Rittal VX sockel crop

Det er et omfattende program for installasjonskomponenter

Nytt smart sokkelsystem fra Rittal

Rittal lanserer det nye og revolusjonerende sokkelsystemet VX, som passer til alle Rittal skap som f.eks. Kontroll- og apparetskap, pulter og IT-rack. Det nye sokkelsystemet gir mer montasjeplass, siden hele sokkelrommet i prinsippet kan brukes til installasjoner og kabling.

Kabel kan enkelt føres inn og festes i sokkelen. Kabelhåndtering er optimalisert med standardkomponenter, og det er et omfattende program for installasjonskomponenter som gir høyere fleksibilitet.

Avtakbare sokkelpaneler

Sokkelen har avtakbare paneler slik at det er lettere å flytte skapene. De bærende hjørneprofilene er konstruert slik at en truck til og med kan løfte og flytte to sammenbygde standardskap. I tillegg til hjørneprofilene er også sokkelpanelene laget av stålplate og kan belastes.

Stående montering

Ved hjelp av et integrert posisjoneringshjelpemiddel kan skapet nøyaktig plasseres på sokkelen. En nyhet er også at sokkelen nå kan skrues fast fra oversiden direkte ned i den stabile bunnrammen. Dette betyr at skapet ikke trenger å legges ned ved montering av sokkelen, som igjen sparer tid og øker sikkerheten under montasjearbeid.

Mer plass for utbygging

Sokkelen er tilgjengelig i to høyder, 100 mm og 200 mm. Med den høye versjonen kan strekkavlastningen i skapet flyttes fra montasjeplaten ned til sokkelen. Det sparer 10-15 centimeter på montasjeplaten og muliggjør mer utvidelse inne i skapet.

Optimalisert sokkel

Det nye sokkelsystemet er optimalisert for Rittals nye gulvskap VX25, men er også bakoverkompatibel med tidligere skap- og pultsystemer. Sokkelen har samme systemmontering som VX25-skapet. Dette betyr at det finnes et bredt utvalg av standard installasjonskomponenter som er designet for forskjellig montasje i skapet, og kan nå også brukes i sokkelen.

Mengder av tilbehør

Ekstra tilbehør som tilbys, betyr for eksempel at sokkelen kan justeres slik at den står rett selv på ujevne overflater. Sokkelpanelet kan utstyres med børsteliste for ytterligere forenklet kabelinnføring, noe som er vanlig i IT-miljøet. Det kan også tilbys med ventilerte paneler. Med luftinntak i sokkelen kan skapet ventileres nedenfra, som spesielt etterspørres for IT-rack.

"Det spesielle ved VX er at sokkelen kombinerer de beste funksjonene i våre tidligere systemer, i et enkelt modulært og variabelt byggekonsept. Kunden unngår dermed å jobbe med to varianter. Det blir lettere å sette opp en konfigurasjon, mer effektiv ved montering og føre til lavere lagerkostnader for våre kunder", sier Per Magnusson, produktsjef hos Rittal AS.

Lenze digitalisering crop

Undersøkelse viser at ledere ikke er omstillingsklare

Forklare hvorfor de vil endre de grunnleggende rammevilkårene

Driveren for den nåværende digitale transformasjonen og den tette koblingen til de enorme økonomiske potensialer er det evige nasjonale og internasjonale produktivitetsløpet. Det blir ikke bare raskere for de involverte parter.

les mer...
ABB konsernsjef crop

ABB utnevner Björn Rosengren til konsernsjef

Møte behovene til kundene med en portefølje av teknologi og digitale løsninger

ABBs styre har enstemmig utnevnt Björn Rosengren til konsernsjef (CEO). Han starter i ABB 1. februar 2020 og etterfølger konsernsjef Peter Voser i rollen 1. mars 2020. På samme tidspunkt vil Peter Voser gå tilbake til stillingen som kun styreleder i ABB.

les mer...
Powerbox crop

Powerbox' nye DC/DC for krevende og robuste applikasjoner

I stand til å drive et stort spekter av applikasjoner

Powerbox, en av Europas største leverandører av kraftforsyninger og en ledende aktør gjennom mer enn fire tiår innen optimalisering av kraftløsninger for krevende applikasjoner, lanserer tre nye serier med 40W til 100W kortmonterte DC/DC-omformere.

les mer...
Siemens digital crop

Ledere er ikke rustet for digital omstilling

Flere virksomheter erkjenner behovet for rask omstilling

Årlig vurderer Siemens den digitale omstillingsevnen i norsk næringsliv. Årets funn konstaterer at selv om næringslivet erkjenner viktigheten av digitalisering, er ikke mellom- og toppledere rustet for omstillingen.

les mer...