IKM Michell_XZR400BM crop

Lite og lett transportabelt instrument

Oksygenanalysator med kort responstid

Du sparer både kostnader og vedlikehold med den nye zirconium-oxsid baserte transportable oksygenanalysatoren fra Michell Instruments, sier Salgsingeniør Bente Sletholt hos IKM Instrutek AS.

XZR400BM oksygenanalysator er et lite og lett transportabelt instrument, som kan måle oksygenkonsentrasjon både i % og ppm området. XZR400BM er spesielt tiltenkt ønsket om å utføre oksygenanalyser rutinemessig fra flere målepunkter, og er en svært kostnadseffektiv løsning. Instrumentet aksepterer lave strømningshastigheter – helt ned til 2 l/h - noe som utgjør mindre tap av prøvegass fra prosessen.

Analysatoren, som er basert på Michell’s MSRS Zirconium oksygensensor, har kort responstid – T90 på 11 sekunder – som er tidsbesparende for operatøren i felt.  En stor fordel med denne analysatoren er lave driftskostnader påpeker Sletholt. Til forskjell fra elektro-kjemiske sensorer som krever regelmessig utskifting, kan MSRS sensoren som XZR400BM er basert på, vare inntil 7 år.  Kalibreringsintervallene er heller ikke like hyppige (ca. 3-6 mnd.) og kan utføres med kun en kalibreringsgass.

Instrumentet har en funksjonell og selvforklarende berøringsskjerm, slik at betjeningen av analysatoren kan skje enkelt og raskt uten behov for omfattende opplæring.  Dette er nyttig når flere operatører skal bruke samme instrumentet.  Med sine 6 kg og forholdsvis lite plasskrevende utforming, er XZR400BM lett å flytte med seg og tar liten plass ved bruk, avslutter Bente Sletholt.

For mer informasjon se: http://www.ikm.no/ikm-instrutek

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.