Kuka Pioneer_Robotics crop

Er vant til å jobbe med automatiseringsprosesser for tøffe forhold.

Ny norsk systempartner

– KUKA styrker samarbeidet med Pioneer Robotics. KUKA har fått ny norsk systempartner. Det handler om Pioneer Robotics, som spesialiserer seg på løsninger for smelteverksindustrien. – En spennende organisasjon med en relativt unge medarbeidere som jobber med automasjonsprosjekter i krevende industrimiljø, sier Frode Grimsbø, Area Sales Manager for KUKA Nordic Norway.

Pioneer Robotics er vant til å jobbe med automatiseringsprosesser for tøffe forhold.

– Vi har bygget opp en spesiell kompetanse når det gjelder å skjerme roboter og annet automasjonsutstyr mot varme, stråling og elektromagnetiske felt. Vi leverer ferdige CE merkede løsninger og ingeniørtjenester innen automasjon, elektronikk og kontrollsystemer, sier Torfinn Løvåsen, teknisk sjef i selskapet.

Sterk ingeniørkultur
Pioneer Robotics ble startet i 2017 og har raskt klart å etablere seg. De har i dag rundt ti ansatte, og har ifølge daglig leder Finn Oscar Karlsen norske eiere med sterk ingeniørkultur og bred kompetanse innen forretningsutvikling.

– Det er en visjon om å videreutvikle automatiseringsløsninger for industrien, for å sikre bærekraftig utvikling og fortsatt drift i Skandinavia. Vi skal utnytte mulighetene som ligger innen robotikk, maskinlæring og avansert sensorikk, sier Finn Oscar Karlsen.

Ifølge ham gjør samarbeidet med KUKA at selskapet tar et aktivt steg inn i prosessindustrien, med fokus på smelteverk.

– KUKA sine løsninger og erfaring spesielt mot støperi, er viktig for våre prosjekter inn mot smelteverksindustrien. 

Ifølge Torfinn Løvåsen har KUKA de riktige løsningene, godt tilpasset de krevende miljøene hvor utfordringene mange steder står uløst.

– KUKA er også flinke til å støtte oss i krevende utviklingsprosesser, og forstår mulighetene som ligger i å åpne nye markedssegment. Sammen skal vi legge til rett for at smelteverksindustrien fortsetter å være lønnsom, og at nye robot- og automasjonsløsninger blir gjort tilgjengelige. På den måten er vi med å skape tryggere arbeidsplasser, bedre arbeidsmiljø og gjøre bransjen mer attraktiv og konkurransedyktig.

Kommer til Smart Industri
Frode Grimsbø, area sales manager for KUKA Nordic Norway, ser også frem til å jobbe tettere sammen.

– Pioneer Robotics har en veldig interessant profil. Jeg ser et potensial for å gå inn i nye markeder sammen med dem, sier han.

For de som vil vite mer om systempartnerskapet mellom selskapene, vil både KUKA og Pioneer Robotics delta med stand på Smart Industri i Lillestrøm 23–25. mai.

fiskeanlegg_kar2 crop

Ny, norsk digital pumpeløsning

Sparer opptil 80 prosent energi i lukkede akvakulturanlegg. Haugesund-selskapet Nordic Clean Pumps AS (NCP) inngår samarbeidsavtale med Schneider Electric og revolusjonerer oksygentilførsel av vann i akvakulturanlegg med store energi- og ressursbesparelser. 

les mer...
Pepperl kamera crop

VOC, nytt industrielt eventkamera fra Pepperl+Fuchs

Registreres kun relevante situasjoner, holdes mengden lagrede data på et minimum

Med VOC industrielt eventkamera utvider Pepperl+Fuchs sin portefølje innen visionkameraer. Kameraet tillater hendelsesdrevet videoopptak opptil 60 sekunder før og etter et triggersignal, og muliggjør derfor målrettet og enkel fjerndiagnostikk samt automatisk dokumentasjon.

les mer...
Rittal crop

Rittal RiPanel: Konfigurator i ny versjon

Skreddersydde løsninger er mulig i RiPanel

Enklere enn noen gang å konfigurere og bestille skap. Komplekse produkter som skapsystemer planlegges enkelt i 3D, konfigureres individuelt og bestilles raskt, takket være direkte prisinformasjon. For systemplanleggere er dette nå enda enklere. Med Rittals nye RiPanel konfigurator kan man spesialtilpasse kapslingen, inkludert tilbehør og prisinformasjon, og deretter bestille online.

les mer...
12 Schneider Havard_Hultgren crop

Ny segmentsjef akvakultur i Schneider Electric

Har god oversikt og praktisk erfaring fra næringen

Skal fremme «akvakultur 4.0» for økt bærekraft og lønnsomhet i fiskeoppdrett. Håvard K. Hultgren, 34 år fra Melbu i Vesterålen, fastboende i Trondheim, begynte 1. juni som Aqua Segment Manager i Schneider Electric Norge. Her vil han lede energi- og automatiseringsspesialistens satsning innen akvakultur.

les mer...