Henning-grorud-hvit-bakgrunn crop

Kjøper inn råvarer og produserer våre egne produkter i egen regi.

Phoenix Contact feirer 35 år i Norge

I 1987 ble Phoenix Contact AS opprettet og 35 år senere i 2022 leveres det sterkere tall enn noen gang. Phoenix Contact har hovedkontor på Furuset i Oslo, med salgskontorer i Ulsteinvik, Trondheim og Tønsberg.

Henning Grorud ha vært Administrerende Direktør siden 2004 og har vært med på reisen med å mer enn femdoble omsetning gjennom disse årene. 2021 ga et rekordresultat og mye tyder på at 2022 vil overgå fjoråret.

Det er mange gode grunner til at vi nå leverer bedre enn noen gang. Phoenix Contact har kontroll over alle vesentlige deler av vår verdikjede. Vi kjøper inn råvarer og produserer våre egne produkter i egen regi. Vi også møter krevende levering og logistikk – problemer i disse tider, men samtidig har vi kontroll over mye i vår verdikjede. Over mange år har vi jobbet med å bli ‘The most trusted brand in our industry’. Dette har vi lykkes med og vårt partnerskap med våre kunder og relasjoner gjør oss godt rustet til å også håndtere krevende tider sammen. - Henning Grorud, Administrerende Direktør

Phoenix Contact er en familiebedrift med hovedkvarter i Tyskland, med 55 datterselskaper over hele verden og representasjon i 100 land. Etablert i 1923 og med oppfinnelse av rekkeklemmen som kan monteres på en DIN-skinne i 1928, viste det prov på en bedrift som tidlig var innovativ. Som en aktiv aktør innen flere bransjer og industrier som i dag har et stort fokus på elektrifisering og fornybar energiproduksjon, venter det en spennende utvikling for Phoenix Contact.

Vår vei videre er veldig spennende. Vi ser vi tar markedsandeler og gjør dette med rett fokus. Bærekraftige produkter og løsninger er viktig for oss, men enda viktigere er det at vi leverer i forbindelse med elektrifiseringen av samfunnet rundt på kloden. Vi bidrar på denne måten til at våre kunder igjen kan levere gjennomtenkte produkter for fremtidens samfunn slik at våre barn overtar en bærekraftig klode. Sammen skaper vi en bærekraftig verden basert på vår lidenskap for teknologi og innovasjon. -  Henning Grorud, Administrerende Direktør

Siden 2020 har Phoenix Contact dykket dypt ned i konseptet bak Empowering the All Electric Society. All Electric Society er en visjon som gir svar på menneskehetens store utfordringer: Kampen mot klimaendringene og ivaretagelse av en bærekraftig utvikling. Nøkkelen for implementeringen av denne visjonen er omfattende elektrifisering, nettorganisering og automatisering av samtlige sektorer innen økonomi og infrastruktur. Allerede i dag tilbyr Phoenix Contact produkter og løsninger som kan brukes under utviklingen på veien mot All Electric Society, og bidrar dermed til at industrien og samfunnet kommer nærmere denne visjonen.

Eaton iPC crop

Eaton med nye, kraftige PC-er med berøringsskjerm for bruk i krevende industri- og prosessmiljøer

Energistyringsselskapet Eaton har lansert neste generasjons fleksible PC-er med berøringspaneler fra den populære XP500-serien – som lar brukerne utføre en rekke kontroll- og visualiseringsoppgaver. XP-504-serien består av kraftige industri-PC-er med et moderne, slankt design som gjør det enkelt å bruke dem effektivt for de mest krevende visualiserings- og kontrolloppgavene.

les mer...
2 NORD-NORDAC-PRO crop

Allrounderen blant styreskapsomformere

Den kompakte utformingen gir plassbesparende installasjon i kontrollskap

NORD DRIVESYSTEMS utvider sin NORDAC PRO inverterfamilie til å inkludere størrelser med effekter på opptil 22 kW. Alle fem størrelsene i produktserien har et integrert multiprotokoll Ethernet-grensesnitt og en slank, kompakt design. NORD tilbyr dermed den perfekte elektroniske løsningen for sine optimalt tilpassede drivsystemer – og gjør det for et bredt effektområde.

les mer...
Krohne Anston service crop

KROHNE Instrumentation øker staben med ny serviceingeniør

Vi har gleden av å presentere vår nyansatte Anton Svanberg. Anton begynte hos oss 01. august som serviceingeniør. Han har lang fartstid i automatiseringsbransjen, arbeidet flere år offshore. Karrieren startet i 1992 hos Aker Engineering som automasjons ingeniør.

les mer...
KUKA iiQoT crop

En enkel og prisgunstig vei inn i industri 4.0

​Nettilkobling – så er det klart

– iiQoT gir et teknologisk løft til små og mellomstore selskaper. KUKAs plattform iiQoT gir mindre virksomheter med en viss grad av automasjon samme muligheter som store industrikonsern. Via skyen får de full kontroll på hvor godt robotene arbeider, når de trenger service, om det oppstår flaskehalser i produksjonen og så videre. 

les mer...