Pepperl lese skrive crop

Nye lese-/skriveenheter fra Pepperl+Fuchs

Den kombinerer fordelene med 13,56MHz RFID med unik leseavstand og multitag deteksjon. En svært lang leserekkevidde og et stort utvalg nyttige tilleggsfunksjoner i en plassbesparende, optimert flatpakkedesign er nøkkelordene for den nye serien RFID-lese-/skriveenheter fra Pepperl+Fuchs.

RFID-lese-/skriveenhetene er basert på utprøvd høyfrekvent RFID-teknologi (13,56 MHz) i henhold til ISO 15693. De er derfor spesielt egnet for veiledede industrielle applikasjoner, der jevnt plasserte og justerte objekter eller RFID-brikker må identifiseres automatisk.

Den nye flatpakke-designen har en spesielt kompakt formfaktor, som muliggjør enkel integrering i applikasjonsmiljøet. Enhetene har også en leserekkevidde på opptil 30 cm (justerbar), noe som er unikt for denne klassen av enheter på markedet. Dette gir brukerne størst mulig fleksibilitet og frihet i å tilpasse HF-lese-/skriveenhetene til den aktuelle applikasjonen. Videre er de nye tilleggene til Pepperl+Fuchs-porteføljen blant de få HF-lese-/skriveenheter av denne klassen på markedet som også støtter multitag-deteksjon: Opptil 20 RFID-tagger kan oppdages samtidig i bare én leseoperasjon, og oppnår derfor raskt gjennomstrømningstider og optimaliserte prosesser.

I tillegg til høy grad av applikasjonsfleksibilitet og utmerket deteksjonsytelse, utmerker de nye HF RFID lese/skrive-enhetene fra Pepperl+Fuchs seg også når det gjelder prosesspålitelighet: For det første overholder de IP67 beskyttelsesgrad og er designet for drift i utvidet temperaturområde på -25 °C … +70 °C. I tillegg er de i stand til å teste sin egen resonansfrekvens for å oppdage om interfererende metallgjenstander er i nærheten av dem og, om nødvendig, automatisk tilpasse seg slike forstyrrelser.

Pepperl Visunet crop

Større fleksibilitet med nye alternativer for HMI-serien VisuNet FLX

Serien også kan brukes i utvidede temperaturområder fra -20 °C til +50 °C

Visunet HMI-system blir enda bedre. Nå kan det leveres med innebygget RFID-leser for enklere adgangskontroll og utvidet temperaturområde for bruk i krevende industrielle omgivelser. Den modulære VisuNet FLX HMI-plattformen fra Pepperl+Fuchs står for maksimal fleksibilitet. 

 

Hydrogen pro crop

HydrogenPros partner, DG Fuels offentligjør strategisk samarbeid med Air France-KLM

HydrogenPro strategiske samarbeidspartner, DG Fuels annonserte fredag 10 November en strategisk samarbeidsavtale med Air France-KLM. Sistnevnte har investert i DG Fuels for å bidra til nødvendig arbeid for å nå endelig investeringsbeslutning (FID). Gruppen har investert USD 4,7 mill i produsenten av «Sustaianable Aviation Fuel»

ABB besparelse crop

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt

En gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent

I perioden juni til september 2023 gjennomførte ABB energianalyse på mer enn 2000 elektriske motorer med tjenesten ABB Energy Appraisal, og resultatet indikerer en gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent. Det tilsvarer et sparepotensiale på mer enn 2,1 terrawatt-timer (TWt), basert på en antatt levetid på 20 år.

Endress Trond  crop

Trond Mæland ansatt som Salgsingeniør i Endress+Hauser

Endress+Hauser har ansatt Trond Mæland som ny Salgsingeniør i Norge. Trond kommer fra stillingen som Sales Manager i Trisense AS og tiltrådte den nye stillingen i oktober.