Palo Alto crop

Kan enkelt aktiveres – uten å installere ekstra sensorer

Palo Alto Networks forenkler AI-drevet OT-sikkerhet

Ny Zero Trust OT sikkerhetsløsning sikrer kritisk infrastruktur uten ekstra sensorer. Bruk av operasjonell teknologi (OT) vokser raskt, og det gjør også nettangrep på OT-miljøer. Angrep som forstyrrer driften og forårsaker skade som strekker seg langt utover inntekter og omdømme, menneskelig sikkerhet og kritisk infrastruktur.

For å hjelpe bedrifter med å holde OT-miljøene sikre, introduserer Palo Alto Networks i dag løsningen Zero Trust OT Security Solution.

En nøkkelkomponent i løsningen er den nye, skydistribuerte Industrial OT Security Service, som enkelt kan aktiveres – uten å installere ekstra sensorer. Bygget på AI, med enkel distribusjon, gjør løsningen det mulig for kunder å både sikre OT-miljøene og samtidig forenkle driften.

OT-enheter kan være vanskelige å sikre, ettersom mange mangler innebygd sikkerhet. I tillegg begrenser høye krav til oppetid muligheten til å utføre regelmessig sikkerhetsvedlikehold. OT-miljøer er også i faresonen, ettersom bedrifter tar i bruk nye teknologier som 5G, som muliggjør massetilkobling og åpner for ekstern tilgang.
– De fleste OT-sikkerhetsløsninger i markedet kommer til kort, fordi de ikke kan identifisere alle ressurser og eiendeler og bare kan varsle, men ikke forhindre trusler. Dette kan føre til sikkerhetshull, sier Anand Oswal, SVP i nettverkssikkerhet ved Palo Alto Networks. – Vår OT-sikkerhetsløsning er utviklet for å hjelpe bedrifter med å holde seg trygge gjennom detaljert synlighet og effektiv, innebygd sikkerhet, samtidig som de oppfyller kravene til tilgjengelighet og oppetid.

Ved å bruke bransjens første ML-drevne OT-synlighetsmotor, gjenkjenner tjenesten hundrevis av unike OT-enhetsprofiler, over 1000 OT/Industrial Control System (ICS)-applikasjoner, og har hundrevis av distinkte OT-trusselsignaturer. En verdifull del av tjenesten er at den hjelper sikkerhetsteam med proaktivt å forstå risiko og ta i bruk kontroller. Den observerer og visualiserer adferd kontinuerlig, uregelmessigheter oppdages umiddelbart og adresseres med brannmurpolicy.

– Når industrielle OT-systemer og IT-systemer blir mer sammenkoblet, blir størrelsen på angrepsoverflaten tilgjengelig for motstanderen. Forsvar mot stadig mer sofistikerte trusler krever utvidede sikkerhetsstrategier som kan gi synlighet, kontekst og Zero Trust-funksjoner på tvers av både OT- og IT-nettverk, enheter, applikasjoner og brukere, sier Dave Gruber, hovedanalytiker ved Enterprise Strategy Group. – Palo Alto Networks-løsningen omfavner denne enhetlige sikkerhetsmodellen, og lover å bidra til å beskytte komplekse OT-miljøer.

– Produksjon er i skuddlinjen for mange nyere nettangrep. Palo Alto Networks Industrial OT Security er et must for å sikre at beste praksis for sikkerhet er på plass, sier Jared Mendenhall, direktør for informasjonssikkerhet, Impossible Foods. – Vi ser frem til Palo Alto Networks dedikerte OT-sikkerhetsløsning, for å hjelpe oss med å sikre produksjonsanlegget vårt, fjernoperasjoner, og realisere vår bredere nulltillitvisjon.

Zero Trust OT Security-løsningen sikrer flere OT-brukstilfeller med konsistente Zero Trust-policyer, alt administrert sentralt:

  • OT-ressurser og nettverk som bruker Palo Alto Networks NGFWs, sammen med den nye Industrial OT Security-tjenesten.
  • Fjerntilgang med Prisma SASE.
  • 5G-tilkoblede enheter som bruker NGFW-er med Palo Alto Networks 5G-Native Security.

Følg Palo Alto Networks på Twitter, LinkedIn, Facebook og Instagram.

Tilgjengelighet

Palo Alto Networks Zero Trust OT-sikkerhetsløsning og industriell OT-sikkerhetstjeneste vil være tilgjengelig i mars.

 

 

 

 

 

 

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Autic Rød crop

Autic utvider staben og ansetter ny selger

Jan-Egil Røed er fra 1. mars 2023 ansatt som ny selger i Autic System AS! Dette vil styrke Autic sin salgskapasitet, og sette ytterligere fokus på både nye og eksisterende kundeforhold. Jan-Egil vil sammen med resten av teamet i Autic, tilby markedet og sine partnere innovative produkter innen både hardware og software for automasjon.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
AMNYTT 2023 02 kolsj crop

AMNYTT 02 2023 er publisert

Digitalisering er ikke et mål, men er reise sier en ledende leverandør. Norsk Industri følger opp med en podkast om; Digitalisering griper i dag inn i hele verdikjeden, og nye produkter, markeder og forretningsområder utvikles. Ny teknologi påvirker også i stor grad markedsmodellene, og mange bedrifter satser betydelige midler i den tjenesteytende og digitale delen av sin virksomhet.

les mer...