Rittal fri crop

Har kort leveringstid, er raskere og enklere å montere

Nytt frittstående systemskap fra Rittal

Frittstående systemskap gir flere fordeler. Rekkeskapsystemer brukes ofte som frittstående skap – men er ikke alltid den beste løsningen. Fordelene med frittstående systemskap som Rittal VX SE blir ofte oversett. Dette skapet er en mellomløsning som kombinerer det beste fra kompaktapparatskap AX og rekkeskapsystemet VX25.

VX SE har kortere leveringstid, er raskere og enklere å montere. I tillegg gir de bedre sikkerhet og kompatibilitet med andre Rittal systemer. VX SE serien omfatter også en 300 mm dyp versjon som er egnet for trange rom, f.eks. brukt som fordelingsskap.

Hvis skapet skal brukes som selvstendig løsninger, gir frittstående løsninger som nye VX SE systemskap fra Rittal betydelige fordeler sammenlignet med rekkeskapsystemer. VX SE er allsidig og kan derfor anvendes til mange formål innenfor industri og bygningsintallasjoner. Typiske bruksområder er til  kompakte maskiner og utstyr og deres strømfordelings- og automasjonskomponenter, som får plass i et enkelt skap.

Raskt:

Til forskjell fra rekkeskapsystemer med ramme og avtakbare sidepaneler består det frittstående gulvskapet av én alt-i-ett-skrog, laget av et enkelt stykke stålplate eller rustfri stålplate. Sidepanelene og taket er fast montert. Derfor trengs det færre komponenter, hvilket gjør at bestilling og montering blir enklere og raskere. Ettersom sidepanelene, taket og rammen er koblet sammen, trenges det ikke ytterligere potensialutjevning av rammen, noe som igjen sparer tid.

Sikkert:

Ettersom det ikke er noen åpninger mellom sidepaneler, tak og ramme, unngår man støv og smuss, hvilket gir gir bedre sikkerhet. Grunnversjonen av VX SE har en kapslingsgrad på IP 55, IK 10 klassifisering, automatisk potensialutjevning, høy styrke og stabilitet på grunn av svært høy vridningsstivhet, i tillegg til lastekapasitet på 1,5 tonn. I krevende miljøer er Rittal frittstående systemskap også tilgjengelig med kapslingsgrad IP 66 og NEMA 4/4x beskyttelse. Integrerte flensplater i sokkelen forenkler kabelføringen, selv i skap med mange komponenter, og sikrer ergonomiske arbeidsforhold under klargjøring.

Enkelt: Bruk av VX SE frittstående systemskap med en bredde på opptil 1800 mm gir betydelige innsparingsmuligheter for tavleprodusentene. Skapet kan for eksempel erstatte små rekkeskapkombinasjoner med opptil tre skap. Det er ikke behov for pakninger, rekkeskaptilbehør, blindplater eller flere sokler. Dette reduserer arbeidsmengden under montering og installasjon betraktelig.

Kompatibelt:

For å ivareta fordelene til rekkeskap-systemet VX25 ved installasjon av komponenter, har Rittal gjort det nye frittstående systemskapet kompatibelt med VX25. Tavleprodusenter som bytter til VX SE, behøver derfor ikke å gjøre større justeringer hva gjelder prosjektering, montering eller komponentinstallasjon – da alt forblir det samme. Ettersom sokkelprofilen til VX SE er den samme som på VX25, kan VX-sokkeltilbehør, som for eksempel flenseplater og kabelklemmeskinner, enkelt overføres og installeres. Adapterskinner sørger for at innvendige komponenter er VX-kompatible. Dette gjør det enkelt å installere for eksempel skinnesystemer og delmonteringsplater i VX SE. Dermed er det mulig kombinere VX SE med alt av VX25 tilbehør. Tavlekonstruktører trenger derfor ikke spesialtilbehør for å installere innvendige komponenter i det frittstående systemskapet. I stedet kan man ganske enkelt bruke eksisterende komponenter fra rekkeskap-porteføljen.

Allsidig:

Til bruk for bygningsinstallasjoner (varme/kjøling/ventilasjon) tilbyr Rittal VX SE i en 300 mm dyp versjon. Fordelen er at man kan installere innvendige komponenter på flere måter, fleksible kablingsmuligheter takket være det nye modulbaserte kablingssytemet, samt mulighet til raskt og enkelt å gjøre kundespesifikke tilpasninger, som for eksempel utsparinger.

Rittal tror på at det enkle ofte er det beste. Rittal VX SE er en intelligent kombinasjon av modularitet, kompatibilitet og en frittstående tilnærming – med fordeler som øker produktiviteten for dem som prosjekterer de ferdige løsningene.

rigol_auglit crop

Auglit AS utvider med Rigol Technologies

Auglit AS og Rigol Technologies har inngått en avtale om salg og distribusjon av Rigol test og måleinstrument.

les mer...
NORD-DuoDrive crop

To blir til en

Gir en betydelig reduksjon i den totale eierkostnaden (TCO)

Nye DuoDrive er girenhet og motor i ett. Med IE5+-synkronmotoren setter NORD DRIVESYSTEMS nye standarder med tanke på energieffektivitet i drivsystemer til næringsmiddelindustri og intralogistikk. NORD har nå optimalisert systemytelsen ved å integrere denne høytytende IE5+-motoren i et ettrinns tannhjulsgir.

les mer...
PEFU_APL_Keyvisual_Lines@2x crop

Ethernet-APL oppfyller prosessindustriens krav

Uten effektiv infrastruktur får man lite nytte av dagens smarte transmittere

I prosessanlegg rundt om i verden finner man i dag nesten utelukkende såkalte smarte instrumenter. Men kun en begrenset del av den informasjonen som disse generer hentes ut og brukes. De dataene som hentes inn brukes nesten uten unntak for prosesstyring.

les mer...
AMNYTT 02 2021 kolasj crop

AMNYTT 02 2021 er publisert

På vei inn den fjerde industriell revolusjon

På vei inn den fjerde industriell revolusjon er en viktig lærdom at vi må evne å planlegge for det ukjente. Teknologiutviklingen er nå så rask at nye muligheter utvikles samtidig som industrien prøver å ta i bruk løsninger som ble lansert for kort tid siden. 

les mer...