IKM Michell_XZR400BM crop

Lite og lett transportabelt instrument

Oksygenanalysator med kort responstid

Du sparer både kostnader og vedlikehold med den nye zirconium-oxsid baserte transportable oksygenanalysatoren fra Michell Instruments, sier Salgsingeniør Bente Sletholt hos IKM Instrutek AS.

XZR400BM oksygenanalysator er et lite og lett transportabelt instrument, som kan måle oksygenkonsentrasjon både i % og ppm området. XZR400BM er spesielt tiltenkt ønsket om å utføre oksygenanalyser rutinemessig fra flere målepunkter, og er en svært kostnadseffektiv løsning. Instrumentet aksepterer lave strømningshastigheter – helt ned til 2 l/h - noe som utgjør mindre tap av prøvegass fra prosessen.

Analysatoren, som er basert på Michell’s MSRS Zirconium oksygensensor, har kort responstid – T90 på 11 sekunder – som er tidsbesparende for operatøren i felt.  En stor fordel med denne analysatoren er lave driftskostnader påpeker Sletholt. Til forskjell fra elektro-kjemiske sensorer som krever regelmessig utskifting, kan MSRS sensoren som XZR400BM er basert på, vare inntil 7 år.  Kalibreringsintervallene er heller ikke like hyppige (ca. 3-6 mnd.) og kan utføres med kun en kalibreringsgass.

Instrumentet har en funksjonell og selvforklarende berøringsskjerm, slik at betjeningen av analysatoren kan skje enkelt og raskt uten behov for omfattende opplæring.  Dette er nyttig når flere operatører skal bruke samme instrumentet.  Med sine 6 kg og forholdsvis lite plasskrevende utforming, er XZR400BM lett å flytte med seg og tar liten plass ved bruk, avslutter Bente Sletholt.

For mer informasjon se: http://www.ikm.no/ikm-instrutek

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.