FG ATEX_IECEx-Certified_EncodersPosital crop

Sensorene er egnet for høypresisjonsapplikasjoner

POSITAL Encodere - nå også ATEX/IECEx-sertifisering for sone 2/22

POSITAL, som forhandles av FG-Tech, sin encoder familie IXARC er nå sertifisert ihht. ATEX/IECEx direktivene for Sone 2/22. Med denne sertifiseringen dekker POSITAL ytterligere applikasjoner innenfor olje- og gassinstallasjoner, kjemiske anlegg, trebearbeidingsoperasjoner og kornhåndteringsanlegg. Selve sertifikatet er utstedt av en tredjepart med spesiell kompetanse innen ATEX og IECEx testing og sertifisering.

FG-Tech AS, som er POSITAL sin distributør i Norge, forteller at encoderne kan leveres I hus av aluminium eller rustfritt stål (V2A & V4A) designet for å eliminere elektriske varmepunkter eller gnister som kan antenne en eksplosjon.  Sensorene er tilgjengelige i både inkrementelle og absolutte varianter og tilbys med optiske eller magnetiske målesystemer. De optiske sensorene er egnet for høypresisjonsapplikasjoner, og leveres med opptil 16-bits oppløsning. Magnetiske varianter tilbyr lignende oppløsning og har ett kompakte og robust design som gjør dem svært allsidige og egnet for tøffe miljøer. For mange magnetiske sensorer kan noen driftsegenskaper endres gjennom programvareoppdateringer uten behov for mekaniske endringer. For eksempel, for programmerbare inkrementelle kodere, kan oppløsningen settes hvor som helst mellom 1 og 16 384 PPR (pulser per omdreining). For absolutte encodere er både magnetiske og optiske varianter tilgjengelige i multiturn-versjoner med batterifrie rotasjonstellersystemer. Det er ikke nødvendig å teste og bytte reservebatterier, noe som reduserer vedlikeholds kravene drastisk.

Som de andre medlemmene av IXARC-encoder familien, kan ATEX/IECEx-sertifiserte modeller bestilles med et bredt utvalg av monteringsflensdesign og akselkonfigurasjoner. De er tilgjengelige med M12-plugger eller tilkoblede kabler og støtter en rekke kommunikasjonsgrensesnitt, inkludert inkrementelle, analoge, SSI, Profibus, ProfiNet, CANopen, DeviceNet, EtherCAT, EtherNET IP, Modbus RTU, J1939 og Modbus TCP. Dette brede utvalget av konfigurasjonsalternativer gjør det mulig å velge en encoder-konfigurasjon som vil være enkel å integrere i nesten hvilken som helst maskin eller system.

Med vårt kraftige produktsøkeverktøy er det enkelt å finne den rette IXARC-encoderen for en bestemt applikasjon. Produktsøkeverktøy lar deg som kunden spesifisere produktfunksjonene som kreves for hver applikasjon og deretter finner du raskt de beste tilgjengelige produktene.

Test gjerne ut våre søkeverktøy for:

Inkrementelle encodere

Absolutte encodere

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...