SONY DSC

Styret foreslo at ifea skal bli en tilknyttet bransjeforening til Norsk Industri

Nytt æresmedlem og nye vedtekter

Under årsmøte til ifea i går, torsdag 24. april ble Ragnar G. Stokke utnevnt til foreningen 10. æresmedlem. Vedtektene ble også endret som følge av tettere samarbeid med Norsk Industri.

Stokke var styreleder i ifea (Industriens forening for elektroteknikk og automatisering) fra 2011 til 2013. Før det var han nestleder og vanlig styremedlem. Han har ytet en stor innsats i forening som foredragsholder og ble medlem i kursrådet da det ble opprett tidlig på 1990 tallet.

Stokke er i dag ”Prosesseier Elektro og Automatisering”, det innebærer at han har stilling som fagsjef for elektro og automatiseringsfagene i hele Yara konsernet. Ved denne stillingen har han hevet fagene helt opp på ledelsesnivå i det internasjonale konsernet, noe som har stor signaleffekt til andre bedrifter. Når sentrale personer i bransjen evner å få ledelsen i et konsern til å se viktigheten av elektro og automatiseringsfagene er det for bransjens foreninger utført en fortjenestefull innsats.

Under presentasjonen av ifeas virksomhet i 2013 ble det lagt svært stor vekt på hvor viktig kursvirksomhetens er for foreningen eksistens. Videre ble også regionsvirksomheten vektlagt som den andre hovedpilaren i ifeas aktiviteter.

Ved å se tilbake på hvilke personer som er utnevnt til æresmedlemmer og deres innsats for forening i sammenheng med hva som nå vektlegges som det strategisk viktige fundamentet, bør styre vurdere innsatsen til Bjørn Rosfjord. Som styreleder var han ansvarlig for profesjonalisering av ifeas sekretariat og innføring av kursvirksaktivitet som en inntektsgivende virksomhet. I tillegg er det nok to til tre andre personer som har ytet en innsats på nivå med de 10 personen som til nå er utnevnt som æresmedlemmer.

Vedtektsendring
For to år siden undertegnet ifea en samarbeidsavtale med Norsk Industri. I avtalen lå det en opsjon på et tettere samarbeid enn bare kontorfellesskap. I tiden etter inngåelse av avtalen og frem til årets årsmøte har styret diskutert og evaluert fordeler og ulemper ved å inngå et tettere samarbeid. Konklusjonen endte opp med at styret foreslo at ifea skal bli en tilknyttet bransjeforening til Norsk Industri. Avtale forslaget innebærer at foreningen beholder eget styre og økonomi. Avtalen må også godkjennes av Norsk Industris høyeste organ.

Det formelle forslaget som ble vedtatt enstemmig lyder:

§ 1Industriend forening for elektroteknikk og automatisering er en sammenslutning av industrielle foretak som prosjekterer, fremstiller eller anvender automatiseringsutstyr eller elektrisk utstyr.

Ny tekst: Ifea er en egen bransjeforening tilsluttet Norsk Industri. Dette er den største arbeidsgiverforening/landsforening i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Et medlemskap i Ifea innebærer samtidig et eget medlemskap i Norsk Industri/N HO.

Foreningen har sin virksomhet (administrasjon) i Oslo, og dens regnskapsår følger kalenderåret.

Eksisterende medlemmer i ifea som ikke er medlem i Norsk Industri eller en annen landssammenslutning i NHO får en tre års periode for å vurdere sin tilslutning.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.