Kuka lineær crop

Lineærroboter skaper fleksible løsninger

Ny lineærrobot fra KUKA forenkler automatiseringsprosesser

KUKA utvider sin produktfamilie med et omfattende utvalg av lineærroboter. Det nye tilskuddet KR80L bidrar til å optimere kundenes automatiseringsbehov innenfor mange områder.

Automatisering blir stadig viktigere innenfor maskinbetjening og materialhåndtering. Enkel og nøyaktig forflytning er et viktig krav til de lineærrobotene som brukes til forskjellige
automasjonsoppgaver.

- Vår nye lineærrobot KR80L vil gi kundene enda flere muligheter til kostnadseffektiv automatisering av sine smarte fabrikker, sier Joacim Lorentsson, salgssjef i KUKA Nordic.

KUKAs lineærroboter skaper fleksible løsninger. KR80L kan eksempelvis arbeide over et område opp til 45 meter og den kan utrustes med flere ekstra akser. Det er også mulig å montere en seksakset robot på en portalrobot, og på den måten oppnå en ekstremt fleksibel løsning for sveising og maskinapplikasjoner. Lineærroboten er dessuten hevet opp over arbeidsflaten, noe som virkelig sparer mye plass.

– Dette gjør den spesielt godt egnet til maskinbetjening og materialhåndtering på både små og store arbeidsflater.

Effektivitet og enkelhet karakteriserer KUKAs nye lineærroboter. Takket være forskjellige slaglengder og tilvalg kan man enkelt og effektivt koble sammen prosessene i forskjellige maskiner og anlegg.

– KUKAs lineærroboter benytter samme robotstyring, KRC4, som KUKA industriroboter, hvilket innebærer at det blir meget enkelt for operatøren å programmere roboten,
sier Joacim Lorentsson.

 

AMNYTT 04 2020 kollasj crop

AMNYTT 04 2020 er distribuert

AMNYTT har skrevet mye om digitalisering og behovet for at næringslivet har medarbeidere med gode kunnskaper innen informasjonsteknologi. I 1994 bel Reform 94 gjennomført. Målsettingen var blant annet å gi yrkesfagene høyre status, slik at flere ungdommer valgte denne utdanningsveien. Fagplaner ble utarbeidet og lagt ut på høring.

les mer...
Autic måler crop

Informasjon om eget strømforbruk direkte fra måleren

Gunstig dersom data skal benyttes til styring, maksvokting eller energirapporter

Alle nye AMS målerne  kommer med HAN, forhandles av Autic AS, (Home Area Network) port der måleren kan sende målerdata.

les mer...
Johnsen MW crop

Ny leder for systemer og løsninger hos Malthe Winje

Jim Martin Johansen(46) har tiltrådt stillingen som Manager System & Solutions i Malthe Winje Automasjon med hovedfokus på SCADA programvare fra ICONICS.

les mer...
Mitsubishi cobot crop

Ny Cobot MELFA ASSISTA med enkel håndtering

Prosessen er både tidsbesparende og intuitiv for operatører.

Mitsubishi Electrics nye kollaborative robot, MELFA ASSISTA, er utviklet for å arbeide sammen med mennesker, uten behov for vern, samtidig som den oppfyller dagens krav til sikkerhet for personell i produksjonen.

les mer...