PAREU922_Hand_valve crop

En uavhengig testinstans så og sertifiserte alle fabrikktestene

Parker mottar ISO 15848-1 klasse C-lavutslippssertifisering for industrielle kule- og nåleventiler

Parker Hannifin, verdensledende innen bevegelses- og styringsteknologi, presenterer en serie ventiler som er testet i henhold til ISO 15848-1 klasse C, en standard som fastsetter måle-, test- og kvalifiseringsprosedyrer for utslipp fra industrielle ventiler. 

Klasse C-ventiler utfyller Parkers eksisterende løsninger for de strengere lekkasjehastighetsbetegnelsene i klasse A og B, samtidig som de minimerer investeringen som kreves av kunden.

For selskaper som driver innenfor kjemisk, petrokjemisk eller naturgassbransjen, er miljømål, offentlige forskrifter og anleggs-/arbeidersikkerhet blant begrunnelsene for å minimere utslipp til atmosfæren fra industrielle ventiler. En uavhengig testinstans så og sertifiserte alle fabrikktestene.

For å oppnå ISO 15848-1 klasse C-sertifisering må en ventil påvise mindre enn en viss lekkasjehastighet over et forhåndsdefinert antall operasjoner (sykluser). I tillegg må ventilen holde seg innenfor denne grensen mens den tåler forhåndsdefinerte temperatursvingninger. Både Parker Hi-Pro-kuleventiler og nåleventiler i H-serien oppfylte kriteriene, og er nå sertifisert i henhold til ISO 15848-1 klasse C. Hi-Pro-kuleventilen gjennomførte en test på 205 sykluser ved en testtemperatur på -50 °C, og oppnådde en lekkasjehastighet i tetningens spindelsystem på 1,2 x 10-6 og en test på 205 sykluser ved en testtemperatur på +160 °C, og oppnådde en lekkasjehastighet i tetningens spindelsystem på 1,0 x10-6. Nåleventilen i H-serien gjennomgikk en test på 205 sykluser ved romtemperatur, og oppnådde en lekkasjehastighet i tetningens spindelsystem på 2,0 x10-6. Begge ventilene ble testet med helium som testmedium.

Parkers Hi-Pro-kuleventiler i klasse C med høy ytelse gir kaldarbeidstrykk på opptil 414 bar, noe som gir 100 % bobletett avstenging og kontinuerlig repeterbar ytelse. Med en ekte todelt, kvalitetssikret design blir lekkasjeveiene i konstruksjonen redusert til et minimum. Samme kvalitet, pålitelighet og verdi er tilgjengelig fra Parkers H-serie med håndventiler i klasse C med nålemønster, som tillater presis strømningsregulering for en rekke medier til bruksområder med lav strømning. Som standard har nåleventilene metall-til-metall-seter for å sikre 100 % bobletett avstenging.

Begge ventilseriene har helintegrerte rørtilkoblinger som benytter enten Parkers overlegne fordel med proprietære A-LOK® (to hylser) eller CPI™ (enkelt hylse). Denne viktige tekniske funksjonen legger ikke bare til rette for rask installasjon, men eliminerer også behovet for koniske gjenger og gjengetetningsmiddel og, i sin tur, potensialet for en ekstern lekkasjebane. Dette kan redusere de totale utslippene ytterligere.

En annen teknisk funksjon ved ventilene som støtter ISO 15848-1 klasse C-akkreditering, er en robust utforming av pakning rundt spindelen. Spindelen inne i industrielle ventiler er en bevegelig del, så et solid tetningskonsept rundt er avgjørende for å hindre lekkasjer under bevegelse og for å tåle antallet sykluser og temperatursvingningene som er oppgitt i ISO 15848-1 klasse C-standarden.

Med denne utviklingen kan prosessanlegg, systemintegratorer og naturgassdistributører dra nytte av Parker ISO 15848-1 klasse C-sertifiserte kule- og nåleventiler, som bidrar til å minimere utslipp og øke sikkerheten.
 

Eaton iPC crop

Eaton med nye, kraftige PC-er med berøringsskjerm for bruk i krevende industri- og prosessmiljøer

Energistyringsselskapet Eaton har lansert neste generasjons fleksible PC-er med berøringspaneler fra den populære XP500-serien – som lar brukerne utføre en rekke kontroll- og visualiseringsoppgaver. XP-504-serien består av kraftige industri-PC-er med et moderne, slankt design som gjør det enkelt å bruke dem effektivt for de mest krevende visualiserings- og kontrolloppgavene.

les mer...
2 NORD-NORDAC-PRO crop

Allrounderen blant styreskapsomformere

Den kompakte utformingen gir plassbesparende installasjon i kontrollskap

NORD DRIVESYSTEMS utvider sin NORDAC PRO inverterfamilie til å inkludere størrelser med effekter på opptil 22 kW. Alle fem størrelsene i produktserien har et integrert multiprotokoll Ethernet-grensesnitt og en slank, kompakt design. NORD tilbyr dermed den perfekte elektroniske løsningen for sine optimalt tilpassede drivsystemer – og gjør det for et bredt effektområde.

les mer...
Krohne Anston service crop

KROHNE Instrumentation øker staben med ny serviceingeniør

Vi har gleden av å presentere vår nyansatte Anton Svanberg. Anton begynte hos oss 01. august som serviceingeniør. Han har lang fartstid i automatiseringsbransjen, arbeidet flere år offshore. Karrieren startet i 1992 hos Aker Engineering som automasjons ingeniør.

les mer...
KUKA iiQoT crop

En enkel og prisgunstig vei inn i industri 4.0

​Nettilkobling – så er det klart

– iiQoT gir et teknologisk løft til små og mellomstore selskaper. KUKAs plattform iiQoT gir mindre virksomheter med en viss grad av automasjon samme muligheter som store industrikonsern. Via skyen får de full kontroll på hvor godt robotene arbeider, når de trenger service, om det oppstår flaskehalser i produksjonen og så videre. 

les mer...