Palo Alto crop

Kan enkelt aktiveres – uten å installere ekstra sensorer

Palo Alto Networks forenkler AI-drevet OT-sikkerhet

Ny Zero Trust OT sikkerhetsløsning sikrer kritisk infrastruktur uten ekstra sensorer. Bruk av operasjonell teknologi (OT) vokser raskt, og det gjør også nettangrep på OT-miljøer. Angrep som forstyrrer driften og forårsaker skade som strekker seg langt utover inntekter og omdømme, menneskelig sikkerhet og kritisk infrastruktur.

For å hjelpe bedrifter med å holde OT-miljøene sikre, introduserer Palo Alto Networks i dag løsningen Zero Trust OT Security Solution.

En nøkkelkomponent i løsningen er den nye, skydistribuerte Industrial OT Security Service, som enkelt kan aktiveres – uten å installere ekstra sensorer. Bygget på AI, med enkel distribusjon, gjør løsningen det mulig for kunder å både sikre OT-miljøene og samtidig forenkle driften.

OT-enheter kan være vanskelige å sikre, ettersom mange mangler innebygd sikkerhet. I tillegg begrenser høye krav til oppetid muligheten til å utføre regelmessig sikkerhetsvedlikehold. OT-miljøer er også i faresonen, ettersom bedrifter tar i bruk nye teknologier som 5G, som muliggjør massetilkobling og åpner for ekstern tilgang.
– De fleste OT-sikkerhetsløsninger i markedet kommer til kort, fordi de ikke kan identifisere alle ressurser og eiendeler og bare kan varsle, men ikke forhindre trusler. Dette kan føre til sikkerhetshull, sier Anand Oswal, SVP i nettverkssikkerhet ved Palo Alto Networks. – Vår OT-sikkerhetsløsning er utviklet for å hjelpe bedrifter med å holde seg trygge gjennom detaljert synlighet og effektiv, innebygd sikkerhet, samtidig som de oppfyller kravene til tilgjengelighet og oppetid.

Ved å bruke bransjens første ML-drevne OT-synlighetsmotor, gjenkjenner tjenesten hundrevis av unike OT-enhetsprofiler, over 1000 OT/Industrial Control System (ICS)-applikasjoner, og har hundrevis av distinkte OT-trusselsignaturer. En verdifull del av tjenesten er at den hjelper sikkerhetsteam med proaktivt å forstå risiko og ta i bruk kontroller. Den observerer og visualiserer adferd kontinuerlig, uregelmessigheter oppdages umiddelbart og adresseres med brannmurpolicy.

– Når industrielle OT-systemer og IT-systemer blir mer sammenkoblet, blir størrelsen på angrepsoverflaten tilgjengelig for motstanderen. Forsvar mot stadig mer sofistikerte trusler krever utvidede sikkerhetsstrategier som kan gi synlighet, kontekst og Zero Trust-funksjoner på tvers av både OT- og IT-nettverk, enheter, applikasjoner og brukere, sier Dave Gruber, hovedanalytiker ved Enterprise Strategy Group. – Palo Alto Networks-løsningen omfavner denne enhetlige sikkerhetsmodellen, og lover å bidra til å beskytte komplekse OT-miljøer.

– Produksjon er i skuddlinjen for mange nyere nettangrep. Palo Alto Networks Industrial OT Security er et must for å sikre at beste praksis for sikkerhet er på plass, sier Jared Mendenhall, direktør for informasjonssikkerhet, Impossible Foods. – Vi ser frem til Palo Alto Networks dedikerte OT-sikkerhetsløsning, for å hjelpe oss med å sikre produksjonsanlegget vårt, fjernoperasjoner, og realisere vår bredere nulltillitvisjon.

Zero Trust OT Security-løsningen sikrer flere OT-brukstilfeller med konsistente Zero Trust-policyer, alt administrert sentralt:

  • OT-ressurser og nettverk som bruker Palo Alto Networks NGFWs, sammen med den nye Industrial OT Security-tjenesten.
  • Fjerntilgang med Prisma SASE.
  • 5G-tilkoblede enheter som bruker NGFW-er med Palo Alto Networks 5G-Native Security.

Følg Palo Alto Networks på Twitter, LinkedIn, Facebook og Instagram.

Tilgjengelighet

Palo Alto Networks Zero Trust OT-sikkerhetsløsning og industriell OT-sikkerhetstjeneste vil være tilgjengelig i mars.

 

 

 

 

 

 

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...