Bosch-ActiveCockpit-High-cr

Produksjonen kan økes og feil reduseres

Plattform for bedre kommunikasjon mellom maskiner og mennesker

Bosch Rexroth har utviklet ActiveCockpit, en interaktiv kommunikasjonsplattform som har tatt industri 4.0 rett inn i produksjonen. Løsningen integrerer dine systemer, slik at produksjonsdata kan koordineres mellom for eksempel   ordresystem og lagerstatus

Utfordringen
I industrien stilles det økende krav til mindre serier, tilrettelegging (justering) og raske endringer. Industri 4.0 blir da en nøkkel til effektiv produksjon. Ved å muliggjøre kommunikasjon mellom maskiner og mennesker, kan tempoet økes og feil reduseres. Det blir også lettere å gjøre analyse av produksjonsdata for ytterligere å finjustere produksjonen.

Løsningen
Programvaren ActiveCockpit er ideen om Industri 4.0 tatt rett inn i hjertet av produksjonen. Løsningen integrerer dine systemer slik at produksjonsdata kan koordineres mellom f. eks. ordresystem og lagerstatus -  informasjonen leser du av på produksjonsmaskinen, din laptop, smart-telefon eller nettbrett.

- Med ActiveCockpit har Bosch Rexroth utviklet en interaktiv kommunikasjonsplattform som registrerer alle relevante data, oppdaterer dynamisk og viser dem i sanntid på en pedagogisk måte og med et brukervennlig grensesnitt, sier Roald Haug, salgssjef i Bosch Rexroth AS

- Som et grensesnitt mellom produksjons- og IT-systemer åpner ActiveCockpit for kommunikasjon i samsvar med Industri 4.0. Takket være tilgjengeligheten av informasjon er det mulig i fellesskap å forbedre, tilpasse og endre verdier og innstillinger midt i produksjonen - uten tidkrevende stopp og avbrudd.

Fordeler
AktiveCockpit effektiviserer produksjonsprosessen og gjør at alle selskapets ressurser utnyttes bedre.

- Den integrerte teknologien sikrer at materiell og deler er på rett sted til rett tid i produksjonen.

Tilsvarende fordeler får du ved å integrere ditt ordresystem med ActiveCockpit. Bedre produktivitet med færre feil gir til slutt bedre virksomhet og mer fornøyde kunder.

- Brukervennlighet og åpenhet er hjørnesteinene i ActiveCockpit. For eksempel brukte vi en grafisk stil og en logikk som er kjent fra smarttelefoner og nettbrett, sier Roald Haug.

I februar ble ActiveCockpit belønnet med hederlig omtale i German Design Award 2017, som siterer:

«excellent product design in the human-machine interface category».

- I tillegg til at Bosch Rexroth selger løsninger som fokuserer på Industri 4.0, bruker vi også denne integrerte teknologi i vår egen produksjon. Det er en uttalt strategi i vårt konsern å være både ledende leverandør og bruker, noe som gir oss praktisk erfaring som vi tar med oss når vi utvikler løsninger for våre kunder, avslutter Roald Haug.

For mer informasjon besøk: https://www.boschrexroth.com/en/xc/products/product-groups/assembly-technology/manual-production-systems/activecockpit/activecockpitt.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.