12 Schneider Havard_Hultgren crop

Har god oversikt og praktisk erfaring fra næringen

Ny segmentsjef akvakultur i Schneider Electric

Skal fremme «akvakultur 4.0» for økt bærekraft og lønnsomhet i fiskeoppdrett. Håvard K. Hultgren, 34 år fra Melbu i Vesterålen, fastboende i Trondheim, begynte 1. juni som Aqua Segment Manager i Schneider Electric Norge. Her vil han lede energi- og automatiseringsspesialistens satsning innen akvakultur.

Hultgren har utdanning med spesialisering i havbruksdrift, forretningsdrift og ledelse. Hans akvakulturbakgrunn omfatter ti år i kommersielle roller og senest som markedsanalytiker i AquaGen AS, en ledende genetikkleverandør til den globale oppdrettsindustrien. Før det igjen ervervet han praktisk erfaring med næringen fra Nordlaks, en av de største familieeide, ikke børsnoterte lakseoppdretterne.

Samlet sett har Hultgren god oversikt og praktisk erfaring fra næringen, helt fra starten med produksjon av stamfisk og rogn, gjennom de ulike fasene av laksens liv og frem til høsting og bearbeidede produkter.

- Det føles kjempespennende å gå fra bioteknologi til tech. Det er et nytt terreng for min egen del og jeg gleder meg veldig til å få kommet skikkelig i gang, sier Hultgren.

- Schneider Electric er en stor og spennende aktør med global erfaring innen Industri 4.0 og energieffektivisering. Gjennom ulike kanaler leverer selskapet flere fremtidsrettede løsninger til akvakulturbransjen. Fokuset til Schneider Electric er rettet mot å tilføre akvakultur økt lønnsomhet, produktivitet og bærekraft gjennom digitalisering, noe bransjen har veldig behov for, fortsetter han.

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått Håvard Hultgren med på laget, sier Yngvar Ødegaard, VP for industriautomasjon i Schneider Electric Norge.
- Vi håper han vil hjelpe oss med å bringe Schneider Electric nærmere fiskeoppdretterne og samtidig ser vi frem til å introdusere ham til potensialet som ligger i vår teknologi. «Akvakultur 4.0» kan definitivt styrke fiskeoppdrettsnæringen og utgjøre et konkurransefortrinn uten sidestykke, som gir Norge muligheten til å være i forkant av verdens utvikling innen feltet, avslutter Ødegaard.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.