Rittal digi crop

Målet er å skape verdens mest moderne senter for produksjon av store kapslinger

Rittal digitaliserer produksjon sin

Et toppmoderne senter for produksjon av store gulvskap er for tiden under bygging på Rittals Rittershausen-fabrikk. Det er basert på prinsippene for Industri 4.0, med konsekvent digitalisering av prosesser og helautomatiske profil-, sveising og panelproduksjonsenheter.

Samtidig installerer Rittal nye høyteknologiske produksjonslinjer for sine nye gulvskap VX25. Investeringen omfatter 120 millioner euro.

Siden 1961 har Rittal skapt historie ved å endre standarden for apparatskap. Da laget firmaet den første volumproduserte kapslingen. Firmaet tar nå et enda større skritt for fremtiden.

Verdens mest moderne senter for produksjon

– Målet vårt er å skape verdens mest moderne senter for produksjon av store kapslinger. Med dette i sikte har vi begynt transformasjonen til Industri 4.0. Vi setter neste standard i Rittals produksjonssystem for våre verdensomspennende produksjonsenheter, basert på prinsippet «One Rittal, one standard», sier Carsten Röttchen, administrerende direktør for International Production hos Rittal.

– Med den økende digitaliseringen som Industri 4.0 krever, kommer vi til å automatisere ytterligere delprosesser, øke datakonsistensen og integrere produksjonsprosessen i en heldigitalisert verdikjede gjennom et utførelsessystem for produksjonen.

Prosessforbedringene omfatter kunnskapsbaserte systemer som stadig utvikles gjennom datanettverk og analyse. Tendenser kan oppdages i sanntid, da de oppstår gjennom kontinuerlige sammenligninger av produksjonsresultater og statistiske prosesser. Dermed kan produksjonsproblemer unngås og toleranser kan overvåkes for å oppnå prosessens høye kvalitetskrav. Dessuten brukes forutsigende vedlikeholdsdata for å forbedre den tekniske tilgjengeligheten i produksjonsanleggene.

Over 30 roboter

De første enhetene for VX25, som de helautomatiske linjene for montasjeplater og profiler samt sveisesystemer, er allerede installert. Når det nye produksjonsanlegget er ferdig i 2020, vil det ha tre profilsystemer, hver av dem 70 meter lange. Det innebærer at de horisontale og vertikale rammeprofilene i det nye store gulvskapet VX25, som har perfekt symmetri og et konsistent 25 mm hullmønster, vil bli produsert i én enkelt prosess.

Volumproduksjonslinjene har også helautomatiske sveisesystemer. 31 roboter til sveising og håndtering sikrer at transport- og sveiseprosessene fungerer pålitelig i anlegget.

 

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...