Pepperl_TB_Radarsensor crop

Pepperl+Fuchs industrielle radarsensorer gir deg interferensfri avstands- og hastighetsmåling

Industrielle radarsensorer fra Pepperl+Fuchs bruker elektromagnetiske bølger eller radarbølger som fysisk måleprinsipp. Disse radarbølgene har spesielle egenskaper som gjør dem ideelle for automatiseringsapplikasjoner der andre sensorprinsipper når sine grenser: De er ufølsomme for interferens, forplanter seg nær lysets hastighet og reflekteres praktisk talt alle materialer.

Pepperl+Fuchs industrielle radarsensorer drar nytte av alle radarprinsippets egenskaper og sender kontinuerlig en frekvensmodulert radarbølge i ISM-båndområdet fra 122 til 123 GHz. Dette funksjonsprinsippet, kjent som FMCW-radar (frequency modulated continuous wave), gjør det mulig å dekke et bredt spekter av funksjoner med kun én type radarsensor. For eksempel kan både avstands- og hastighetsmålinger utføres i en avstand på mer enn 25 meter og bevegelsesretningen til målobjekter kan også detekteres – uten at miljøpåvirkninger som regn, tåke, vind eller støv har en relevant innvirkning på nøyaktigheten av måleresultatene.

Med samplingsfrekvenser på opptil 200 Hz, E1-sammenlignbare EMC-verdier og et integrert CAN-grensesnitt (CiA-301-kompatibelt), er radarsensorer fra Pepperl+Fuchs spesielt egnet for integrering i mobile maskiner (f.eks. mobilkran, veibygging, landbruksmaskiner). Kjøretøytypiske koblinger som AMP Superseal eller DEUTSCH sikrer pålitelige og tette koblinger til enhver tid. Men radarsensorer tilbyr også en pålitelig løsning i andre bruksområder, for eksempel kollisjonsunngåelse for automatiserte kjøretøy (AGV) på gaffeltrucker eller i industrielle applikasjoner som for eksempel overvåking av fyllenivå i tanker.

itSMF SigMa crop

En viktig møteplass for AI og digital transformasjon

Signe-Marie ser frem til å ta i mot folk til workshops og på itSMF-konferansen

Vi er på full fart inn i en ny teknologisk revolusjon. Deet er ingen tvil om at kunstig intelligens er en disruptiv teknologi – som vi må forhode oss til. På itSMF-konferansen 6 vil over 30 internasjonale eksperter ta for seg både problematiske sider og de enorme mulighetene som oppstår i den digitale tidsalderen.

Emerson ASCO_327C_Group crop

Emerson-magnetventil med høy strømning øker pålitelighet og driftseffektivitet

ASCO-serien 327C magnetventil har et direktevirkende design med høy strømning for overlegen strømningskontroll og driftssikkerhet. Emerson har introdusert en ny ASCO-serien 327C magnetventil med et direktevirkende design for høy strømning som leverer et overlegent strømning/kraft-forhold sammenlignet med lignende ventiler. 

E&H Template Test

Kjetil Gulliksrud ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Kjetil Gulliksrud som Sales Engineer. Kjetil tiltrådte stillingen i februar og er lokalisert på våre kontorer i Sandefjord og Tranby.

Karsten Moholt crop

IKM KJØPER Karsten Moholt AS og Aquamarine AS

IKM Gruppen AS har signert en avtale med Remold Invest AS om kjøp av 100% av aksjene i Moreld AS med datterselskaper, herunder Karsten Moholt AS og Aquamarine AS. Moreld AS er etter salget av flere virksomheter og en omstrukturering omdannet til et holdingselskap som eier selskapene Karsten Moholt AS, Aquamarine AS, Teknisk AS, More Holdco KM AS, AO Holdco AS og More Asset AS. Disse selskapene omsatte for 470 MNOK i 2023 (ureviderte tall).