CHRISTIAN AHRENS - KOELN

Utvikler felles tilbud innen måle- og automatiseringsteknologi

Partnerskap for smart produksjon

Endress+Hauser og Deutsche Telekom fremmer industridigitalisering med 5G-nettverk for universitetsområder. Med sine campusnettverk tilbyr Deutsche Telekom en infrastruktur for morgendagens smartfabrikk. Sammen med partnere fra industrien vil Europas største telekommunikasjonsselskap utvide sitt 5G-økosystem for industrien ytterligere.

Innen prosessautomatisering samarbeider Deutsche Telekom nå med Endress+Hauser. Målet med samarbeidet er å utvikle felles tilbud innen måle- og automatiseringsteknologi for prosessindustrien. Dette omfatter integrering av måleinstrumenter og tilbehør til neste generasjon mobilkommunikasjonsnettverk og digitale tjenester som er basert på dem. Begge selskaper har undertegnet en intensjonsavtale og arbeider nå med en koordinert tidsplan.

Måleinstrumenter med mobilkommunikasjonsmodul

Endress+Hauser er en av de første produsentene til å utstyre sine feltenheter med mobilkommunikasjonsmoduler og koble eksisterende installasjoner til 5G-nettverk via nyutviklede HART-gatewayer. På denne måten kan mange instrumenter overføre en mengde prosess- og enhetsdata parallelt og i sanntid. Disse kan for eksempel brukes i skyanvendelser for forebyggende vedlikehold av prosessanlegg.

Campusnettverk åpner andre signalbane

"I tillegg til de faktiske måleverdiene registrerer våre instrumenter en mengde informasjon fra prosessen og om sensoren", sier Matthias Altendorf, konsernsjef i Endress+Hauser. "muliggjør 5G-campusnettverket også en signalbane nr. to som er uavhengig av anleggets styresystem og dermed gjør det mulig å utnytte dette potensialet. Dette gjør det mulig å knytte verdikjeder tettere sammen over selskapsgrenser og gjøre industriprosesser mer effektive"

Sterke partnere for smart produksjon

"Å bygge et komplett 5G-økosystem for industrien vil øke tempoet i industridigitaliseringen", forklarer Claudia Nemat, medlem av Deutsche Telekoms ledergruppe for teknologi og innovasjon. "Vi gleder oss til å samarbeide med renommerte og erfarne partnere".

I tillegg til partnerskapet med nettverksleverandør Ericsson samarbeider telekommunikasjonsselskapet nå også med E&K Automation, en produsent av førerløse transportsystemer, og Konica Minolta, som blant annet tilbyr AR-briller.

Freyr siemens crop

Siemens har inngått partneravtale med FREYR for grønn produksjon av battericeller i Norge

Bærekraftig battericelleproduksjon i Norge basert på 100% fornybar energi

Siemens og FREYR har signert et Memorandum of Understanding (MoU) der Siemens skal støtte FREYR med sin ekspertise innen automatisering og programvareportefølje, samt kraftløsningssystemer.

les mer...
Pepeprl smart-ex crop

Pepperl+Fuchs ecom vinner tysk designpris

Målet i vår designavdeling er å gjøre den avanserte teknologien tilgjengelig

Den tyske designprisen deles ut årlig fra Tysk Designråd. To produkter fra Pepperl+Fuchs datterselskap ecom sikret seg juryens gunst i tildelingen av Tysk Designråds pris 2020. Både den egensikre smarttelefonen Smart-Ex® 02 og den egensikre tilhørende høyttaleren og mikrofonen RSM-Ex 01 vant prisene i kategorien Computer and Communication.

les mer...
Emerson IOT crop

Emerson er utnevnt til «Industrial IoT Company of the Year» for tredje år på rad

Mer enn 70 prosent av selskapene har ikke en strategi for overgangen

Utnevnelsen er basert på Emersons evne til å støtte kunder i bransjer som kjemisk, biovitenskap, kraft og olje og gass med en praktisk hjelp til en vellykket digital transformasjon.

les mer...
NORD-IE3-asynchronous-motors crop

Optimert konstruksjon for IE3-asynkronmotorer

Kan brukes sømløst uten justeringer i alle eksisterende applikasjoner

NORD har optimert konstruksjonen av sine anerkjente IE3-asynkronmotorer. Oppdateringen av modellen går på flere forskjellige detaljer som forbedrer den elektriske motorens funksjonalitet, sammensetning og bruk.

les mer...