Pepperl ultralyd crop

Når fotoceller må gi opp, kan ultralyd ofte løse oppgaven

Ny avansert ultralydsensorer

Med den nye serien UC18GS med IO-Link presenterer Pepperl+Fuchs nå en serie ultralydsensorer som kombinerer alle funksjonene og fordelene med avansert ultralydteknologi i et kompakt hus. Ultralydsensorer virker på en hvilken som helst ikke-porøs overflate uavhengig av farge og struktur, for eksempel faste gjenstander, pulver, granulat og væsker, selvfølgelig også gjennomsiktig.

Så når fotoceller må gi opp, kan ultralyd ofte løse oppgaven. Denne nye serien UC18GS fra Pepperl+Fuchs har svært liten blindsone. Vi snakker om 30 mm for typen med 500 mm rekkevidde og 70 mm for varianten med 1 meters rekkevidde. Grunnleggende oppsett kan gjøres via de innebygde trykknappene, mer avansert oppsett gjøres enten via IO-Link, eller - hvis du ikke føler deg IO-Link klar - med dedikert grensesnitt for PC-tilkobling. Det finnes versjoner med enten 2 transistorutganger eller en transistorutgang og en 4-20 mA analog utgang, som kan endres til 0-20 mA eller 0-10 VDC fra PC- eller IO-kobling. Flere synkroniseringsfunksjoner tillater plassering av opptil 10 sensorer ved siden av hverandre for deteksjon av f.eks. en serie flasker uten gjensidig interferens mellom sensorene.

Mer informasjon, se: https://www.pepperl-fuchs.com/norway/no/uc18gs_ultrasonic_sensors.htm

Animasjon: https://www.youtube.com/watch?v=zasWyheRLZA

KUKA DeviceConnect crop

KUKAs programvare løfter robotene inn i fremtiden

Gir mulighet for å analysere og oppnå fordeler som redusert energibruk

For å oppnå industri 4.0 fullt ut må produksjonsutstyr være tilkoblet og distribuere data. Og det må skje mer eller mindre sømløst mens produksjonen er i gang. Denne store mengden data utgjør grunnlaget for preventivt vedlikehold, maskinlæring og prosessoptimering.

les mer...
Kilter robot crop

Sikrer styring av ugress-robot

Kvantesprang for robotisering i landbruket

Leica Geosystems HxGN SmartNet styrer Kilter-roboten som nå settes inn for å redusere sprøytemidler og bekjempe ugress. Etter ti års utvikling er roboten fra Langhus klar for sin første virkelige sesong. Den settes i arbeid på persillerotåkeren til André Hasle i Rygge.

les mer...
Eaton effektbryter crop

Eaton lanserer sin mest avanserte effektbryter til nå

Passer inn i moderne energidistribusjonssystemer.

Den digitale effektbryteren NZM kombinerer IoT-teknologi, sikkerhet, forutsigbart vedlikehold og lavt energiforbruk. Bygg- og anleggsbransjen står for rundt 40 prosent av alle klimagassutslipp globalt, og ifølge Forskningsrådet står energibruk i bygninger for omtrent en tredjedel av all energibruk i Norge.

les mer...
Trend sikkerhet crop

Trend Micro tilbyr unik endepunktsbeskyttelse for smarte fabrikker

Setter en ny milepæl for sikker endepunktsbeskyttelse for smarte fabrikker

I Trend Micros rapport som oppsummerer 2020, kommer det frem at den tilkoblede industrien – Industri 4.0 – har vært et primært mål for cyberkriminelle. Løsepengevirus har spredt seg i et hurtig tempo og har vært svært utfordrende å håndtere. Det gjør det enda viktigere nå enn noensinne å sikre disse spesielle og ikke helt ukompliserte miljøene.

les mer...