EH PromassQ300_DN150-250_Alu crop

Svært nøyaktig måler ved depotoverføring og fiskal måling

Proline Promass Q 300/500 med smart 4-rørsteknologi

Gir maksimal nøyaktighet ved lasting, lossing og transport av hydrokarboner i olje- og gassindustrien. På verdensbasis produseres, transporteres, lagres og selges det hver dag over 90 millioner fat råolje, naturgass og raffinerte hydrokarboner til sluttkundene.

Enhver unøyaktighet i målingene resulterer i enorme mangler for leverandører eller kjøpere. Dette er ikke tilfellet med Promass Q. Takket være revolusjonerende 4-rørsteknologi og et utvidet måleområde for rørledninger opptil DN 250 (10"), er operatører av lastestasjoner bare ett eksempel på dem som nyter godt av de mange fordelene ved dette instrumentet.

Promass Q, den høyteknologiske Coriolis-mengdemåleren fra Endress+Hauser, fås nå også til større rørdimensjoner med maksimale strømningshastigheter på mellom 850 og 2400 t/t (6700 og 18 900 bph). Videre vil implementeringen av den revolusjonerende 4-rørsteknologien åpne opp for mange lovende bruksområder innen olje- og gassindustrien – for eksempel som svært nøyaktig måler ved depotoverføring og fiskal måling, eller som presisjonsreferanseenhet (mastermeter) for verifiseringsmålinger på stedet.

 

Fordeler

  • Suveren målenøyaktighet (±0,05 % o.r.) og eksepsjonell repeterbarhet (±0,025 %) over hele måleområdet: testet og bekreftet på forskjellige eksterne, akkrediterte olje- og gasskalibreringsanlegg
  • Enestående måleytelse for væsker med mikrobobler takket være patentert MFT (Multi-Frequency Technology)
  • Unik nøyaktighet ved tetthetsmåling (testet av H&D Fitzgerald/UK): ±0,2 kg/m³ (±0,0002 g/cm³)
  • Suverent dynamisk måleområde (turndown ratio) og nullpunktsstabilitet
  • Kan brukes til prosesstemperaturer opptil 205 °C (401 °F) eller i lavtemperaturområdet ned til –196 °C (–321 °F)

4-rørsteknologi – den eneste i sitt slag på verdensbasis

En revolusjon innen mengdemåling: 4-rørsteknologi gir kundene uslåelige fordeler. Sammenlignet med Coriolis-mengdemålere med 2 målerør gjør 4 rør at det blir mulig med opptil 25 % høyere strømningshastighet. Dette øker tempoet i alle transaksjoner innen olje- og gassindustrien og sørger dermed for besparelser ved å redusere for eksempel stillstandstider for lasting og lossing av oljetankere, noe som resulterer i lavere havneavgifter. En annen fordel er at uønsket trykktap får mye mindre å si med fire målerør.

Robust og kompakt

Promass Q-sensorer, som fås i rustfritt stål og i IP66/67, sørger for langsiktig pålitelig drift med lite vedlikehold. Derfor utgjør ikke de tidvis røffe miljøforholdene i offshore-sektoren med fuktig atmosfære og saltvannssprut noe problem for jevne målinger. Det kompakte designet er uten sidestykke med tanke på hvilken mengdekapasitet som kan nås (maks. 2400 t/t – 18 900 bph). Det muliggjør installasjon selv under de trangeste plassforhold.

Den beste måleytelsen i bransjen

Tallrike testmålinger har vist at Coriolis-måleteknologien fra Endress+Hauser er den beste metoden for viskøse hydrokarboner (tunge oljer, bitumen osv.) eller væsker med medført gass. Dette gjelder særlig Promass Q med linjestørrelser på DN 150 (6") til 250 (10"). Takket være den spesielle målerørsgeometrien og den innovative 4-rørsteknologien med to uavhengige målerørspar ("2 i 1"), kan det utføres både mengde- og tetthetsmålinger med uovertruffen ytelse.

Proline 300/500-givere – velprøvd i årevis

Proline 300/500-givere som kan kombineres med Promass Q-sensorer, byr på en rekke innovasjoner som har vært velprøvde i årevis, og gir kundene genuin merverdi på anleggene. Dette omfatter WLAN (webserver) for trådløs drift og konfigurasjon på stedet, HistoROM for sikker lagring av konfigurasjons- og enhetsdata og Heartbeat Technology for diagnostikk, enhetsverifisering og prosessovervåkning.

Eaton PowerXL DG1-1 crop

Eatons PowerXL-familie lanseres med PROFINET

Alle parameterne og funksjonene kan enkelt behandles og endres

Alle frekvensomformere i PowerXL-familien kommer nå med PROFINET-grensesnitt – klare for fremtidens kommunikasjon. Det store utvalget av frekvensomformere i Eatons PowerXL-serie, kommer nå også med PROFINET-kommunikasjonsgrensesnitt. 

les mer...
Phoenix ethernet crop

Ny busskobler for Ethernet

Øker nettverkssikkerheten ved å sperre porter som ikke benyttes

Med den nye Inline-busskobleren for Modbus/TCP (UDP) IL ETH BK-PAC utvider Phoenix Contact produktporteføljen for å bygge opp Remote-I/O-løsninger i automasjonskapet. Busskobleren i beskyttelsesgrad IP20 er kompatibel med alle tilgjengelige Inline-I/O-moduler inkludert forgreningsmoduler for å åpne en remote-bus-kontakt.

les mer...
Eltele Siemens crop

Eltel og Siemens signerer landsdekkende serviceavtale for ladestasjoner

Vil bidra til effektiv utvikling av elektrifisert infrastruktur

Eltel og Siemens har signert en rammeavtale om installasjon, service og drift av ladere for elektriske kjøretøy. Med dette inngår de to selskapene et strategisk samarbeid som vil sikre kvalitet i leveransene og driftssikkerhet nasjonalt, til det beste for brukerne. Avtalen gjelder for to år med opsjon for forlengelse opp til ytterligere to år.  

les mer...
Parker VA crop

Parker med ny VA-serien med neste generasjons LS-ventiler

Er blitt designet med fokus på å redusere plassbehov

Forhåndskompensert, proporsjonal og lastkjennende: nye LS-ventiler med mengdehastigheter opptil 450 l/min for mobile maskinapplikasjoner. Parker Hannifin, kunngjør et sett med neste generasjons LS-ventiler, som en del av VA-serien, som er spesielt utviklet for krevende maskinapplikasjoner.

les mer...