Rittal VX sockel crop

Det er et omfattende program for installasjonskomponenter

Nytt smart sokkelsystem fra Rittal

Rittal lanserer det nye og revolusjonerende sokkelsystemet VX, som passer til alle Rittal skap som f.eks. Kontroll- og apparetskap, pulter og IT-rack. Det nye sokkelsystemet gir mer montasjeplass, siden hele sokkelrommet i prinsippet kan brukes til installasjoner og kabling.

Kabel kan enkelt føres inn og festes i sokkelen. Kabelhåndtering er optimalisert med standardkomponenter, og det er et omfattende program for installasjonskomponenter som gir høyere fleksibilitet.

Avtakbare sokkelpaneler

Sokkelen har avtakbare paneler slik at det er lettere å flytte skapene. De bærende hjørneprofilene er konstruert slik at en truck til og med kan løfte og flytte to sammenbygde standardskap. I tillegg til hjørneprofilene er også sokkelpanelene laget av stålplate og kan belastes.

Stående montering

Ved hjelp av et integrert posisjoneringshjelpemiddel kan skapet nøyaktig plasseres på sokkelen. En nyhet er også at sokkelen nå kan skrues fast fra oversiden direkte ned i den stabile bunnrammen. Dette betyr at skapet ikke trenger å legges ned ved montering av sokkelen, som igjen sparer tid og øker sikkerheten under montasjearbeid.

Mer plass for utbygging

Sokkelen er tilgjengelig i to høyder, 100 mm og 200 mm. Med den høye versjonen kan strekkavlastningen i skapet flyttes fra montasjeplaten ned til sokkelen. Det sparer 10-15 centimeter på montasjeplaten og muliggjør mer utvidelse inne i skapet.

Optimalisert sokkel

Det nye sokkelsystemet er optimalisert for Rittals nye gulvskap VX25, men er også bakoverkompatibel med tidligere skap- og pultsystemer. Sokkelen har samme systemmontering som VX25-skapet. Dette betyr at det finnes et bredt utvalg av standard installasjonskomponenter som er designet for forskjellig montasje i skapet, og kan nå også brukes i sokkelen.

Mengder av tilbehør

Ekstra tilbehør som tilbys, betyr for eksempel at sokkelen kan justeres slik at den står rett selv på ujevne overflater. Sokkelpanelet kan utstyres med børsteliste for ytterligere forenklet kabelinnføring, noe som er vanlig i IT-miljøet. Det kan også tilbys med ventilerte paneler. Med luftinntak i sokkelen kan skapet ventileres nedenfra, som spesielt etterspørres for IT-rack.

"Det spesielle ved VX er at sokkelen kombinerer de beste funksjonene i våre tidligere systemer, i et enkelt modulært og variabelt byggekonsept. Kunden unngår dermed å jobbe med to varianter. Det blir lettere å sette opp en konfigurasjon, mer effektiv ved montering og føre til lavere lagerkostnader for våre kunder", sier Per Magnusson, produktsjef hos Rittal AS.

KUKA Platform_KMP200 crop

Effektiv og fleksibel produksjonsflyt med KUKAs mobile plattform KMP 200

Kravene til kortere reaksjonstid og økt fleksibilitet blir stadig større i dagen

KUKA fortsetter utviklingen av mobile produkter som bidrar til enklere prosesser i produksjonsindustrien.  Nå lanseres den siste i rekken, den autonome plattformen KUKA Mobile Plattform 200, for bruk på produksjonssteder der det er liten plass.

les mer...
ABB smart sensor crop

ABBs smartsensorer bidrar til å løse et av industriens største problemer

Konvensjonell tilstandsovervåkning av motorer er kostbart og tidkrevende

I dag driver motorer og pumper vitale industrielle applikasjoner. Likevel er det ofte vanskelig å vurdere tilstanden til motorene. Smarte sensorer gjør det mulig å være mer effektive og produktive enn før med prediktivt vedlikehold.

les mer...
Edge computer crop

Må øke fokus på IT-sikkerhet blant små- og mellomstore bedrifter

Fremtidens trusler blir mer målrettede og at ny teknologi vil gjøre det enklere

– Siden sikkerheten hos de store bedriftene er blitt bedre, vil angrepene i økende grad komme mot mindre bedrifter. Det nytter ikke bare å sikre de store - alle må bli sikrere, om landet skal bli sikrere, avslutter Malmedal.

les mer...
Powell Nordlandsnett mast crop

Automatiserer store deler av vedlikeholdsjobben

Håper vi å kunne skape mer effektive vedlikeholdsprosesser

Powel har utviklet en programvareløsning som sanntidsovervåker strømnettet og gjør det mulig å automatisere store deler av vedlikeholdsjobben til nettselskapene. Powel Sensor Connect samler og behandler ulike datakilder i strømnettet innenfor en og samme plattform. Dette gir nettselskapene innsikt i den faktiske tilstanden i strømnettet, helt ned på komponentnivå.

les mer...