Diane van der Sanden

i-Automation består av intelligente, integrerte og interaktive løsninger

Omron satser på Industry 4.0

Omron utvider tilbudet sitt til kunder i Norden med roboter og automasjonssystemer. Som en del av sin i-Automation strategi åpner Omron nå et nytt nordisk automasjonssenter (NAC – Nordic Automation Center) i Malmø i Sverige.

Omrons konsept om i-Automation består av intelligente, integrerte og interaktive løsninger som åpner opp for uante muligheter med tanke på produktivitet og kvalitet i industriprosesser. Omrons hovedfokus er på interoperable løsninger som legger til rette for digitalisering av produksjonen i forbindelse med Industry 4.0. Som en del av i-Automation strategien kommer Omron til å delta på to viktige arrangementer i høst for å vise hvordan de vil bistå kundene i overgangen til Industry 4.0, blant annet gjennom demonstrasjoner av de nyeste robotene og automasjonsløsningene.

Omron kommer til å delta på Hi Tech & Industry Scandinavia-messen på MCH Messecenter Herning den 3. til 5. oktober. På Omrons stand (i sal E, stand 4012) blir det demonstrasjoner av Omrons nyeste robotløsninger for avansert produksjon, inkludert to autonome, førerløse transportsystemer som beveger seg på egen hånd mellom arbeidsceller. Disse robotene har integrert navigering og bevegelseskontrollere samt programvarebasert kartgenerering, som gjør dem i stand til å navigere gjennom avgrensede arbeidsområder uten at det trengs noen spesiell infrastruktur. Det blir også demonstrasjoner som tar for seg sikkerhet, automatiserte optiske undersøkelser og panelløsninger, og som viser hvordan Omron legger til rette for konkurransedyktige, fremtidsrettede og fleksible produksjonsfasiliteter for kundene sine.

Omron har også investert i et splitter nytt nordisk automasjonssenter, som åpnes offisielt den 26. oktober 2017 under en storstilt seremoni. Senteret gir kunder fra Norge, Sverige, Danmark og Finland tilgang til teknologi og tekniske ressurser på ett sentralt sted. Omron kommer også til å bruke senteret som demonstrasjonslokal og et universitetslignende laboratorium der kunder kan samarbeide om, teste ut og utforske Industry 4.0-løsninger.

Åpningsseremonien kommer til å vise produsenter hvordan de kan gjøre seg klare for digitalisering av fabrikkene sine, en viktig trend innen produksjonsbransjen som går ut på å kombinere roboter med AI. Professor Anders Kofoed-Petersen, visedirektør i Alexandra Instituttet og AI-ekspert, kommer til å holde et foredrag om dette temaet under åpningen, og i tillegg blir det presentasjoner om fleksible fabrikkløsninger, generell utstyrseffektivitet og Industry 4.0.

«Ved å fokusere mer på den nordiske regionen, blir Omron bedre i stand til å hjelpe kundene våre med å gå over til Industry 4.0», sier Håkan Nordkvist, Omrons direktør i Norden. «Den ledende posisjonen vår innen robotteknologi og AI gir kundene våre løsningene for integrasjon, interaksjon og intelligens de trenger for å holde seg konkurransedyktige i produksjonsbransjen.»

 

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...