Pepperl vibrasjon crop

Vibrasjonssensorene har et spesielt bredt måleområde

Pepperl+Fuchs presenterer en helt ny serie vibrasjonssensorer

Uansett hvor vibrasjoner oppstår, spiller tilstandsovervåking og prediktivt vedlikehold en avgjørende rolle for å sikre personell og utstyr. For å utføre pålitelige målinger av vibrasjonshastighet og akselerasjon i lav- eller høyfrekvensområder, tilbyr Pepperl+Fuchs tre nye serier med vibrasjonssensorer.

Disse enhetene for globale applikasjoner kommer med godkjenninger for Ex-område opp til Sone 1/21 og Div. 2, samt sertifiseringer for funksjonssikkerhet SIL1/PL c og SIL2/PL d

I motsetning til sammenlignbare produkter, har Pepperl+Fuchs vibrasjonssensorer et spesielt bredt måleområde som er i stand til å måle vibrasjoner på opptil 128 mm/sekund. Med innkapslet elektronikk i et robust og kompakt hus, skiller disse sensorene seg ut på grunn av sin vedlikeholdsfrie drift og spesielt lange levetid. De er tilgjengelige i tre design med forskjellige funksjonsområder:

VIM3-sensorene er de minste vibrasjonssensorene i serien, egnet for mindre komplekse applikasjoner. På den annen side er sensorene i VIM6-serien designet for bruk i områder med høy temperatur, hvor de brukes for å måle temperatur så vel som vibrasjon. En analog utgang er tilgjengelig for hver målte verdi. VIM6-serien er tilgjengelig med dupleks stålhus og er godkjent for bruk i Ex-områder opp til sone 1/21. Mens VIM3-sensorene er sertifisert i henhold til SIL1/PLc for bruk i sikkerhetsapplikasjoner (IO-Link-versjon), er VIM8-serien nevnt nedenfor tilgjengelig med SIL2 PLd-godkjenning.

Elteco nye crop

Personalnytt fra Elteco

Fra venstre; Inge Fuglset, Kristin Kraby Skjøldt og Vibeke Lundsholt Bjerke

Som alle andre firmaer og privatpersoner har vi i Elteco vært igjennom to svært spesielle år i 2020 og 2021. Koronapandemien har preget hele samfunnet. Den har gjort at vi har måttet ta mange grep og få til kreative løsninger for å etterkomme smittevernregler, samtidig som bedriften skal drives mest mulig normalt. 

 

les mer...
Vard_Bilde crop

Tett samarbeid for utvikling av helautomatisk fôringssystem

Phoenix Contact, Maritech Systems og Vard Aqua Sunndal AS har samarbeidet i utviklingen av Vard Aqua sin nye generasjon fôringssystemer, med blant annet helautomatiske fôringsroboter og fôringsautomater. Vard Aqua har levert velkjente fôringsprodukter siden 1985, men har nå tatt den nye generasjonen til et nytt nivå hva gjelder automatisering.

Phoenix Contact har levert komponenter samt vært med på utviklingen av HMI-løsningen for enkel oversikt av anlegget.

les mer...
Goodtech Bekas crop

Bergen Elektrokompetanse AS overtar Goodtech sitt tavleverksted på Os

Viderefører de gode tradisjonene tavlevirksomheten har bygget opp

Goodtech har signert en avtale med Bergen Elektrokompetanse AS (BEKAS) om å overta tavlevirksomhet på Os fra 31.1.2022. Transaksjonen er i tråd med selskapets strategiske handlingsplan, hvor selskapet skal fokusere og styrke Goodtech innen kjernevirksomheten robotikk, automasjon og digitalisering.

les mer...
AVEVA_photo_Control-Room_crop

Wonderware Scandinavia bytter navn til AVEVA Select Scandinavia

Vil øke verdien AVEVA Select Scandinavia gir til sine kunder

Samtidig utvides samarbeide med AVEVA. Etter 20 år under navnet Wonderware Scandinavia, starter nå et nytt kapittel som AVEVA Select Scandinavia. Alliansen med AVEVA er nok en bekreftelse på selskapenes solide og langvarige samarbeid. Som AVEVA Select-partner kan Wonderware Scandinavia levere hele AVEVAs produktportefølje av ledende industrielle programvareløsninger for økt bærekraft og lønnsomhet. 

les mer...