Kuka lineær crop

Lineærroboter skaper fleksible løsninger

Ny lineærrobot fra KUKA forenkler automatiseringsprosesser

KUKA utvider sin produktfamilie med et omfattende utvalg av lineærroboter. Det nye tilskuddet KR80L bidrar til å optimere kundenes automatiseringsbehov innenfor mange områder.

Automatisering blir stadig viktigere innenfor maskinbetjening og materialhåndtering. Enkel og nøyaktig forflytning er et viktig krav til de lineærrobotene som brukes til forskjellige
automasjonsoppgaver.

- Vår nye lineærrobot KR80L vil gi kundene enda flere muligheter til kostnadseffektiv automatisering av sine smarte fabrikker, sier Joacim Lorentsson, salgssjef i KUKA Nordic.

KUKAs lineærroboter skaper fleksible løsninger. KR80L kan eksempelvis arbeide over et område opp til 45 meter og den kan utrustes med flere ekstra akser. Det er også mulig å montere en seksakset robot på en portalrobot, og på den måten oppnå en ekstremt fleksibel løsning for sveising og maskinapplikasjoner. Lineærroboten er dessuten hevet opp over arbeidsflaten, noe som virkelig sparer mye plass.

– Dette gjør den spesielt godt egnet til maskinbetjening og materialhåndtering på både små og store arbeidsflater.

Effektivitet og enkelhet karakteriserer KUKAs nye lineærroboter. Takket være forskjellige slaglengder og tilvalg kan man enkelt og effektivt koble sammen prosessene i forskjellige maskiner og anlegg.

– KUKAs lineærroboter benytter samme robotstyring, KRC4, som KUKA industriroboter, hvilket innebærer at det blir meget enkelt for operatøren å programmere roboten,
sier Joacim Lorentsson.

 

KUKA Platform_KMP200 crop

Effektiv og fleksibel produksjonsflyt med KUKAs mobile plattform KMP 200

Kravene til kortere reaksjonstid og økt fleksibilitet blir stadig større i dagen

KUKA fortsetter utviklingen av mobile produkter som bidrar til enklere prosesser i produksjonsindustrien.  Nå lanseres den siste i rekken, den autonome plattformen KUKA Mobile Plattform 200, for bruk på produksjonssteder der det er liten plass.

les mer...
ABB smart sensor crop

ABBs smartsensorer bidrar til å løse et av industriens største problemer

Konvensjonell tilstandsovervåkning av motorer er kostbart og tidkrevende

I dag driver motorer og pumper vitale industrielle applikasjoner. Likevel er det ofte vanskelig å vurdere tilstanden til motorene. Smarte sensorer gjør det mulig å være mer effektive og produktive enn før med prediktivt vedlikehold.

les mer...
Edge computer crop

Må øke fokus på IT-sikkerhet blant små- og mellomstore bedrifter

Fremtidens trusler blir mer målrettede og at ny teknologi vil gjøre det enklere

– Siden sikkerheten hos de store bedriftene er blitt bedre, vil angrepene i økende grad komme mot mindre bedrifter. Det nytter ikke bare å sikre de store - alle må bli sikrere, om landet skal bli sikrere, avslutter Malmedal.

les mer...
Powell Nordlandsnett mast crop

Automatiserer store deler av vedlikeholdsjobben

Håper vi å kunne skape mer effektive vedlikeholdsprosesser

Powel har utviklet en programvareløsning som sanntidsovervåker strømnettet og gjør det mulig å automatisere store deler av vedlikeholdsjobben til nettselskapene. Powel Sensor Connect samler og behandler ulike datakilder i strømnettet innenfor en og samme plattform. Dette gir nettselskapene innsikt i den faktiske tilstanden i strømnettet, helt ned på komponentnivå.

les mer...