Parker karbon nøytral crop

Reduser absolutte utslipp fra drift og indirekte utslipp fra kjøpt energi

Parker forplikter seg til å oppnå karbonnøytral drift innen 2040

Parker Hannifin Corporation (NYSE:PH), globalt ledende i bevegelses- og kontrollteknologi, publiserte i dag bærekraftsrapporten 2020 Sustainability Report og kunngjorde en ny forpliktelse om karbonnøytral drift innen 2040. Parker har også etablert en serie av utslippsmål for å sikre fremgang.

Omfang I, II og III for utslippsmål

  • Reduser absolutte utslipp fra selskapets drift og indirekte utslipp fra kjøpt energi (omfang I og II) med 50 % innen 2030.
  • Reduser andre indirekte absolutte utslipp relatert til materialhenting, logistikk og tjenester (omfang III) med 15 % innen 2030 og med 25 % innen 2040.
  • Oppnå karbonnøytral drift (omfang I og II) innen 2040.

"Parker har oppnådd god fremdrift når det gjelder bærekraft, og vi ser behovet for å gjøre mer", sier Tom Williams, Chairman and Chief Executive Officer hos Parker. "Teknologiene våre gjør at kunder over hele verden kan drive renere og mer effektivt, og vi reduserer våre egne karbonutslipp for en mer bærekraftig fremtid for nye generasjoner."

Målene i årets rapport vil bli sendt inn for godkjenning av initiativet for vitenskapsbaserte mål (Science Based Targets), som definerer og fremmer beste praksiser for utslippsreduksjoner og karbonnøytrale mål som samsvarer med klimavitenskap. Parkers langsiktige strategi inkluderer energiforbruk, investeringer i fornybar energi og samarbeid sammen med leverandører for ytterligere reduksjon av energibruk og utslipp.

Teknologier for en bærekraftig fremtid

Bærekraftsrapporten fra 2020 fremhever også Parkers sammenkoblede portefølje av bevegelses- og kontrollteknologier. Den består av en rekke svært effektive produkter og systemer som er utviklet for å hjelpe kunder redusere ressursforbruk og utslipp av drivhusgasser.

Parker leverer teknologiløsninger for bruk av renere og mer effektiv energi, elektrifisering, lettvekting og annen nyskaping som har en positiv global miljøpåvirkning for hundretusener av selskaper innen industri-, mobil- og luftfartsmarkeder, inkludert disse:

  • En omfattende serie av konstruerte materialer som termisk behandling, belegg, klebemidler og vibrasjonskontroll som legger til rette for flere elektriske bruksområder.
  • Et bredt utvalg av bevegelses- og kontrollteknologier for å støtte bruken av ulike løsninger for ren energi som f.eks. batterier, drivstoffceller, hydrogen, bærekraftige drivstofftyper og fornybar energi.
  • Den sterkeste bevegelsesteknologien med elektrohydrauliske, elektromekaniske og pneumatiske aktuatorer, ventiler, pumper, motorer, kontroller, programvare og transport for flere bruksområder innen luftfart, mobil og industri.
  • En renere og mer bærekraftig verden kan oppnås raskere gjennom den brede plattformen vår av filtreringsteknologier.
  • Spennende utvidelsesmuligheter for materialfortegnelser både for innebygd utstyr fra originalprodusenter samt investering i ny infrastruktur for å støtte en renere teknologiverden.

Williams tilføyer: "Da vi har mer enn hundre års erfaring, blir vi ofte invitert til samarbeid som bidrar til å løse de mest komplekse tekniske utfordringene. Gjennombrudd som gjør verden renere, smartere og sikrere, ville ikke være mulig uten Parker-teknologier."

Viktige prestasjoner i bærekraftsrapporten

Andre viktige prestasjoner i rapporten relatert til Parkers bærekraftsinitiativer, inkluderer følgende:

  • Sikkerhet er en kjerneverdi som alle medlemmer i Parker-teamene deler, og selskapet har redusert raten for registrerbare hendelser med 72 % fra 2015 til 2020. I 2020 var registrerbare hendelser per 100 teammedlemmer 0,40, som er en reduksjon på 35 % siden 2019.
  • Siden 2010 har Parker redusert energiintensiteten (MWh/USD) med 42 % og drivhusgassintensiteten (MT/USD) med 50 %. I 2020 var Parkers poengsum for klimaerklæring rangert i toppkvartilen blant selskaper I samme diversifiserte industrisektor.
  • I dag resirkulerer Parker mer enn 85 % avfall fra produksjon og fortsetter å redusere avfallsvolumet som sendes til landfyllinger.
  • Parker-Hannifin Foundation har donert USD 64 millioner siden 2010, inkludert USD 6 millioner i 2020.

Mer informasjon er tilgjengelig i Parkers nyeste bærekraftsrapport 2020 Sustainability Report. Finn ut mer på www.parker.com/sustainability.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.