Pepperl AGV crop

Oppnår lengre rekkevidde ved at den benytter seg av en ny evalueringsteknologi

R2000 UHD LiDAR Sensor—Nå med dobbelt rekkevidde

R2000 2-D LiDAR sensor har på kort tid blitt en industriell problemløser. Den har topp spesifikasjoner og har blitt en bransjestandard for områdeovervåking, navigasjon, lokalisering, antikollisjon, objektdeteksjon, konturgjenkjenning og mye mer. For å møte kravene i forskjellige applikasjoner, finnes den i 3 forskjellige versjoner.

Detection for områdeovervåking
HD (high density) for profilgjenkjenning og robotapplikasjoner
UHD (ultra-high density) for komplekse måleoppgaver

Pepperl+Fuchs introduserer nå en ny versjon av produktfamilien R2000 UHD LiDAR med dobbelt rekkevidde. OMD60M har dobbelt rekkevidde mot normale overflater i forhold til den eksisterende OMD30M


Tekniske data

 

 

Generelle spesifikasjoner

OMD30M

OMD60M

Måleområde

0.1 ... 10m (sort 10%)

0.1 ... 20m (sort 10%)

 

0.1 ... 30m (hvit 90%)

0.1 ... 60m (hvit 90%)

Den nye R2000 Long Range oppnår lengre rekkevidde ved at den benytter seg av en nyutviklet evalueringsteknologi som kan arbeide med lavere signalnivåer. Det gjør at man kan detektere og evaluere signaler fra objekter som befinner seg lenger fra sensoren eller har dårlige refleksjonsforhold. Eksempler på dette kan være svarte bildekk eller objekter med diffus overflate. På den måten kan OMD60M benyttes i enda flere applikasjoner enn tidligere.

AGV-navigasjon i lokaler uten refleksbrikker

I mange applikasjoner er det ikke ønskelig eller mulig å montere refleksbrikker i lokalet for at en AGV med LiDAR-sensorer skal kunne navigere etter disse. Refleksbrikker er en ekstra infrastruktur som krever planlegging, vedlikehold og administrasjon. Så om det er mulig er automatisk navigasjon i et lokale uten refleksbrikker som landemerker sterkt å foretrekke. Men for at navigasjonen skal fungere sikkert og godt i et lokale uten refleksbrikker, må LiDAR-sensoren være av høy kvalitet og ha tilstrekkelig rekkevidde. OMD30M har allerede vært en bransjestandard i slike applikasjoner. Men i lokaler med utfordrende topologi, som for eksempel lange korridorer og store avstander, kan den nye OMD60M med rekkevidde opp til 60m være løsningen.

Konturdeteksjon av objekter med dårlige refleksegenskaper

Måleområdet på en LiDAR-scanner er avhengig av refleksegenskapene til objektet som skal detekteres. Med gode refleksjonsegenskaper vil rekkevidden til sensoren øke. Og det motsatte er tilfellet om objektet reflekterer dårlig. Eksempel på vanskelige objekter kan være svarte bildekk eller objekter med diffus overflate. I slike tilfeller kan sensorens rekkevidde reduseres med så mye som 90%. Derfor må alltid sensoren monteres så nær objektet at det gir godt nok signal. Men det kan være vanskelig å oppnå dersom rommets topologi ikke gjør det mulig. Og det er her den nye LiDARsensoren OMD60M kan komme inn og utgjøre den viktige forskjellen.

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
Phoenix plug crop

Pluggforbindere for automatisert produksjon

Kan også velge fra et høyt antall individuelle merkinger

Den nye, krympebaserte ledning-til-kort-pluggforbinderserien Connexis for kabelkonfeksjoneringer fra Phoenix Contact optimaliserer automatisert produksjon og sørger slik for tempo og presisjon ved kretskortpluggforbindelsen.

les mer...