raskt, spesielt de som er knyttet til produktemballasje og plast. Ettersom bedrifter i økende grad utvikler bærekraftige produkter, har håndtering av materialer og regulatoriske data i dag blitt en av de mest komplekse utfordringene i forbrukermarkedet.

«Den sirkulære økonomien er basert på tre prinsipper drevet av design – eliminering av avfall og forurensning, resirkulering av produkter og materialer og gjenskaping av naturverdier. Digitale løsninger spiller en viktig rolle i overgangen til en sirkulær økonomi. De gjør det mulig for bedrifter å la gjenvinningspraksis gjennomsyre hele virksomheten. Fra å designe produkter som mest mulig reduserer avfall, til å spore livssyklusen til alle inngående materialer», sier Andrew Morlet, administrerende direktør i Ellen MacArthur Foundation.

Med SAPs nye løsning kan bedrifter bruke resirkuleringsprinsipper i sine egne forretningsprosesser. Avfall elimineres og bedrifter kan se hvordan produktene skal designes slik at de er bærekraftige helt fra begynnelsen. En merkevaresjef for sjampo får for eksempel innsikt i hele produktets livssyklus og kan også sørge for at du tar ditt utvidede produsentansvar (EPR) og betaler plastavgiftene som finnes i ulike markeder. Den økte åpenheten hjelper merkevaresjefen å gjøre designendringer som reduserer avfall og bestemmer hvordan kostnadene for avfallet som fortsatt genereres skal reduseres enda mer.

«Hvert år bruker vi nesten dobbelt så mange ressurser som naturen klarer å gjenskape. Bedrifter kan spille en avgjørende rolle gjennom smart, ansvarlig produktdesign som gjenbruker ressurser i stedet for å kaste dem. Det er en kompleks jobb å designe produkter som eliminerer avfall og bruker ansvarlige materialer, men SAP Responsible Design and Production takler den kompleksiteten og tilbyr våre kunder en meget god standardløsning. På denne måten hjelper vi dem med å levere resirkulerbare produkter slik at vi får en sirkulær økonomi», sier Scott Russell, styremedlem og leder for Customer Success i SAP.

SAP Responsible Design & Production er en skybasert løsning utviklet sammen med AccentureSAP Business Technology Platform. Den leverer en skreddersydd intelligens som gjør det mulig for bedrifter å holde tritt med EPR-regler og plastskatter, integrere sirkularitetsprinsipper i kjernevirksomhetsprosessene og optimalisere design for bærekraftige selskaper.

Les mer i bloggen "Helping Business Thrive in a Circular Economy".

SAP har vært i forkant med å bidra til bærekraftig drift i mer enn ett tiår. I tillegg til å bli kåret til programvareindustriens ledende selskap i Dow Jones Sustainability Index (DJSI) i 14 år på rad, illustrerer SAPs medlemskap i Value Balancing Alliance og gjennom SAP Integrated Report vår forpliktelse til å integrere økonomisk, miljømessig og sosial ytelse i våre beslutningsprosesser.

Besøk SAP at COP26 og SAP solutions for sustainability for mere informasjon.

 

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...
Pepperl milliard crop

Milepæl for Pepperl+Fuchs

2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.

les mer...