Rittal digi crop

Målet er å skape verdens mest moderne senter for produksjon av store kapslinger

Rittal digitaliserer produksjon sin

Et toppmoderne senter for produksjon av store gulvskap er for tiden under bygging på Rittals Rittershausen-fabrikk. Det er basert på prinsippene for Industri 4.0, med konsekvent digitalisering av prosesser og helautomatiske profil-, sveising og panelproduksjonsenheter.

Samtidig installerer Rittal nye høyteknologiske produksjonslinjer for sine nye gulvskap VX25. Investeringen omfatter 120 millioner euro.

Siden 1961 har Rittal skapt historie ved å endre standarden for apparatskap. Da laget firmaet den første volumproduserte kapslingen. Firmaet tar nå et enda større skritt for fremtiden.

Verdens mest moderne senter for produksjon

– Målet vårt er å skape verdens mest moderne senter for produksjon av store kapslinger. Med dette i sikte har vi begynt transformasjonen til Industri 4.0. Vi setter neste standard i Rittals produksjonssystem for våre verdensomspennende produksjonsenheter, basert på prinsippet «One Rittal, one standard», sier Carsten Röttchen, administrerende direktør for International Production hos Rittal.

– Med den økende digitaliseringen som Industri 4.0 krever, kommer vi til å automatisere ytterligere delprosesser, øke datakonsistensen og integrere produksjonsprosessen i en heldigitalisert verdikjede gjennom et utførelsessystem for produksjonen.

Prosessforbedringene omfatter kunnskapsbaserte systemer som stadig utvikles gjennom datanettverk og analyse. Tendenser kan oppdages i sanntid, da de oppstår gjennom kontinuerlige sammenligninger av produksjonsresultater og statistiske prosesser. Dermed kan produksjonsproblemer unngås og toleranser kan overvåkes for å oppnå prosessens høye kvalitetskrav. Dessuten brukes forutsigende vedlikeholdsdata for å forbedre den tekniske tilgjengeligheten i produksjonsanleggene.

Over 30 roboter

De første enhetene for VX25, som de helautomatiske linjene for montasjeplater og profiler samt sveisesystemer, er allerede installert. Når det nye produksjonsanlegget er ferdig i 2020, vil det ha tre profilsystemer, hver av dem 70 meter lange. Det innebærer at de horisontale og vertikale rammeprofilene i det nye store gulvskapet VX25, som har perfekt symmetri og et konsistent 25 mm hullmønster, vil bli produsert i én enkelt prosess.

Volumproduksjonslinjene har også helautomatiske sveisesystemer. 31 roboter til sveising og håndtering sikrer at transport- og sveiseprosessene fungerer pålitelig i anlegget.

 

Lenze digitalisering crop

Undersøkelse viser at ledere ikke er omstillingsklare

Forklare hvorfor de vil endre de grunnleggende rammevilkårene

Driveren for den nåværende digitale transformasjonen og den tette koblingen til de enorme økonomiske potensialer er det evige nasjonale og internasjonale produktivitetsløpet. Det blir ikke bare raskere for de involverte parter.

les mer...
ABB konsernsjef crop

ABB utnevner Björn Rosengren til konsernsjef

Møte behovene til kundene med en portefølje av teknologi og digitale løsninger

ABBs styre har enstemmig utnevnt Björn Rosengren til konsernsjef (CEO). Han starter i ABB 1. februar 2020 og etterfølger konsernsjef Peter Voser i rollen 1. mars 2020. På samme tidspunkt vil Peter Voser gå tilbake til stillingen som kun styreleder i ABB.

les mer...
Powerbox crop

Powerbox' nye DC/DC for krevende og robuste applikasjoner

I stand til å drive et stort spekter av applikasjoner

Powerbox, en av Europas største leverandører av kraftforsyninger og en ledende aktør gjennom mer enn fire tiår innen optimalisering av kraftløsninger for krevende applikasjoner, lanserer tre nye serier med 40W til 100W kortmonterte DC/DC-omformere.

les mer...
Siemens digital crop

Ledere er ikke rustet for digital omstilling

Flere virksomheter erkjenner behovet for rask omstilling

Årlig vurderer Siemens den digitale omstillingsevnen i norsk næringsliv. Årets funn konstaterer at selv om næringslivet erkjenner viktigheten av digitalisering, er ikke mellom- og toppledere rustet for omstillingen.

les mer...