Rittal VX sockel crop

Det er et omfattende program for installasjonskomponenter

Nytt smart sokkelsystem fra Rittal

Rittal lanserer det nye og revolusjonerende sokkelsystemet VX, som passer til alle Rittal skap som f.eks. Kontroll- og apparetskap, pulter og IT-rack. Det nye sokkelsystemet gir mer montasjeplass, siden hele sokkelrommet i prinsippet kan brukes til installasjoner og kabling.

Kabel kan enkelt føres inn og festes i sokkelen. Kabelhåndtering er optimalisert med standardkomponenter, og det er et omfattende program for installasjonskomponenter som gir høyere fleksibilitet.

Avtakbare sokkelpaneler

Sokkelen har avtakbare paneler slik at det er lettere å flytte skapene. De bærende hjørneprofilene er konstruert slik at en truck til og med kan løfte og flytte to sammenbygde standardskap. I tillegg til hjørneprofilene er også sokkelpanelene laget av stålplate og kan belastes.

Stående montering

Ved hjelp av et integrert posisjoneringshjelpemiddel kan skapet nøyaktig plasseres på sokkelen. En nyhet er også at sokkelen nå kan skrues fast fra oversiden direkte ned i den stabile bunnrammen. Dette betyr at skapet ikke trenger å legges ned ved montering av sokkelen, som igjen sparer tid og øker sikkerheten under montasjearbeid.

Mer plass for utbygging

Sokkelen er tilgjengelig i to høyder, 100 mm og 200 mm. Med den høye versjonen kan strekkavlastningen i skapet flyttes fra montasjeplaten ned til sokkelen. Det sparer 10-15 centimeter på montasjeplaten og muliggjør mer utvidelse inne i skapet.

Optimalisert sokkel

Det nye sokkelsystemet er optimalisert for Rittals nye gulvskap VX25, men er også bakoverkompatibel med tidligere skap- og pultsystemer. Sokkelen har samme systemmontering som VX25-skapet. Dette betyr at det finnes et bredt utvalg av standard installasjonskomponenter som er designet for forskjellig montasje i skapet, og kan nå også brukes i sokkelen.

Mengder av tilbehør

Ekstra tilbehør som tilbys, betyr for eksempel at sokkelen kan justeres slik at den står rett selv på ujevne overflater. Sokkelpanelet kan utstyres med børsteliste for ytterligere forenklet kabelinnføring, noe som er vanlig i IT-miljøet. Det kan også tilbys med ventilerte paneler. Med luftinntak i sokkelen kan skapet ventileres nedenfra, som spesielt etterspørres for IT-rack.

"Det spesielle ved VX er at sokkelen kombinerer de beste funksjonene i våre tidligere systemer, i et enkelt modulært og variabelt byggekonsept. Kunden unngår dermed å jobbe med to varianter. Det blir lettere å sette opp en konfigurasjon, mer effektiv ved montering og føre til lavere lagerkostnader for våre kunder", sier Per Magnusson, produktsjef hos Rittal AS.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.