1174900574

Bedrifter kan bruke resirkuleringsprinsipper i sine egne forretningsprosesser

SAP lanserer ny løsning som skal fremme sirkulær økonomi

SAP lanserer nå SAP Responsible Design and Production – en programvareløsning som fremmer bærekraftig produktdesign og overgangen til en mer sirkulær økonomi. Dette er den seneste løsningen i en voksende portefølje av applikasjoner med fokus på bærekraft. Formålet er å hjelpe bedrifter med å tilspisse sine verktøy for måling og håndtering av data.

I en tid hvor bærekraftsrelatert lovgivning i økende grad innføres for bedrifter, eks. plastavgifter, gjør SAP Responsible Design and Production-løsningen det mulig for bedrifter å tilpasse seg raskt. Den nye løsningen hjelper bedrifter med å få bedre kontroll på materialstrømmer i deres prosesser, inkludert sporing og overholdelse av regler som kan endres raskt, spesielt de som er knyttet til produktemballasje og plast. Ettersom bedrifter i økende grad utvikler bærekraftige produkter, har håndtering av materialer og regulatoriske data i dag blitt en av de mest komplekse utfordringene i forbrukermarkedet.

«Den sirkulære økonomien er basert på tre prinsipper drevet av design – eliminering av avfall og forurensning, resirkulering av produkter og materialer og gjenskaping av naturverdier. Digitale løsninger spiller en viktig rolle i overgangen til en sirkulær økonomi. De gjør det mulig for bedrifter å la gjenvinningspraksis gjennomsyre hele virksomheten. Fra å designe produkter som mest mulig reduserer avfall, til å spore livssyklusen til alle inngående materialer», sier Andrew Morlet, administrerende direktør i Ellen MacArthur Foundation.

Med SAPs nye løsning kan bedrifter bruke resirkuleringsprinsipper i sine egne forretningsprosesser. Avfall elimineres og bedrifter kan se hvordan produktene skal designes slik at de er bærekraftige helt fra begynnelsen. En merkevaresjef for sjampo får for eksempel innsikt i hele produktets livssyklus og kan også sørge for at du tar ditt utvidede produsentansvar (EPR) og betaler plastavgiftene som finnes i ulike markeder. Den økte åpenheten hjelper merkevaresjefen å gjøre designendringer som reduserer avfall og bestemmer hvordan kostnadene for avfallet som fortsatt genereres skal reduseres enda mer.

«Hvert år bruker vi nesten dobbelt så mange ressurser som naturen klarer å gjenskape. Bedrifter kan spille en avgjørende rolle gjennom smart, ansvarlig produktdesign som gjenbruker ressurser i stedet for å kaste dem. Det er en kompleks jobb å designe produkter som eliminerer avfall og bruker ansvarlige materialer, men SAP Responsible Design and Production takler den kompleksiteten og tilbyr våre kunder en meget god standardløsning. På denne måten hjelper vi dem med å levere resirkulerbare produkter slik at vi får en sirkulær økonomi», sier Scott Russell, styremedlem og leder for Customer Success i SAP.

SAP Responsible Design & Production er en skybasert løsning utviklet sammen med AccentureSAP Business Technology Platform. Den leverer en skreddersydd intelligens som gjør det mulig for bedrifter å holde tritt med EPR-regler og plastskatter, integrere sirkularitetsprinsipper i kjernevirksomhetsprosessene og optimalisere design for bærekraftige selskaper.

Les mer i bloggen "Helping Business Thrive in a Circular Economy".

SAP har vært i forkant med å bidra til bærekraftig drift i mer enn ett tiår. I tillegg til å bli kåret til programvareindustriens ledende selskap i Dow Jones Sustainability Index (DJSI) i 14 år på rad, illustrerer SAPs medlemskap i Value Balancing Alliance og gjennom SAP Integrated Report vår forpliktelse til å integrere økonomisk, miljømessig og sosial ytelse i våre beslutningsprosesser.

Besøk SAP at COP26 og SAP solutions for sustainability for mere informasjon.

 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.