Emerson_IO_Link_Manifold_Isolated crop

Nye IO-Link Master reduserer maskinvarekostnader og gjør pneumatiske ventilsystemer fremtidssikre

Emerson har presentert en ny IO-Link-master klasse A som gir kunder en kostnadseffektiv løsning for smart og analog sensortilkobling med AVENTICSTM-seriens G3 Fieldbus-plattform. G3 IO-Link Master er egnet for maskinarkitektur med mange sensorer og pneumatiske ventiler, og der det er viktig å ha pålitelig digital datakommunikasjon mellom feltenheter, deriblant sensorer og maskinstyringen

Bruksområder er bil og motor, dekkproduksjon, næringsmidler og drikkevarer, emballasje og metallarbeid.

IO-Link er en internasjonalt standardisert I/O-teknologi (IEC 61131-9) for kommunikasjon på sensor-/aktuatornivå i maskinstyringen. IO-Link-enheter kan identifisere og konfigurere seg selv automatisk og sparer vedlikeholdstid under utskifting. IO-Link Master muliggjør styring av pneumatiske ventiler via direkte digital datakommunikasjon med maskinstyringen. Den tilbyr hendelsesbasert og I/O-tilordnet diagnistikk, som begge er viktige prediktive vedlikeholdskrav for bruksområder innen Industri 4.0 og Industrial Internet of Things (IIoT).

Ved å legge til IO-Link-funksjoner i ventilsystemene våre, kan kundene våre integrere flere IO-Link-mastere i bare én G3 Fieldbus-plattform, noe som sparer maskinvarekostnader og gjør det mulig for kundene våre å handle fremtidssikkert og være klare for kravene til Industri 4.0/IIoT.

Kundene kan redusere kostnader ved å redusere antallet kommunikasjonsnoder. G3 IO-Link Master er optimert for bruksområder med mange sensorer, med åtte klasse A-porter per modul som støtter flere smarte og standard analoge IO-Link-sensorer. IO-Link Master kan distribueres med en avstand på opptil 30 meter fra G3. Med en maksimal IO-Link-kabellengde på 20 meter, kan sensorene plasseres opptil 50 meter totalt fra G3 Fieldbus-plattformen. Dette reduserer materialkostnadene, samtidig som maskiner effektiviseres fordi færre kabler kreves.

IO-Link Master tilbyr en komplett Emerson-løsning. Kunder får fordelene av å integrere IIoT i systemene sine ved å koble til de IO-Link-klare ventilsystemene fra serie AV03/AV05 og 500, de elektropneumatiske trykkreguleringsventilene fra serie EV12 og EV18, proporsjonalventiler fra Sentonic LP serie 617 og Sentronic PLUS serie 614, intelligente kompakte vakuumejektorer fra serie ECD-IV og ECD-LV, avstandsmålingssensorer fra serie SM6-AL, magnetiske nærhetssensorer fra serie ST4-2P, trykksensorer fra serie PE5 og PE7, samt strømningssensorer fra serie AF2. IO-Link-løsninger klasse B kan også støttes med en valgfri T-adapter.

G3 er den eneste elektroniske fieldbus-plattformen for pneumatiske ventilsystemer som er utstyrt med et grafisk display som brukes til konfigurering, idriftsettelse og diagnostikk. Den tilbyr ytelsesforbedringer og reduserer vedlikehold for både OEM-er og sluttbrukere. G3 IO-Link Master kan også konfigureres med G3s nettserver. Med enkel tilgang til tilkoblinger, er den elektroniske plattformen enkel å montere, installere, ta i drift og vedlikeholde. G3s funksjoner gjør det mulig for programmerbar logisk styring å effektivt slå ventiler på og av, samt å hente I/O-data fra sensorer, lamper, releer, enkelte ventiler eller andre I/O-enheter via diverse industrielle nettverk.

Ytterligere fordeler inkluderer kompatibilitet med hele G3s utvalg av ventilgrensesnitt, inkludert serie 501, 502, 503 (ISO15407-2), 2035, 2002, 2005, 2012 og 511, 512, 513 (ISO 5599-2). G3 IO-Link Master støtter de mye brukte protokollene EtherNet/IP™ DLR og PROFINET™. Ytterligere protokoller er tilgjengelige på forespørsel.

For ytterligere informasjon ta kontakt med Emersons lokale eksperter Bjørn Aspestrand Bjoern.Aspestrand@Emerson.comeller,  Lars - William Blekstad Lars-William.Blekstad@Emerson.com.  Eller Gå til Emerson.com/en-us/catalog/aventics-g3 for mer informasjon.

 

 

itSMF SigMa crop

En viktig møteplass for AI og digital transformasjon

Signe-Marie ser frem til å ta i mot folk til workshops og på itSMF-konferansen

Vi er på full fart inn i en ny teknologisk revolusjon. Deet er ingen tvil om at kunstig intelligens er en disruptiv teknologi – som vi må forhode oss til. På itSMF-konferansen 6 vil over 30 internasjonale eksperter ta for seg både problematiske sider og de enorme mulighetene som oppstår i den digitale tidsalderen.

Emerson ASCO_327C_Group crop

Emerson-magnetventil med høy strømning øker pålitelighet og driftseffektivitet

ASCO-serien 327C magnetventil har et direktevirkende design med høy strømning for overlegen strømningskontroll og driftssikkerhet. Emerson har introdusert en ny ASCO-serien 327C magnetventil med et direktevirkende design for høy strømning som leverer et overlegent strømning/kraft-forhold sammenlignet med lignende ventiler. 

E&H Template Test

Kjetil Gulliksrud ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Kjetil Gulliksrud som Sales Engineer. Kjetil tiltrådte stillingen i februar og er lokalisert på våre kontorer i Sandefjord og Tranby.

Karsten Moholt crop

IKM KJØPER Karsten Moholt AS og Aquamarine AS

IKM Gruppen AS har signert en avtale med Remold Invest AS om kjøp av 100% av aksjene i Moreld AS med datterselskaper, herunder Karsten Moholt AS og Aquamarine AS. Moreld AS er etter salget av flere virksomheter og en omstrukturering omdannet til et holdingselskap som eier selskapene Karsten Moholt AS, Aquamarine AS, Teknisk AS, More Holdco KM AS, AO Holdco AS og More Asset AS. Disse selskapene omsatte for 470 MNOK i 2023 (ureviderte tall).