12 Schneider Havard_Hultgren crop

Har god oversikt og praktisk erfaring fra næringen

Ny segmentsjef akvakultur i Schneider Electric

Skal fremme «akvakultur 4.0» for økt bærekraft og lønnsomhet i fiskeoppdrett. Håvard K. Hultgren, 34 år fra Melbu i Vesterålen, fastboende i Trondheim, begynte 1. juni som Aqua Segment Manager i Schneider Electric Norge. Her vil han lede energi- og automatiseringsspesialistens satsning innen akvakultur.

Hultgren har utdanning med spesialisering i havbruksdrift, forretningsdrift og ledelse. Hans akvakulturbakgrunn omfatter ti år i kommersielle roller og senest som markedsanalytiker i AquaGen AS, en ledende genetikkleverandør til den globale oppdrettsindustrien. Før det igjen ervervet han praktisk erfaring med næringen fra Nordlaks, en av de største familieeide, ikke børsnoterte lakseoppdretterne.

Samlet sett har Hultgren god oversikt og praktisk erfaring fra næringen, helt fra starten med produksjon av stamfisk og rogn, gjennom de ulike fasene av laksens liv og frem til høsting og bearbeidede produkter.

- Det føles kjempespennende å gå fra bioteknologi til tech. Det er et nytt terreng for min egen del og jeg gleder meg veldig til å få kommet skikkelig i gang, sier Hultgren.

- Schneider Electric er en stor og spennende aktør med global erfaring innen Industri 4.0 og energieffektivisering. Gjennom ulike kanaler leverer selskapet flere fremtidsrettede løsninger til akvakulturbransjen. Fokuset til Schneider Electric er rettet mot å tilføre akvakultur økt lønnsomhet, produktivitet og bærekraft gjennom digitalisering, noe bransjen har veldig behov for, fortsetter han.

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått Håvard Hultgren med på laget, sier Yngvar Ødegaard, VP for industriautomasjon i Schneider Electric Norge.
- Vi håper han vil hjelpe oss med å bringe Schneider Electric nærmere fiskeoppdretterne og samtidig ser vi frem til å introdusere ham til potensialet som ligger i vår teknologi. «Akvakultur 4.0» kan definitivt styrke fiskeoppdrettsnæringen og utgjøre et konkurransefortrinn uten sidestykke, som gir Norge muligheten til å være i forkant av verdens utvikling innen feltet, avslutter Ødegaard.

Eaton PowerXL DG1-1 crop

Eatons PowerXL-familie lanseres med PROFINET

Alle parameterne og funksjonene kan enkelt behandles og endres

Alle frekvensomformere i PowerXL-familien kommer nå med PROFINET-grensesnitt – klare for fremtidens kommunikasjon. Det store utvalget av frekvensomformere i Eatons PowerXL-serie, kommer nå også med PROFINET-kommunikasjonsgrensesnitt. 

les mer...
Phoenix ethernet crop

Ny busskobler for Ethernet

Øker nettverkssikkerheten ved å sperre porter som ikke benyttes

Med den nye Inline-busskobleren for Modbus/TCP (UDP) IL ETH BK-PAC utvider Phoenix Contact produktporteføljen for å bygge opp Remote-I/O-løsninger i automasjonskapet. Busskobleren i beskyttelsesgrad IP20 er kompatibel med alle tilgjengelige Inline-I/O-moduler inkludert forgreningsmoduler for å åpne en remote-bus-kontakt.

les mer...
Eltele Siemens crop

Eltel og Siemens signerer landsdekkende serviceavtale for ladestasjoner

Vil bidra til effektiv utvikling av elektrifisert infrastruktur

Eltel og Siemens har signert en rammeavtale om installasjon, service og drift av ladere for elektriske kjøretøy. Med dette inngår de to selskapene et strategisk samarbeid som vil sikre kvalitet i leveransene og driftssikkerhet nasjonalt, til det beste for brukerne. Avtalen gjelder for to år med opsjon for forlengelse opp til ytterligere to år.  

les mer...
Parker VA crop

Parker med ny VA-serien med neste generasjons LS-ventiler

Er blitt designet med fokus på å redusere plassbehov

Forhåndskompensert, proporsjonal og lastkjennende: nye LS-ventiler med mengdehastigheter opptil 450 l/min for mobile maskinapplikasjoner. Parker Hannifin, kunngjør et sett med neste generasjons LS-ventiler, som en del av VA-serien, som er spesielt utviklet for krevende maskinapplikasjoner.

les mer...