PN_nodes_2020 crop

Foreningen har vært med på utviklingen av digitale punkt til punkt kommunikasjon

PROFIBUS i Norge endrer navn til PI Norway

Etter 24 år i Norge endrer vi nå navnet på organisasjonen som ble startet i 1997 av blant annet AD Elektronikk, Siemens, Festo og Rexroth. Da industri kommunikasjon startet opp på 1990 tallet var PROFIBUS en av de store aktørene i markedet.

Det selges fortsatt flere millioner PROFIBUS noder i året, men trenden er flatet ut og blir gradvis erstattet av PROFINET som er basert på Ethernet teknologi og har derfor mulighet for å kunne overføre større datamengder og med en mye høyere hastighet.

I tillegg til videreutviklingen til Ethernet basert kommunikasjon så har også foreningen vært med på utviklingen av den digitale punkt til punkt kommunikasjonen IO-Link som er tenk å kunne erstatte 4-20mA instrumenter og sensorer. Siden det her er digital kommunikasjon, kan man for eksempel få overført diagnosedata. Industri 4.0 er en av motivasjonsfaktorene for denne kommunikasjons plattformen.

Siste tilskuddet til PROFI familien er OMLOX som ble innlemmet i PI organisasjonen. OMLOX er en åpen standard for presis real-time innendørs lokaliserings system. Dette gjør det mulig å bruke en infrastruktur fra forskjellige applikasjoner og fra forskjellige leverandører.

 

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...