fiskeanlegg_kar2 crop

Ny, norsk digital pumpeløsning

Sparer opptil 80 prosent energi i lukkede akvakulturanlegg. Haugesund-selskapet Nordic Clean Pumps AS (NCP) inngår samarbeidsavtale med Schneider Electric og revolusjonerer oksygentilførsel av vann i akvakulturanlegg med store energi- og ressursbesparelser. 

– Takket være vår design og anvendelse av digitalteknologi fra Schneider Electric kan vi nå forsyne akvakulturanlegg med riktig oksygentrykk. Total Gas Controller-løsningen vår fører til et bedre miljø for oppdrettsfisk, med lavere dødelighet og bedre tilvekst som resultat - med besparelser på opptil 80 prosent energi og 50 prosent oksygenforbruk sammenlignet med en tradisjonell løsning. Den er så effektiv og driftsbesparende for operatørene at den kan eksporteres til lavkostland, uttaler styreformann og FoU-direktør Kjell-Erik Røvang i NCP.

Omsetningen ligger i år an til å tredoble seg for Gazelle-selskapet Nordic Clean Pumps, som ble stiftet i 2014 og har investert cirka seks år i forskning og testing av en ny løsning for å injisere surstoff med riktig trykk i lukkede akvakulturanlegg.

Total Gas Controller (TGC), en av flere produkter som NCP leverer til akvakulturbransjen, passer perfekt for alle fiskeoppdrettsanlegg med resirkulering av vann på land, men også for lukkede anlegg i sjø - om det er gjennomstrømming, RAS, eller delstrømssystem med salt eller ferskvann.

Last ned hele artiklen her.

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...
Pepperl milliard crop

Milepæl for Pepperl+Fuchs

2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.

les mer...