Rittal digi crop

Målet er å skape verdens mest moderne senter for produksjon av store kapslinger

Rittal digitaliserer produksjon sin

Et toppmoderne senter for produksjon av store gulvskap er for tiden under bygging på Rittals Rittershausen-fabrikk. Det er basert på prinsippene for Industri 4.0, med konsekvent digitalisering av prosesser og helautomatiske profil-, sveising og panelproduksjonsenheter.

Samtidig installerer Rittal nye høyteknologiske produksjonslinjer for sine nye gulvskap VX25. Investeringen omfatter 120 millioner euro.

Siden 1961 har Rittal skapt historie ved å endre standarden for apparatskap. Da laget firmaet den første volumproduserte kapslingen. Firmaet tar nå et enda større skritt for fremtiden.

Verdens mest moderne senter for produksjon

– Målet vårt er å skape verdens mest moderne senter for produksjon av store kapslinger. Med dette i sikte har vi begynt transformasjonen til Industri 4.0. Vi setter neste standard i Rittals produksjonssystem for våre verdensomspennende produksjonsenheter, basert på prinsippet «One Rittal, one standard», sier Carsten Röttchen, administrerende direktør for International Production hos Rittal.

– Med den økende digitaliseringen som Industri 4.0 krever, kommer vi til å automatisere ytterligere delprosesser, øke datakonsistensen og integrere produksjonsprosessen i en heldigitalisert verdikjede gjennom et utførelsessystem for produksjonen.

Prosessforbedringene omfatter kunnskapsbaserte systemer som stadig utvikles gjennom datanettverk og analyse. Tendenser kan oppdages i sanntid, da de oppstår gjennom kontinuerlige sammenligninger av produksjonsresultater og statistiske prosesser. Dermed kan produksjonsproblemer unngås og toleranser kan overvåkes for å oppnå prosessens høye kvalitetskrav. Dessuten brukes forutsigende vedlikeholdsdata for å forbedre den tekniske tilgjengeligheten i produksjonsanleggene.

Over 30 roboter

De første enhetene for VX25, som de helautomatiske linjene for montasjeplater og profiler samt sveisesystemer, er allerede installert. Når det nye produksjonsanlegget er ferdig i 2020, vil det ha tre profilsystemer, hver av dem 70 meter lange. Det innebærer at de horisontale og vertikale rammeprofilene i det nye store gulvskapet VX25, som har perfekt symmetri og et konsistent 25 mm hullmønster, vil bli produsert i én enkelt prosess.

Volumproduksjonslinjene har også helautomatiske sveisesystemer. 31 roboter til sveising og håndtering sikrer at transport- og sveiseprosessene fungerer pålitelig i anlegget.

 

KUKA Platform_KMP200 crop

Effektiv og fleksibel produksjonsflyt med KUKAs mobile plattform KMP 200

Kravene til kortere reaksjonstid og økt fleksibilitet blir stadig større i dagen

KUKA fortsetter utviklingen av mobile produkter som bidrar til enklere prosesser i produksjonsindustrien.  Nå lanseres den siste i rekken, den autonome plattformen KUKA Mobile Plattform 200, for bruk på produksjonssteder der det er liten plass.

les mer...
ABB smart sensor crop

ABBs smartsensorer bidrar til å løse et av industriens største problemer

Konvensjonell tilstandsovervåkning av motorer er kostbart og tidkrevende

I dag driver motorer og pumper vitale industrielle applikasjoner. Likevel er det ofte vanskelig å vurdere tilstanden til motorene. Smarte sensorer gjør det mulig å være mer effektive og produktive enn før med prediktivt vedlikehold.

les mer...
Edge computer crop

Må øke fokus på IT-sikkerhet blant små- og mellomstore bedrifter

Fremtidens trusler blir mer målrettede og at ny teknologi vil gjøre det enklere

– Siden sikkerheten hos de store bedriftene er blitt bedre, vil angrepene i økende grad komme mot mindre bedrifter. Det nytter ikke bare å sikre de store - alle må bli sikrere, om landet skal bli sikrere, avslutter Malmedal.

les mer...
Powell Nordlandsnett mast crop

Automatiserer store deler av vedlikeholdsjobben

Håper vi å kunne skape mer effektive vedlikeholdsprosesser

Powel har utviklet en programvareløsning som sanntidsovervåker strømnettet og gjør det mulig å automatisere store deler av vedlikeholdsjobben til nettselskapene. Powel Sensor Connect samler og behandler ulike datakilder i strømnettet innenfor en og samme plattform. Dette gir nettselskapene innsikt i den faktiske tilstanden i strømnettet, helt ned på komponentnivå.

les mer...