SIE_200917 - ET 200 Failsafe

Integrert systemdiagnose og 5-nivå beskyttelseskonsept

Ny redundant CPU for høye krav

SIMATIC S7-1500 serien utvides med en ny PLS for det redundante systemet S7-1500R/H med mulighet for integrerte Fail-Safe applikasjoner. Den nye CPU 1518HF-4 PN i redundantserien er egnet for applikasjoner der du stiller høye krav til tilgjengelighet, programomfang og behandlingshastighet, og samtidig krever funksjonell sikkerhet opp til «Safety Integrity Level» SIL 3.

Den nye CPUen er en kraftig redundant PROFINET IO kontroller som leveres med display, 9 MB kode RAM og 60 MB data. Det er integrert PROFINET IO grensesnitt, X1, med 2 porter for ringstruktur og 2 grensesnitt, X2 og X3 Ethernet porter, for PROFINET basisfunksjoner. I tillegg er det integrert systemdiagnose og 5-nivå beskyttelseskonsept.

PLS programmet utvikles med STEP 7 og STEP 7 Safety i TIA Portalen V17. Som enhver annen S7-1500 Fail-Safe kontroller, kan den nye CPUenbetjenes uten et Fail-Safe program for standardapplikasjonene. PLSen leveres med den nye innovative CPU Firmware versjonen V2.9 og er tilgjengelig samtidig som «release» for TIA Portalen V17.

I tillegg til «release» av den nye PLSen med Fail-Safe integrasjon, vil det i versjon V17 av TIA Portalen oppgraderes ytterligere funksjonalitet for S7-1500R/H redundant systemet:

PROFIsafe kommunikasjon

  • MRP-interconnect - gir mulighet for nettverk bestående av flere MRP-ringer
  • Programsimulering i PLCSIM Advanced V4.0
  • Tilleggsfunksjoner for RH_CTRL instruction (Restart Sync, Change Primary/Backup Role)
  • Støtte for «Recipe Functions»

Siemens.com/SIMATIC S7-1500

Tavle årsmæte crop[1]

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.