PN_nodes_2020 crop

Foreningen har vært med på utviklingen av digitale punkt til punkt kommunikasjon

PROFIBUS i Norge endrer navn til PI Norway

Etter 24 år i Norge endrer vi nå navnet på organisasjonen som ble startet i 1997 av blant annet AD Elektronikk, Siemens, Festo og Rexroth. Da industri kommunikasjon startet opp på 1990 tallet var PROFIBUS en av de store aktørene i markedet.

Det selges fortsatt flere millioner PROFIBUS noder i året, men trenden er flatet ut og blir gradvis erstattet av PROFINET som er basert på Ethernet teknologi og har derfor mulighet for å kunne overføre større datamengder og med en mye høyere hastighet.

I tillegg til videreutviklingen til Ethernet basert kommunikasjon så har også foreningen vært med på utviklingen av den digitale punkt til punkt kommunikasjonen IO-Link som er tenk å kunne erstatte 4-20mA instrumenter og sensorer. Siden det her er digital kommunikasjon, kan man for eksempel få overført diagnosedata. Industri 4.0 er en av motivasjonsfaktorene for denne kommunikasjons plattformen.

Siste tilskuddet til PROFI familien er OMLOX som ble innlemmet i PI organisasjonen. OMLOX er en åpen standard for presis real-time innendørs lokaliserings system. Dette gjør det mulig å bruke en infrastruktur fra forskjellige applikasjoner og fra forskjellige leverandører.

 

Omron ATC Barcelona1 crop

OMRON åpner dørene til fremtidens fabrikk med oppdatert automatiseringssenter i Barcelona

Utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT

OMRONs første automatiseringssenter i Europa har nylig gjennomgått en stor ombygging og inkluderer nå et omfattende demonstrasjonsområde for innovative automatiseringsapplikasjoner. Takket være toppmoderne fjernforbindelser inviteres norske bedrifter inn i morgendagens digitale fabrikk.

les mer...
FG-Tech PressPhoto-IXARC-27mm

Ny encoder i Posital sin IXARC-familie – Kun 27mm lang

Sikrer pålitelig drift under våte og skitne forhold

Posisjons- og bevegelsessensor spesialisten POSITAL, som representeres av FG-Tech AS, har ett nytt familiemedlem i sin populære IXARC enkoder-familie med hus som kun er 27 mm langt. Denne reduserte lengden, kombinert med en diameter på bare 36 mm, betyr at disse superkompakte enhetene er ideelle plass for montering er begrenset.

les mer...
Trend cyber sikkerhet crop

Opplever at virksomheten går på akkord med cybersikkerhet

Går på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering

Fersk rapport fra Trend Micro avdekker et alarmerende behov for å diskutere forretningsrisiko så raskt som mulig. 15. november la IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro, frem en rapport basert på ny forskning. I rapporten kommer det frem at hele 9 av 10 IT-beslutningstagere hevder at virksomheten deres er villig til å gå på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering, økt produktivitet eller andre mål. 

les mer...
Næringsminister MIL crop

Imponert over industrisamarbeid i Agder

MIL fungerer som en arena for samskaping og utvikling

– Dette var veldig nyttig for meg. Her er det mye å følge opp videre, sier den nye næringsministeren Jan Christian Vestre etter et innholdsfylt besøk på Mechatronics Innovation Lab (MIL) ved UiA. Vestre, som representerer Arbeiderpartiet, har som mål å besøke hundre bedrifter før jul.

les mer...