CHRISTIAN AHRENS - KOELN

Utvikler felles tilbud innen måle- og automatiseringsteknologi

Partnerskap for smart produksjon

Endress+Hauser og Deutsche Telekom fremmer industridigitalisering med 5G-nettverk for universitetsområder. Med sine campusnettverk tilbyr Deutsche Telekom en infrastruktur for morgendagens smartfabrikk. Sammen med partnere fra industrien vil Europas største telekommunikasjonsselskap utvide sitt 5G-økosystem for industrien ytterligere.

Innen prosessautomatisering samarbeider Deutsche Telekom nå med Endress+Hauser. Målet med samarbeidet er å utvikle felles tilbud innen måle- og automatiseringsteknologi for prosessindustrien. Dette omfatter integrering av måleinstrumenter og tilbehør til neste generasjon mobilkommunikasjonsnettverk og digitale tjenester som er basert på dem. Begge selskaper har undertegnet en intensjonsavtale og arbeider nå med en koordinert tidsplan.

Måleinstrumenter med mobilkommunikasjonsmodul

Endress+Hauser er en av de første produsentene til å utstyre sine feltenheter med mobilkommunikasjonsmoduler og koble eksisterende installasjoner til 5G-nettverk via nyutviklede HART-gatewayer. På denne måten kan mange instrumenter overføre en mengde prosess- og enhetsdata parallelt og i sanntid. Disse kan for eksempel brukes i skyanvendelser for forebyggende vedlikehold av prosessanlegg.

Campusnettverk åpner andre signalbane

"I tillegg til de faktiske måleverdiene registrerer våre instrumenter en mengde informasjon fra prosessen og om sensoren", sier Matthias Altendorf, konsernsjef i Endress+Hauser. "muliggjør 5G-campusnettverket også en signalbane nr. to som er uavhengig av anleggets styresystem og dermed gjør det mulig å utnytte dette potensialet. Dette gjør det mulig å knytte verdikjeder tettere sammen over selskapsgrenser og gjøre industriprosesser mer effektive"

Sterke partnere for smart produksjon

"Å bygge et komplett 5G-økosystem for industrien vil øke tempoet i industridigitaliseringen", forklarer Claudia Nemat, medlem av Deutsche Telekoms ledergruppe for teknologi og innovasjon. "Vi gleder oss til å samarbeide med renommerte og erfarne partnere".

I tillegg til partnerskapet med nettverksleverandør Ericsson samarbeider telekommunikasjonsselskapet nå også med E&K Automation, en produsent av førerløse transportsystemer, og Konica Minolta, som blant annet tilbyr AR-briller.

Schneider collage_PowerTag_Flex_NSX crop

Schneider Electric utvider PowerTag-familien

Kan måle til og med 63 A og er egnet for montasje i eksisterende installasjoner

Verdens minste trådløse energimåler PowerTags suksess har ført til at Schneider Electric nå utvider sortimentet. - Med introduksjonen av PowerTag FLEX og PowerTag for NSX energimålere blir det enda enklere å skaffe seg full oversikt over strømforbruket, sier Offer Manager Odd Arvid Kleven.

les mer...
Edge crop

Edge computing gir nye muligheter

Edge computing viktigste fremskritt siden SCADA

Når det gjelder industriell automatisering har "Edge computing" dukket opp som et begrep med betydelig interesse. Edge computing er av spesiell interesse der databehandling bør utføres i eller i nærheten av den industrielle prosessen.

les mer...
NORD-control-cabinet-500P-750- crop

Nyeste generasjonen energibesparende synkronmotorer med permanent magnet

IE5+-motoren har høy effekttetthet

NORD presentere en viktig innovasjon, den nyeste generasjonen energibesparende synkronmotorer med permanent magnet, som har betydelig lavere tap enn den nåværende IE4-serien. Den kompakte, uventilerte og glatte motoren oppnår den høye ytelsen – som til tider er betydelig høyere enn ytelsesklasse IE5 – ved hjelp av et bredt dreiemomentområde.

les mer...
Alma Johanns

Med reduksjon av termisk tap kan driftstemperaturen utvides

Omformertopologiene oppnår en kraftig forbedret totalregulering

Elfa Distrelec legger til Traco Powers TEC 2 og 3 (WI)-serienes neste generasjons 2- og 3-watts SIP-8 DC/DC-omformere i nettbutikken. Med fremragende ytelse til en overkommelig pris forhandler nå Elfa Distrelec, de nye TEC 2 og 3 (WI)-seriene fra den kjente produsenten av strømforsyninger, Traco Power.

les mer...