OneRobot ren griper crop

Ideell for produksjon med stor produktmiks i små serier

OnRobot lanserer en rimelig og brukervennlig griper

OnRobot har lansert 2FG7 – en komplett, rimelig, brukervennlig, bruksklar og renroms-klar parallell griper. 2FG7 er utformet for å gjøre det mulig for bedrifter av alle størrelser å sette opp bruksområder for gripere til en lav kostnad. Den kan tas i bruk på minutter og er spesialutformet for å håndtere krevende nyttelaster – selv der hvor det er trangt om plassen.

Den nye 2FG7-griperen er ideell for produksjon med stor produktmiks i små serier og gir rask avkastning på investeringen for mange forskjellige bruksområder, inkludert betjening av maskiner, materialhåndtering og montering. 

«Kundene våre etterspurte en parallell griper som kan håndtere nyttelast over 6 kg uten å ofre brukervennligheten som de forventer av produktene fra OnRobot. Ved å kombinere styrke, funksjonalitet og enkel programmering i en liten formfaktor har 2FG7 blitt nettopp denne kraftige og produksjonsklare griperen», forteller Enrico Krog Iversen, CEO i OnRobot. 

Med en maksimal nyttelast på 11 kg, en ekstern gripevidde på opptil 74 mm og en gripekraft på 20–140 N, kan den allsidige 2FG7 håndtere tunge og store nyttelaster med letthet. 2FG7 er mindre enn OnRobots gripere RG2 og RG6 – og enda kraftigere enn begge – og dimensjonene (156 x 158 x 180 mm) gjør den til den perfekte griperen for små arbeidsområder. Det er en stor bonus i travle produksjonsanlegg hvor plassen er dyrebar, og i bruksområder med begrenset rom for manøvrering.

«Kostnaden for maskinvarekomponenter til roboter har gått ned de siste årene, men dette har ikke kommet mindre produksjonsbedrifter til gode fordi mesteparten av periferiutstyret til industriroboter fortsatt er avskrekkende komplekse og tidkrevende å ta i bruk», forklarer CEO direktør Iversen. «OnRobot endrer alt dette.»

2FG7 er sømløst integrert med OnRobots produktutvalg og kompatibel med alle store samarbeidende roboter og lette industrielle robotarmer. Dermed kan produsenter på alle ferdighetsnivåer sette opp griperapplikasjoner raskt og enkelt. 2FG7s brukervennlighet sikrer synlighet under utplasseringsprosessen, reduserer behovet for tilpassede deler og reduserer tiden det tar å oppnå avkastning på investeringen. I mellomtiden forenkler intelligente tilbakemeldingsfunksjoner, inkludert deteksjon av grep og tapt grep, utplasseringsprosessen ytterligere.

Sertifisert for renrom
2FG7 er en produksjonsklar griper som er bygget for å tåle tøffe produksjonsforhold og bruksområder. I tillegg til å være IP67-sertifisert, har 2FG7 oppnådd renromssertifisering (ISO klasse 5), noe som kreves for mange håndteringsapplikasjoner i legemiddel- og elektronikkindustrien. Den overholder også ISO/TS 15066 om risikovurderinger for samarbeidende robotceller.

2FG7 drives av en integrert elektrisk motor, som gir flere fordeler i forhold til pneumatikkbaserte gripersystemer. Brukerne av 2FG7 kan enkelt programmere kontrollinnstillinger for kraft, hastighet og slaglengde gjennom et intuitivt programvaregrensesnitt. Dette gjør griperen ideell for produksjon med stor produktmiks i små serier, siden den gir mulighet for raske og enkle justeringer av innstillingene avhengig av delene som håndteres.

Presisjonen som leveres av 2FG7s elektriske motor, gjør at griperen kan levere en fingerposisjonsoppløsning på 0,1 mm (0,004 tommer) og en gripetid på 200 mm/s. For sluttbrukere gir muligheten til å foreta nøyaktige justeringer av slaglengde, rekkevidde og fingerposisjon fleksibilitet på mange bruksområder.

Pneumatiske gripere gir derimot begrenset kraftkontroll med lav oppløsning gjennom justeringer av lufttrykk. Pneumatiske systemer har heller ikke intelligente funksjoner for grepsdeteksjon og kan påvirke luftkvaliteten negativt ved å slippe forurensninger inn i arbeidsmiljøet.

«OnRobot eksisterer for å demokratisere automatiseringen ved å gi produsenter av alle størrelser rimelige og brukervennlige produkter som de kan ta i bruk umiddelbart. Den parallelle griperen 2FG7 er et kraftig tilskudd til OnRobots demokratiserende produktfamilie Plug and Produce», sier CEO Iversen.

AuticNETIO-PowerPDU-4C-2020 crop

Prisgunstig fordelingsboks med energimåling og styring

Støtter 13 ulike protokoller som kan benyttes for måling og styring av uttatak

NETIO PowerPDU, som forhandles av Autic as, er smart fordelingsboks (PDU) med fire uttak som alle kan styres og måles individuelt. Enheten kan enkelt monteres i et 19’’ rack med tilhørende braketter. Monteringen krever ingen elektriker – både inntak og uttak er forsynt med standard FL kontakter.

les mer...
CEO_KUKA Nordic crop

Lederskifte for KUKA Nordic - digitalisering i fokus for den nye konsernsjefen

Det føles veldig inspirerende å lede selskapet i denne tiden

KUKA Nordic har gjort en utskiftning i stillingen som administrerende direktør. Tidligere salgssjef Joacim Lorentssontar et steg opp og tar over etter Jonas Glimdén - som igjen fortsetter innen KUKAs internasjonale organisasjon.

les mer...
EH_virtual_booth_1 crop

Besøk vår utstilling – rett fra din arbeidsplass

Den irtuelle stand er tilgjengelig døgnet rundt

Under denne pandemien er det svært begrenset hvor ofte vi kan møte noen ansikt til ansikt, og vi må unngå store folkegrupper. Dette har ført til at store handelsmesser og bransjebegivenheter har blitt avlyst i år. Endress+Hauser har derfor funnet en ny, fleksibel og informativ måte å bringe kundene nærmere produktene, løsningene og tjenestene på. En virtuell utstilling gjør det mulig.

les mer...
Siemens SW Four pillars of the Industrial IoT crop

Utnytte data for å kutt kostnader

Utnytte data for å kutte kostnader, forbedre ytelsen og øke produktiviteten

Den fjerde industrielle revolusjonen gjør produksjon raskere, smartere og slankere. Konseptet er kjent som Industry 4.0, og denne bølgen som går over fabrikkgulv, tar automatisering til et nytt nivå. Ved å bruke det industrielle tingenes internett (IoT) kan produsenter koble den fysiske verden med det digitale og ta full kontroll over systemer som aldri før.

les mer...