Terje crop

Person med mange interesser

Få personer kan vise til 43 års erfaring med tilstandsovervåking av roterende utstyr her i landet. SKFs servicesjef Terje Kittilsen er antakeligvis den eneste i Norge med så lang erfaring. Han har sett utviklingen fra slepbart utstyr som veier mer enn 10 kilo, til dagens avanserte digitaliserte løsninger. 

Selv om teknologien har tatt kjempeskritt, mener Terje at det er mennesket som utgjør kjernen i all industriell virksomhet.

Etter utdannelse som maskiningeniør, som ble gjennomført i eget nærmiljø i Grenlndsområdet, ble han ansatt i et lokalt firma og jobbet med overvåking av roterende utstyr. Første arbeidsgiver var Norcem, som etter kort tid skilte ut virksomheten som drev med vibrasjonsovervåking i et eget firma, Symac. Fra 1978 til i dag har Terjes arbeidsdag, uansett hvilke arbeidsgivere han har hatt, vært fylt med overvåking av roterende utstyr. I løpet av disse 43 årene har han vært både vært sluttbruker og tjeneste leverandør. I to perioder har han jobbet hos nåværende arbeidsgiver, SKF. Første periode strak seg fra 1991 til 2002 og andre er fra 2011 til i dag.

Se hele artikkelen her

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...