Powerlink_web-crop

Hel integrert arkitektur med all ekstern I/Oer koblet til ett nettverk

Sanntids Ethernet for optimalisering av produksjonsutstyr

Ethernet POWERLINK er en industriell Ethernet protokoll som løser "hard realtime" problematikken uten spesial utviklet elektronikk. Sanntidsproblemstillingen løses med programvare, noe som gjør at løsning og fortsatt er 100 prosent i henhold til Ethernet stand-arden IEEE802.3.

Med mer enn 150.000 POWERLINK noder installert world-wide er dette en av de mest utbredte industriell Ethernet protokollene med betydelig markedsandel og som er i vekst.

POWERLINK tillater systemdesignere til å bygge en hel integrert arkitektur med all ekstern I/Oer koblet til ett nettverk. Ved å ha en åpen standard som definerer hvordan enhetene kommuniserer på en enhetlig og effektiv måte kan utstyrsprodusenter (sensorer, motorer, aktuatorer, vision systemer) rette oppmerksomheten  på å utvikle best-i-klassen enheter, uten å være opptatt av hvordan kommunikasjonen skal løses.

Dette White Paper beskriver hvordan POWERLINK fungerer og kan utnyttes

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.