Honeywell alarm crop

Gir en enkel helhetlig plattform og brukeropplevelse for alle driftsfunksjonene

Reduserer antallet alarmer med opptil 80 prosent

HoneywellProcess Solutions (HPS) har lansert sin nye programvare DynAMo® Alarm and Operations Management, som bidrar til bedre styring av drift og alarmer for anlegg.

Ved å kombinere Honeywells prisvinnende programvare for alarmstyring med programvaren for driftsstyring, sikrer den nye DynAMo-teknologien driftsintegritet ved bedret anleggssikkerhet, tilgjengelighet og samsvar med lover og regler. Den nye løsningen gir en enkel helhetlig plattform og brukeropplevelse for alle driftsfunksjonene. Den er også skalerbar, slik at kunden kan begynne med en enkel Alarm Management eller Operator Logbook, og så legge til andre funksjoner over tid for å få en komplett integrert driftsløsning.

“Med flere enn 2500 installasjoner ved mer enn 750 anlegg over hele verden viser den store installerte basen til DynAMo enestående kundetillit til et produkt som tilbyr en rekke fordeler som er utprøvd i feltet, og som sikrer raskt utbytte av investeringene,” sier produktdirektør Tyron Vardy i HPS Advanced Solutions. “Systemet kan redusere antall alarmer med opptil 80 prosent, og kan redusere tiden til årsaksanalyse med mer enn 60 prosent i forhold til konvensjonelle metoder. Det kan også øke produksjonen med opptil 8 prosent og kutte energiforbruket med opptil 5 prosent, slik at investeringene typisk betaler seg på mindre enn tre måneder.”

“Konsepter for alarmstyring har eksistert i flere tiår for å gjøre det lettere for operatører å oppdage relevante alarmer. Målet er likevel ikke å redusere antallet alarmer. Det gjelder å ta de riktige beslutningene raskt,” sier seniorkonsulent Mark Sen Gupta i ARC Advisory Group. “Ved å integrere alarmstyring med driftsstyring, bidrar denne nye løsningen fra Honeywell til å redusere en av de viktigste årsakene til uhell i prosessindustrien, nemlig operatørfeil.”

DynAMo er en av de mange teknologiene fra HPS som er klar til integrering i Honeywells IIoT (industrielle Internett av ting). DynAMo er nå klar for Honeywell Pulse™, en ny mobilapplikasjon som lar brukere fjernovervåke kritiske alarmer eller hendelser. Honeywell Pulse sender skreddersydde meldinger i sanntid om driften av anlegget til en brukers smarttelefon, og leverer konnektivitet og samarbeidsverktøy som kan bidra til problemløsning.

DynAMo er leverandørnøytral, og virker sammen med løsningene fra alle leverandører i tillegg til Honeywells Experion® DCS-plattform.

DynAMo Alarm and Operations Management ble utviklet basert på Honeywells omfattende erfaring med å levere verdens største installerte base for driftsstyring. Det er et omfattende utvalg programvare som gir optimal driftsstyring, i streng overensstemmelse med globale standarder for alarmstyring og integrerte driftsvinduer, inkludert API 584, EEMUA 191, ISA 18.2 og IEC 62682.

DynAMos helhetlige skalerbare løsning er laget for å håndtere alarm- og driftsstyringsproblemer ved alle anlegg. Funksjonene omfatter avansert metrikk for alarmstyring, master alarmdatabaser, integrert hjelp for DCS operatøralarm, overvåking av integrerte driftsvinduer, grenselager og smarte elektroniske skiftlogger som sikrer trygge prosesser når nye skift tar over – alt sømløst forbundet for å sikre trygg og problemløs drift. Systemet er også det ledende innen industrien når det gjelder mobilitet, slik at levering av riktig informasjon til de rette personene i og utenfor kontrollrommet aldri har vært enklere.

Som resultat har brukerne opplevd økt produksjon, redusert antall drlftsavbrudd og sikkerhetsuhell, i tillegg til å øke påliteligheten til utstyret og redusere vedlikeholdskostnadene, mens antallet operatørfeil og feil ved bytte av skiftmannskap er drastisk redusert.

Les mer om Honeywells nye DynAMo Alarm and Operations Management programvare.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.