Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Håndboken er spekket med eksempler fra virkeligheten for å øke brukervennligheten.

Den første utgaven av Alfa Lavals pumpehåndbok ble utgitt for 25 år siden og ble snart en del av pensum på ingeniørhøyskoler over hele verden. Boken fant også veien til produksjonsanlegg og fungerte som oppslagsverk for teknikere i den daglige driften av væskehåndteringsprosesser.

Oppdatert på pumpeteknologi
I årenes løp har håndboken gjennomgått mindre revisjoner, og i 2023 ble det foretatt en større revisjon for å gjøre håndboken oppdatert på de nyeste teknologiene. 

– Vi har jobbet hardt for å gi det globale pumpemiljøet den nyeste kunnskapen om pumpefunksjonalitet og ledende teknologier som forbedrer pumpenes virkningsgrad og dermed bidrar til å nå samfunnets og industriens bærekraftsagenda, sier Lars Sørensen, Manager, Product Management hos Alfa Laval. – Pumper er blant de mest strømkrevende innretningene i væskehåndteringsprosesser, og potensialet for energibesparelser er stort når man velger riktig pumpe fra starten av og vedlikeholder den underveis.
 
Alle forfatterne av boken er erfarne pumpeingeniører som har omfattende teoretisk kunnskap og praktiske erfaringer fra pumpeinstallasjoner og som arbeider med opplæring av teknisk personale i væskehåndteringsindustrien.

Tilgjengelig på nettet
Håndboken er gratis og tilgjengelig på nettet. Den kan lastes ned fra www.alfalaval/PumpHandbook og inneholder en rekke videoer om blant annet pumpefunksjonalitet, feilsøking og retningslinjer for vedlikehold.

Håndbokens hovedkapitler inneholder følgende:

  • Grunnleggende teori om bruksområder for pumper
  • Pumpetyper for forskjellige bruksområder
  • Pumpedimensjonering for maksimal virkningsgrad
  • Pumpespesifikasjon 
  • Pumpemotorer
  • Feilsøking
2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...