Parker trykksensor crop

Utformet for å oppfylle de kjemiske og fysiske kravene i hele hydrogenlivssyklus

Parker Hannifin introduserer ny SensoControl-trykksensor, SCP04, for hydrogenbruksområder

Parker Hannifin, verdensledende innen bevegelses- og styringsteknologier, kunngjør lanseringen av den nye SensoControl® SCP04-trykksensoren for hydrogenbruksområder. Med denne nyeste utviklingen følger Parker sin strategi for å utvikle produkter for nye markeder og fremtidige bruksområder.

Hydrogen brukes mer og mer i all slags transportutstyr, fra lastebiler til busser til tog og til sjøs. For å muliggjøre produksjon, transport, påfylling og lagring av hydrogen er det nødvendig med nye produkter og løsninger. Trykksensoren SCP04 fra Parker er utformet for å oppfylle de kjemiske og fysiske kravene i hele hydrogenlivssyklusen. Her er sensoren spesielt fleksibel på grunn av ulike gjenger for å matche et bredt utvalg av systemkoblinger.

SCP04 har høytrykksmotstand og oppdager trykk fra 4 bar opptil 1000 bar som en digitalt kalibrert piezoresistiv målecelle. Spesialtilkoblingen tåler lave temperaturer, støt og vibrasjoner, noe som gjør den spesielt robust for de mest krevende miljøene.

En monolittisk design fjerner behovet for innvendige tetninger og eliminerer lekkasjer på grunn av materialtretthet. SCP04 har ingen trykkoverføringsvæske og ingen store, trykksatte områder. Den er også vakuumtett og elastomerfri. Prosesstilkoblingene er utformet for å være pakningsfrie for å oppfylle kravene til hydrogenbruksområder.

SCP04s robuste konstruksjon i 316L rustfritt stål og lave permeabilitet resulterer i bred mediemotstand og forhindrer sprøhet av metallet pga. ionisert hydrogen. I tillegg gir sensoren høy tilkobling gjennom høy kompatibilitet med ulike tilgjengelige koblinger og kan konfigureres med ulike utgangssignaler.

For mer informasjon kan du gå til: https://ph.parker.com/gb/en/pressure-transmitter-scp04

Eaton iPC crop

Eaton med nye, kraftige PC-er med berøringsskjerm for bruk i krevende industri- og prosessmiljøer

Energistyringsselskapet Eaton har lansert neste generasjons fleksible PC-er med berøringspaneler fra den populære XP500-serien – som lar brukerne utføre en rekke kontroll- og visualiseringsoppgaver. XP-504-serien består av kraftige industri-PC-er med et moderne, slankt design som gjør det enkelt å bruke dem effektivt for de mest krevende visualiserings- og kontrolloppgavene.

les mer...
2 NORD-NORDAC-PRO crop

Allrounderen blant styreskapsomformere

Den kompakte utformingen gir plassbesparende installasjon i kontrollskap

NORD DRIVESYSTEMS utvider sin NORDAC PRO inverterfamilie til å inkludere størrelser med effekter på opptil 22 kW. Alle fem størrelsene i produktserien har et integrert multiprotokoll Ethernet-grensesnitt og en slank, kompakt design. NORD tilbyr dermed den perfekte elektroniske løsningen for sine optimalt tilpassede drivsystemer – og gjør det for et bredt effektområde.

les mer...
Krohne Anston service crop

KROHNE Instrumentation øker staben med ny serviceingeniør

Vi har gleden av å presentere vår nyansatte Anton Svanberg. Anton begynte hos oss 01. august som serviceingeniør. Han har lang fartstid i automatiseringsbransjen, arbeidet flere år offshore. Karrieren startet i 1992 hos Aker Engineering som automasjons ingeniør.

les mer...
KUKA iiQoT crop

En enkel og prisgunstig vei inn i industri 4.0

​Nettilkobling – så er det klart

– iiQoT gir et teknologisk løft til små og mellomstore selskaper. KUKAs plattform iiQoT gir mindre virksomheter med en viss grad av automasjon samme muligheter som store industrikonsern. Via skyen får de full kontroll på hvor godt robotene arbeider, når de trenger service, om det oppstår flaskehalser i produksjonen og så videre. 

les mer...