SDT Silje Hjelen crop

Har fått bedre kontroll på anlegget og på prosessene

Optimalisert vedlikehold med digital tvilling

Shell har utviklet en digital tvilling for gassanlegget på Nyhamna og Ormen Lange-feltet. Tvillingen som integrerer data, visualisering og modellering, har kraftige analysefunksjoner. Målet er full digital kontroll fra reservoar til marked, der produksjonen er sikker, tilgjengelig og pålitelig.

– Dette er en reise som vil ta litt tid ennå. Men vi har fått bedre kontroll på anlegget og på prosessene ved hjelp av digitaliseringen og den digitale tvillingen, sier Reliability & Digital Engineer Alfred Nerland i A/S Norske Shell.

Norske Shell er operatør på Ormen Lange. Sammen med Gassco – som driver gassanlegget – og Kongsberg Digital startet de høsten 2019 arbeidet for å operasjonalisere “fremtidens anlegg” gjennom en felles utvikling av Nyhamna Dynamisk Digital Tvilling.

Tvillingen ble ferdigstilt på under 100 dager og satt i drift i januar 2020. Etter dette har utviklingen fortsatt kontinuerlig med fokus på sikre, effektive og integrerte arbeidsprosesser og optimalisering av produksjon og energibruk.

Last ned artikkelen her.

Pepperl Visunet crop

Større fleksibilitet med nye alternativer for HMI-serien VisuNet FLX

Serien også kan brukes i utvidede temperaturområder fra -20 °C til +50 °C

Visunet HMI-system blir enda bedre. Nå kan det leveres med innebygget RFID-leser for enklere adgangskontroll og utvidet temperaturområde for bruk i krevende industrielle omgivelser. Den modulære VisuNet FLX HMI-plattformen fra Pepperl+Fuchs står for maksimal fleksibilitet. 

 

Hydrogen pro crop

HydrogenPros partner, DG Fuels offentligjør strategisk samarbeid med Air France-KLM

HydrogenPro strategiske samarbeidspartner, DG Fuels annonserte fredag 10 November en strategisk samarbeidsavtale med Air France-KLM. Sistnevnte har investert i DG Fuels for å bidra til nødvendig arbeid for å nå endelig investeringsbeslutning (FID). Gruppen har investert USD 4,7 mill i produsenten av «Sustaianable Aviation Fuel»

ABB besparelse crop

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt

En gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent

I perioden juni til september 2023 gjennomførte ABB energianalyse på mer enn 2000 elektriske motorer med tjenesten ABB Energy Appraisal, og resultatet indikerer en gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent. Det tilsvarer et sparepotensiale på mer enn 2,1 terrawatt-timer (TWt), basert på en antatt levetid på 20 år.

Endress Trond  crop

Trond Mæland ansatt som Salgsingeniør i Endress+Hauser

Endress+Hauser har ansatt Trond Mæland som ny Salgsingeniør i Norge. Trond kommer fra stillingen som Sales Manager i Trisense AS og tiltrådte den nye stillingen i oktober.