Elteco power crop

Frekvensomformerne er DNV-godkjente

Plassbesparende IP20 frekvensomformere

Den nye Emotron FDU/VFX IP2Y serien, som forhandles av Elteco AS, er basert på de eksisterende FDU og VFX frekvensomformerne. Det betyr den samme brukervennligheten som før - alle våre frekvensomformere opereres fortsatt likt.

Den store forskjellen ligger i størrelsen og vekten. Dimensjonene reduseres med 45-65% sammenlignet med samme effekt i IP54-innkapslinger. Dette gjør dem til både et plassbesparende og kostnadseffektivt alternativ for applikasjoner med lave effektkrav (0.75kW-15kW).

Gjennom mer enn 45 år har Elteco vært en ledende leverandør av elektroniske og elektrotekniske produkter til det norske markedet. Emotron er en globalt anerkjent leverandør av frekvensomformere og mykstartere med over 35 års erfaring med motordrifter. Emotron er en del av CG Drives and Automation og utvikler sine produkter med fokus på driftssikkerhet og brukervennlighet for å gi kunden rask igangsetting og stabil drift.

Disse nye frekvensomformerne er DNV-godkjente og leveres med lakkbeskyttede kort og med break chopper som standard. Serien kommer i tillegg til allerede eksisterende sortiment som innebærer størrelser fra 230-690V med effekt opp til 3MW.

Tilleggskort til denne nye serien:

  • Isolert PTC kort
  • Safe stop
  • Isolert RS232/RS485
  • Stand by supply
  • Enkoder-kort
  • Feltbus

FDU 2.0

Et kostnadseffektivt alternativ for applikasjoner som pumper, vifter, kompressorer, ventiler og lignende applikasjoner med variabelt moment.
Integrert lastmonitorering som vil stoppe en kvern som er fastklemt (overload), eller stoppe en pumpe som har gått tørr (underload). På denne måten kan verdifullt utstyr reddes før det går i stykker.

  • Integrert PID-kontroller og PLC-funksjoner

VFX 2.0

Perfekt for krevende applikasjoner som steinknusere, transportbånd, kraner, kverner, vinsjer og andre applikasjoner med konstant moment og som krever høyt moment ved oppstart.

  • Emotrons DTC (Direct Torque Control) gjør det mulig å få fullt moment allerede ved 0 rpm.
  • Integrert vektorbrems-funksjonalitet kommer som standard, i tillegg til hastighetskontroller og lastmonitorering.

For mer info, se www.elteco.no/frekvensomformere

Tavle årsmæte crop[1]

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.