OnRobot magnetisk crop

Innebygd grep og sensorer for gjenkjenning av deler

OnRobot lanserer avansert MG10 magnetisk griper for sikre og presise samarbeidsapplikasjoner

OnRobot har lansert MG10, en allsidig, høytytende, brukervennlig magnetisk gripper som er enkel i bruk, beregnet på materialhåndtering, montering og maskinbehandling i applikasjoner innen industri, bil og luftfart. Fullt ut kompatibel med alle større robotmerker gjennom OnRobots Énsystemløsning, tilbyr MG10 unike justerbare kraft- og grepsdeteksjonsfunksjoner som gir brukerne enestående kontrollnivå.

Standard magnetiske gripere gir bare enkel PÅ/AV-funksjonalitet. For å justere den anvendte kraften, må brukerne legge til ‘gummiføtter’ for å skape mellomrom mellom magneten og delen. Dette er en kjedelig og unøyaktig prosess som ikke alltid gir perfekte resultater, spesielt ved håndtering av tynne metallplater og små metalldeler, der magnetiske gripere ofte ved et uhell ender opp med å plukke mer enn ett ark eller én del, ettersom kraften ikke kan justeres.

«Standard magnetiske gripere kan være et stort problem, fordi nesten hver gang arbeidsområdet eller arbeidsstykket endres, må man foreta manuelle justeringer for å kompensere for griperens manglende funksjonalitet,» sier Enrico Krog Iversen, administrerende direktør i OnRobot. «OnRobots innovative MG10-griper eliminerer alt dette takket være justerbare kraftfunksjoner som gjør at du kan benytte den til materialhåndtering raskt, enkelt og nøyaktig.»

Nye funksjoner eliminerer at man mister deler
I motsetning til standard magnetiske gripere, leveres den innovative MG10 med innebygd grep og sensorer for gjenkjenning av deler. For applikasjoner som involverer håndtering av metallplater, som f.eks. til maskinoppgaver som krever at roboter løfter metallplater fra en stabel, plasserer den metallplaten i f.eks. en platevalse eller platesaks og fjerner platen når maskinen har fullført arbeidet. Denne funksjonaliteten sikrer jevn, konsistent og sikker drift. Og hvis roboten mister strømmen eller må stoppe mens oppgaven utføres, sørger disse funksjonene for at det ikke er noen risiko for å miste delen som håndteres.

Den nye MG10-griperen er klar til å ta over maskinoppgaver, montering og materialhåndtering som tidligere ble utført av kostbare og komplekse pneumatiske gripere. «Mens pneumatiske systemer krever ekstern lufttilførsel, kabling og løpende vedlikehold, er MG10 klar til bruk når den leveres. Dette gir massivt reduserte igangsettingskostnader sammenlignet med sine pneumatiske kolleger», sier Iversen.

Håndterer ujevne, slipende eller perforerte overflater
MG10 gir også presis og holdbar håndtering av gjenstander med slipende, ujevne eller perforerte overflater, noe som gjør den perfekt egnet for en lang rekke bruksområder innen industri, bil og luftfart. I tillegg sørger MG10s multimagnetoppsett for at denne griperen kan håndtere et bredt spekter av dimensjoner, vekter og deler med odde geometrier.

Det finnes mange bruksområder, som for eksempel flertrinns pressbøying av og håndtering av deler med mange hull, hvor vakuum- og fingergripere rett og slett ikke har intelligens og kraft nok til å fungere. MG10 kan enkelt håndtere slike oppgaver, enten arbeidsemnet er ei metallplate, en utstanset ståldel eller en perforert stålplate.

«Når produksjonssektoren beveger seg mot produksjon småserieproduksjon med blandet produksjon, er muligheten til å flytte raskt fra ett applikasjonsoppsett til et annet mer enn ‘nice to have’. Det er avgjørende», sier administrerende direktør Iversen. «MG10 er den eneste magnetiske griperen på markedet som er tilstrekkelig allsidig, intelligent og så enkel å bruke at den raskt kan flyttes mellom oppgaver som maskinpleie og palletering til avstabling av metallplater, alt uten problemer, levert som ‘plug and play’.»

rigol_auglit crop

Auglit AS utvider med Rigol Technologies

Auglit AS og Rigol Technologies har inngått en avtale om salg og distribusjon av Rigol test og måleinstrument.

les mer...
NORD-DuoDrive crop

To blir til en

Gir en betydelig reduksjon i den totale eierkostnaden (TCO)

Nye DuoDrive er girenhet og motor i ett. Med IE5+-synkronmotoren setter NORD DRIVESYSTEMS nye standarder med tanke på energieffektivitet i drivsystemer til næringsmiddelindustri og intralogistikk. NORD har nå optimalisert systemytelsen ved å integrere denne høytytende IE5+-motoren i et ettrinns tannhjulsgir.

les mer...
PEFU_APL_Keyvisual_Lines@2x crop

Ethernet-APL oppfyller prosessindustriens krav

Uten effektiv infrastruktur får man lite nytte av dagens smarte transmittere

I prosessanlegg rundt om i verden finner man i dag nesten utelukkende såkalte smarte instrumenter. Men kun en begrenset del av den informasjonen som disse generer hentes ut og brukes. De dataene som hentes inn brukes nesten uten unntak for prosesstyring.

les mer...
AMNYTT 02 2021 kolasj crop

AMNYTT 02 2021 er publisert

På vei inn den fjerde industriell revolusjon

På vei inn den fjerde industriell revolusjon er en viktig lærdom at vi må evne å planlegge for det ukjente. Teknologiutviklingen er nå så rask at nye muligheter utvikles samtidig som industrien prøver å ta i bruk løsninger som ble lansert for kort tid siden. 

les mer...