Phoenix Dialog Days crop

Virtuell konferanse fra Phoenix Contact går inn i andre runde

Positiv respons fra hele verden

Ettersom de to store høstmessene electronica og SPS ikke kunne gå av stabelen som vanlig på stedet i München og Nürnberg, inviterte Phoenix Contact sine kunder til det digitale formatet “Dialog Days” for andre gang i år. Etter suksessen i april 2020 har en gruppe ansatte hos Phoenix Contact utvidet den virtuelle konferansen ytterligere, og gjort den til en sann live opplevelse. 

I den forbindelse ble en større presentasjonsscene satt opp i første etasje i den såkalte “Gebäude 4” hos Phoenix Contact Electronics i Bad Pyrmont. Bygningens arkitektur, showroom, møbler og belysning utgjorde helt perfekte kulisser for live presentasjoner og diskusjonsrunder, der dialoger med interesserte deltakere kunne avholdes.

Tidslinjen Follow the Sun ble overtatt fra premieren: Showet startet kl. 22.00 natten fra søndag til mandag i Australia, og strakk seg over Europa til Amerika. De 8200 registrerte deltakerne fikk anledning til å snakke med eksperter døgnet rundt. Prosjektansvarlig Katrin Fasse supplerer med følgende: “Vår andre digitale messe hadde et merkbart større innhold med opplevelser, takket være besøket på Digital Factory og diskusjonene i etterkant av de live konferansene. Vi utførte VIP-turer for 2500 mennesker. De utenlandske datterselskapene benytter seg fremdeles av muligheten til å føre sine landsmenn gjennom de virtuelle showrommene.” Deltakerne kom fra over 100 land, deriblant også mindre asiatiske land og flere afrikanske stater. Det viste seg å være forbløffende analogier mellom u-land som befinner seg på overgangen til å bli i-land, og i-land: Nigeria hadde like mange deltakere som Spania og Russland. Filippinene lå på samme nivå som Nederland og Canada. Sammen med Italia, Belgia og Bolivia lå Bangladesh på samme nivå som Saudi-Arabia og Kroatia. En annen nasjon ved Andesfjellene, Peru, fulgte etter Sveits og Sverige.
En erkjennelse er født: Messer er formater av mennesker for mennesker, også digitalt. Mennesker inviterer, mennesker hilser på hverandre, tar kontakt og diskuterer. Og det er kjærkomment, også virtuelt.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.