Chris

Skandinavias største datasenteroperatør

Ny nordisk sjef for datasenter gruppe

Det internasjonale datasenterselskapet DigiPlex har utnevnt Gisle M. Eckhoff til den nyopprettede stillingen som administrerende direktør for Norden.

Eckhoff blir med det ansvarlig for veksten hos Skandinavias største datasenteroperatør. Med nesten tretti års erfaring fra ledende stillinger i IT-bransjen i USA, Sverige, Storbritannia, Danmark samt hjemme i Norge, har Eckhoff bred kunnskap om kundebehov, teknologi og internasjonal sikkerhetsutvikling. Utnevnelsen skjer samtidig som DigiPlex bygger sitt tredje datasenter i Norge.

– Vi setter stor pris på å få Eckhoff med på laget i en viktig periode, både med tanke på å sette i gang driften av det nye anlegget vårt i Fet og å skape nye vekstmuligheter i Sverige. Nå som DigiPlex går inn i sitt andre tiår, vil Eckhoff’s kunnskap om IT-sektoren samt hans internasjonale erfaring i å bygge sterke og langvarige kundepartnerskap gjennom outsourcing, være uvurderlig i vekstprogrammet vårt, sa DigiPlex’ styreformann J. Byrne Murphy da han annonserte utnevnelsen.

I en kommentar til utnevnelsen sa Gisle M. Eckhoff: 

– Med en unik posisjon i bransjen, kvalitetstjenester, samt innovative miljøløsninger og fokus på bærekraft, er DigiPlex et spennende selskap å bli en del av. Vekstmulighetene er enorme, og jeg ser frem til å jobbe med Byrne Murphy og DigiPlex’ dedikerte ansatte for å oppnå det beste for våre kunder og aksjonærer.

Solid erfaring

Eckhoff’s karriere startet i forsikringsbransjen, hvor han jobbet i seks år før han gikk videre til det som ble del av CSC Computer Sciences Corporation. I CSC hadde Eckhoff en rekke ulike topplederroller, både regionalt og på nasjonalt nivå. Han ledet satsingen mot den nordiske finanssektoren og selskapets strategiarbeid, før han ble Vice President og administrerende direktør for CSC Norge og CSC Sverige. Han gikk så videre til CGI som Senior Vice President og administrerende direktør i Norge.

Eckhoff har en grad i Business Administration fra Handelshøyskolen BI.

Om DigiPlex

DigiPlex ble etablert i 2000 og er en selvstendig datasentereier og operatør. Selskapet designer, bygger og driver sine egne datasentre. Som Skandinavias største og en Europas mest erfarne operatører, driver DigiPlex i dag to datasentre i Norge, og åpner nå et tredje datasenter i Fet. Datasenter er også under utvikling i Sverige og Storbritannia. Skandinavia er et strategisk satsingsområde på grunn av sin kjølige luft og fornybar vann- og vindkraft for miljøvennlige, effektive kraftkilder til en svært lav kostnad.

DigiPlex’ datasentre har langsiktige kundeforpliktelser, i overkant av 98 prosent fornyelsesrate og opererer med 100 prosent pålitelighet til nyttbar tid.

Selskapet spesialiserer seg på kvalitetstjenester til sine kunder gjennom å levere skreddersydde, sikre og robuste miljøer uten nedetid. DigiPlex er derfor en betrodd leverandør til både offentlige og private kunder, inkludert sikkerhetssensitive organisasjoner som statlige og finansielle institusjoner.

Alle DigiPlex’ datasentre bruker kun elektrisitet produsert fra fornybare kilder, først og fremst vannkraft.

I 2012 vant DigiPlex prisen for Future Thinking and Design Concepts, etter et betydelig gjennombrudd innen kjøleteknologi, og ble anerkjent av bransjen for sin satsning på bærekraft.  I samarbeid med industripartnere, utviklet DigiPlex en modulær kjøleteknologi for datasenter basert på indirekte fordampingsavkjøling. Når eksterne forhold ikke er egnet for frikjøling, supplerer DigiPlex systemet med et system for indirekte fordampingsavkjøling ved. Den naturlige løsningen reduserer kostnadene og reduserer DigiPlex’ miljøbelastning.

Ytterligere informasjon finnes på: www.digiplex.com

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

E&H Template Test

Petter Rekkebo Kalmo ansatt som Project Manager i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Petter Rekkebo Kalmo som Project Manager. Petter, som er utdannet maskiningeniør, tiltrådte den nyopprettede stillingen i februar.

E&H Template Test

Kjetil Gulliksrud ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Kjetil Gulliksrud som Sales Engineer. Kjetil tiltrådte stillingen i februar og er lokalisert på våre kontorer i Sandefjord og Tranby.

Phoenix Lars-Woldsund crop

Phoenix Contact forsterker med Salgsansvarlig Energi

Phoenix Contact har forsterket salgsavdelingen ved ansettelsen av Lars Woldsund (43) i rollen som Salgsansvarlig Energi. I rollen vil Lars ha ansvar for alt fra konvensjonell energiproduksjon, til batterilagringssystemer, vindkraft, energioverføring og distribusjon og likestrømsnett i industrien.