Luca Siermann

Ffor å sette fart på det industrielle økosystemet

Raskere utrulling av trådløs automatisering for fleksible fabrikker med ABB-Ericsson samarbeid

ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer (t.v.) og Ericssons konsernsjef Börje Ekholm signerte en avtale om raskere utrulling av trådløs teknologi for fleksible fabrikker under Hannover Messe 2019. Samarbeidet styrker selskapenes felles visjon for fremtidens fleksible produksjon gjennom avansert automasjon og trådløs kommunikasjon.

– Komplementære teknologier og erfaringer skal fremskynde de industrielle økosystemenes forståelse av gevinsten ved Industri 4.0 og 5G mobilsystem, og åpne nye forretningsmuligheter

– Ericssons fabrikk i Tallin i Estland benytter ABBs smarte automasjonssystemer i en fullautomatisert, fleksibel robotcelle

ABB og Ericsson vil fremskynde utviklingen av det industrielle økosystemet for trådløs automatisering. Det vil åpne for forbedringer innen temaer som oppkoblede tjenester, industriell IoT (tingenes internett) og kunstig intelligens.

Åpner nye muligheter

Partene vil fortsette det tette samarbeidet innen forskning, søken etter forbedringer i produksjonsprosesser og oppdagelse av nye forretningsmodeller for det industrielle økosystemet.

– Vi er svært begeistret over å kunne utvide vårt partnerskap med Ericsson i det verden beveger seg mot æraen for 5G-teknologi, sier konsernsjef i ABB, Ullrich Spiesshofer. – ABBs lederskap innen digitale virksomheter kombinert med Ericssons pionerarbeid innen konnektivitet vil åpne nye muligheter for kundene til å bedre produktiviteten og konkurranseevnen gjennom digitalisering av sine virksomheter.

– Ericsson og ABB har allerede et sterkt samarbeid innen forskning på 5G og industrielle IoT-teknologier, sier Börje Ekholm, konsernsjef i Ericsson. – Med denne MoU-en styrker vi samarbeidet for å sette fart på det industrielle økosystemet og realisere det fulle potensialet for fleksibel automasjon, og åpner for nye forretningsmuligheter muliggjort gjennom en kombinasjon av 5G og industri 4.0.

 

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...