NORD-high-efficiency crop

Monteres direkte på drivhuset og dekker de lavere effektområdener

Ny desentralisert omformer med fleksibelt Ethernet-grensesnitt

En fremtidssikker plug-and-play-løsning for lavere effektområder. NORD DRIVESYSTEMS legger til ytterligere modeller i det omfattende, modulbaserte utvalget av desentralisert drivelektronikk. NORDAC ON er spesialutviklet for å oppfylle de spesielle kravene til horisontale transportører i lageranlegg samt kommunikasjon med den nye IE5+-synkronmotoren, og den kjennetegnes av et integrert Ethernet-grensesnitt, enkel tilkobling og en svært kompakt design. 

Kort sagt er dette en kostnadseffektiv plug-and-play-løsning for IIoT-miljøer.

Nye NORDAC ON er en kompakt og smart omformer for desentralisert bruk. Den monteres direkte på drivhuset og dekker de lavere effektområdene opptil 1,0 kW. Det er planer for to versjoner, hvorav hver får tre størrelser: NORDAC ON er utviklet for bruk med asynkronmotorer, mens NORDAC ON+ er beregnet for synkronmotorer og er et tilskudd til NORDs portefølje rundt den nye generasjonen av IE5+-motorer. Begge omformerversjonene har integrert Ethernet-grensesnitt, så de er godt egnet til å integreres i moderne automatiseringssystemer. Du kan enkelt bruke parametere til å angi protokollen du trenger, enten det gjelder ProfiNet, EtherNet/IP eller EtherCAT.

Høy funksjonalitet og kostnadseffektiv ytelse
Den nye omformeren er spesielt tilpasset bruk i horisontal transportørteknologi. Standardiseringen oppfyller alle bransjespesifikke krav og sikrer svært kostnadseffektiv drift. Alle koblinger kan settes rett inn, noe som betyr rask, enkel og feilfri idriftsetting og lokalt vedlikehold. Utstyret omfatter et diagnostikkgrensesnitt, fire digitale innganger og, med NORDAC ON+, et ekstra, protokollbasert og dermed mer pålitelig pulsgivergrensesnitt. Overflatebehandlingen nsd tupH, funksjonssikkerhet (STO) og intern bremsemotstand for dynamisk start og stopp er tilgjengelig som ekstrautstyr. Dersom omformeren ikke bør eller kan monteres på motoren, kan den også monteres på veggen i nærheten av drevet.

Digitalisering
I likhet med alle andre frekvensomformere fra NORD har det nye medlemmet av NORDAC-familien en kraftig PLC for funksjoner i nærheten av drevet. Den kan behandle data fra tilkoblede sensorer og aktuatorer, automatisk starte kontrollsekvenser og kommunisere driv- og applikasjonsdata til kontrollsenteret, nettverkstilkoblede komponenter eller skylagringer. Dette gir muligheten til kontinuerlig tilstandsovervåking, og danner derfor grunnlaget for konsepter for prediktivt vedlikehold samt optimal dimensjonering av anlegget.

Fremtidssikkert
Intelligent, brukervennlig og kostnadseffektiv
Med NORDAC ON og NORDAC ON+ leverer NORD DRIVESYSTEMS fremtidssikre løsninger til lavere effektområder og forsterker sin ledende posisjon innen desentralisert drivelektronikk. Den nye omformeren er forventet å være tilgjengelig i serieproduksjon i fjerde kvartal i 2021, og vil i begynnelsen komme i to størrelser.

KUKA DeviceConnect crop

KUKAs programvare løfter robotene inn i fremtiden

Gir mulighet for å analysere og oppnå fordeler som redusert energibruk

For å oppnå industri 4.0 fullt ut må produksjonsutstyr være tilkoblet og distribuere data. Og det må skje mer eller mindre sømløst mens produksjonen er i gang. Denne store mengden data utgjør grunnlaget for preventivt vedlikehold, maskinlæring og prosessoptimering.

les mer...
Kilter robot crop

Sikrer styring av ugress-robot

Kvantesprang for robotisering i landbruket

Leica Geosystems HxGN SmartNet styrer Kilter-roboten som nå settes inn for å redusere sprøytemidler og bekjempe ugress. Etter ti års utvikling er roboten fra Langhus klar for sin første virkelige sesong. Den settes i arbeid på persillerotåkeren til André Hasle i Rygge.

les mer...
Eaton effektbryter crop

Eaton lanserer sin mest avanserte effektbryter til nå

Passer inn i moderne energidistribusjonssystemer.

Den digitale effektbryteren NZM kombinerer IoT-teknologi, sikkerhet, forutsigbart vedlikehold og lavt energiforbruk. Bygg- og anleggsbransjen står for rundt 40 prosent av alle klimagassutslipp globalt, og ifølge Forskningsrådet står energibruk i bygninger for omtrent en tredjedel av all energibruk i Norge.

les mer...
Trend sikkerhet crop

Trend Micro tilbyr unik endepunktsbeskyttelse for smarte fabrikker

Setter en ny milepæl for sikker endepunktsbeskyttelse for smarte fabrikker

I Trend Micros rapport som oppsummerer 2020, kommer det frem at den tilkoblede industrien – Industri 4.0 – har vært et primært mål for cyberkriminelle. Løsepengevirus har spredt seg i et hurtig tempo og har vært svært utfordrende å håndtere. Det gjør det enda viktigere nå enn noensinne å sikre disse spesielle og ikke helt ukompliserte miljøene.

les mer...