Krohne Yggdrasil crop

Rammeavtale for Yggdrasil og Valhall tildelt KROHNE Norway AS

Krohne Norway kan offentliggjøre at det er inngått en rammeavtale med Aker Solutions for leveranser til Aker BP-prosjektene Yggdrasil og Valhall PWP-Fenris. Kontrakten gjelder mengdemålere til prosessanlegget på plattformene Hugin A, Hugin B, Valhall PWP og Fenris. 

Leveransen består av elektromagnetiske-, ultralyd- og coriolis-instrumenter, samt VA-meter, venturi og orifice.

Vi takker ohså Aker Solutions og Aker BP for et løsningsorientert, profesjonelt og meget godt samarbeid.  Dialogen med Aker Solutions sin prosjektgruppe er allerede etablert og vi ser frem til et godt samarbeid for å få prosjektene vel i havn. Leveransene vil i all hovedsak skje i løpet av 2024 – 25. 

Kontrakt til Munin 

Det er også inngått en kontrakt med Aibel på Munin-plattformen i Yggdrasil. Kontrakten er tilsvarende i omfang som ovenfor, og på samme vis må vi takke Aibel og Aker BP for et løsningsorientert, profesjonelt og meget godt samarbeid. Tilsvarende dialog er etablert med Aibels prosjektgruppe, og vi ser frem til et godt samarbeid for å få prosjektet vel i havn.  Leveransene vil i all hovedsak skje i løpet av 2024 – 25.

Om KROHNE:

KROHNE er en komplett leverandør av måletekniske løsninger for mengde, trykk, temperatur, nivå og analyse. Grunnlagt i 1921 med produksjon av VA metere. Hovedkontor i Duisburg, Tyskland og representert på alle kontinenter med ca 4600 ansatte. Fra vårt kontor i Moss utføres salg, teknisk support, landsdekkende service, lokalt varelager, kurs og opplæring.  KROHNE står for innovasjon og høy kvalitet og er blant de ledende innen industriell måleteknologi.

DF crop

Verdens største anlegg

Verdens største varmepumpeanlegg med ammoniakk er bygget ved Drammensfjorden. Ammoniakk er effektivt medium for varmepumpe, men gir en del driftstekniske utfordringer. En av utfordringene er arbeidstrykket, som er på 53 bar. Den andre utfordringen er utnyttelsesgraden, som for hovedpumpene er designet for driftebelastning på 50 prosent. Drammen Fjernvarme drifter med 90 prosent utnyttelse av kompressoren.

Havvind crop

Veikart til økt lønnsomhet i havvindsektoren: Ny rapport fra BCG og PEAK Wind

Optimalisering av drifts- og vedlikeholdspraksiser innen havvind kan forbedre både den operasjonalle ytelsen og lønnsomheten, skriver Boston Consulting Group og PEAK Wind i en fersk analyse. Rapporten understreker den kritiske rollen som drift og vedlikehold (operations and maintenance; O&M) har når havvindparker går fra å være supplementære grønne energikilder til primære energileverandører.

AuticBACnet crop

Autic System AS Lanserer – PiiGAB BACnet for PI900

Med BACnet i PiiGAB 900 Gateway konverteres dine måleverdier fra HAN, wM-bus, M-bus og Modbus til BACnet-objekter automatisk.

Goodtech Hauge crop

God resultatutvikling for Goodtech

Goodtech fortsetter året med sterk vekst i ordrebok og god utvikling i EBITDA mot samme kvartal i 2023. Q2 2024 endte med en omsetning på 192 MNOK, EBITDA på 9,2 MNOK (4,8%) og en ordrereserve på 431 MNOK. Industriens behov for økt effektivitet og bedre styringsinformasjon gjenspeiles i Goodtech sin ordrereserve, der prosjektene i porteføljen i stor grad er prosjekter for nordiske industriselskaper som arbeider med å øke egen produksjon, til lavere enhetskostnad.